“Vatanımızı korumak için  Gazi Atatürk ve kahramanlarımızı  gençlerimize hatırlatacağız”

“Vatanımızı korumak için Gazi Atatürk ve kahramanlarımızı gençlerimize hatırlatacağız”

Dünya Etnospor Başkanı Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, Malazgirt ile Büyük Taarruz’un yıl dönümünün aynı güne gelmesinin ders niteliğinde olduğunu söyledi. Erdoğan, “Gençlerimize şunu hatırlatmak istiyorum. Büyük Taarruz başarılı olmasaydı bu toprakları bizden almaya çalışanlar başarılı olacaklardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını onlarla beraber cephede kahramanlıklar sergileyen kahramanları hatırlayıp, gençlerimize hatırlatacağız ki bu toprakları vatan olarak önümüzdeki bir bin yıl daha koruyabilelim” dedi

Okçular Vakfı Malazgirt Zaferi’nin 951’nci yıldönümü etkinlikleri basın toplantısı Büyük Taarruzun 100’ncü yıldönümü nedeniyle dün öğlen Zafer Meydanı’nda düzenlendi.
Dünya Etnospor Başkanı Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan ve beraberindekiler dün öğlen Zafer Meydanı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; Beyoğlu Belediye Başkanı Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. İbrahim Yurdunuseven, Av. Ali Özkaya, Prof. DR. Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Av. Selcen Hıdıroğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yer aldılar.
“BÜYÜK ZAFERİN 100. YILINI ONURLA VE ŞEREFLE KUTLUYORUZ”
Beyoğlu Belediye Başkanı Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Malazgirt Zaferi’nin 951’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Büyük Taarruzun 100’ncü yıldönümü nedeniyle basın toplantısını bu yıl Afyonkarahisar’da gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Yıldız, “İki tarihi mekânın ve iki önemli tarihin Türk tarihi bakımından birer dönüm noktası olduğunun hepimiz bilincindeyiz. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Anadolu’nun bize vatan kılındığın tarihtir. Sultan Alparslan tarafından bize 951 yıl önce emanet edilen vatan bundan 100 yıl önce işgal edildiğinde Başkanı bulunduğum Beyoğlu’ndan Karaköy Galata rıhtımından Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir ulusal direnişi, bir Milli Mücadeleyi, bir Kurtuluş Savaşını başlattı. 1683 yılında Viyana’dan itibaren geri çekilmek zorunda kalınan, en son Anadolu topraklarında iken buradan da atılmak istenilen milletin dönüm noktası Kurtuluş Savaşı 30 Ağustos Büyük Zafer talihidir. Bu zaerin 100’ncü yıldönümünü onurla ve şerefle kutluyoruz.” dedi.

“BU YIL AHLÂT VE MALAZGİRT’TE 6’NCI ETKİNLİK YAPILACAK”
Büyük Zaferin 100’ncü yıldönümü için Afyonkarahisar Valiliğinin hazırlıklar yaptığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’a teşrif edeceğini belirten Yıldız, “Bizde bu yıl Malazgirt’te 23-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında şanlı Türk tarihinin ve bizim vatan oluş hikâyemizin başladığı Ahlât’ta ve Malazgirt’te 6’ncı etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Eskiler hatırlamak kendine gelmektir derler. Bizim için vatan herşeyden kıymetlidir. İnsan ile vatan ilişkisi anne ile çocuğun ana rahminde başlayan ilişkisi gibidir. Çünkü bizim ilk vatanımız annemizdir. Bugün 85 milyonun ki şehitlerimizle birlikte milyonlarca millet mensubunun vatanı Anadolu’dur. Biz Anadolu’nun fethinin 951’nci yılında üç gün sürecek olan 23-26 Ağustos 2022 tarihinde Ahlât ve Malazgirt’te başta geleneksel sporlar olmak üzere akşamları da gençlerimize yönelik konserler düzenleyerek bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 25 Ağustos 2022 tarihinde Ahlât’a teşrif edecekler. Her yıl olduğu gibi bu yılda Büyük Selçuklu Kabristanlığı’nda dünyanın en büyük Türk-İslam kabristanlığında, bu toprakların bizim olduğuna dair şahitlerin bulunduğu o mekânda dünyaya yine önemli bir mesajı vermiş olacaklar.” diye konuştu.
“YENİDEN BİRLİK İKRARINDA
BULUNUP AHİTLEŞECEĞİZ”
Etkinliklere Cumhur İttifakından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılacağını ifade eden Yıldız, “İnanıyorum ki bugüne kadar olduğu gibi devlet ricali Ahlât ve Malazgirt’te olacaklardır. Tüm bir millet çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle hem Ahlât’ta hem de Malazgirt’te olacağız. 26 Ağustos 2022 tarihinde Ahlât’tan Malazgirt’e Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beraberindeki heyetle teşrif edecekler. 26 Ağustos 2022 tarihinde dünyaya bir ve beraber olduğumuzu Türkü ile Kürdü ile Çerkezi ile Boşnağı ile Lazı ile Alevisi ile Sünnisi ile bir ve beraber olduğumuzu 951 yıl sonra tekrar bütün dünyaya haykıracak yeniden bir birlik ikrarında bulunacak yeniden ahitleşeceğiz.” şeklinde konuştu.
“TÜM MİLLETİMİZİ MALAZGİRT
OVASINA DAVET EDİYORUZ”
26 Ağustos 1071 tarihinin 951 yıl sonra yine Cuma gününe rast geldiğine dikkat çeken Yıldız şu ifadelere yer verdi: “26 Ağustos 2022 tarihinde saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacakları bir Cuma namazı ile tüm millet Malazgirt Ovası’nda bir Cuma namazını birlikte eda etmiş olacağız. Böylece Malazgirt’in Anadolu’nun Fethi Anma etkinliklerimizi tamamlamış olacağız. Bu vesileyle Afyonkarahisar’da olup Büyük Taarruzun ehemmiyetini tüm dünyaya duyurmak çünkü Serv’i ortadan kaldıran, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı mekânda Büyük Taarruzun 100’ncü yılının idrak edildiği tarihlerde bulunuyoruz. O yüzden tüm milletimizi Malazgirt Ovası’na davet ediyoruz.”
“MALAZGİRT’İ ÜLKEYE YENİDEN HATIRLATARAK BÜYÜK TAARRUZ RUHUNUN CANLI KALMASINI AMAÇLIYORUZ”
Dünya Etnospor Başkanı Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, Afyonkarahisar’da olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erdoğan şunları kaydetti: “Çok güzel tevakkuflar var hayatta. Malazgirt ile Büyük Taarruz’un yıl dönümünün aynı güne gelmesi de aslında o kadar bizim için bir ders niteliğindeki bu toprakları biz Malazgirt’le Anadolu’yu vatan yaptık ve 851 yıl sonra da demek ki buna kast edenleri önemli girişimlerinden bir tanesine şahit olduk. Yani 851 yıl sonra biz o iradeyi yeniden göstererek o Malazgirt ruhunu yeniden teyit etmek amacıyla bu toprakları bizden almak isteyenleri bir kez daha püskürttük. Ve Büyük Taarruz bu püskürtmelerden en büyük en sonuncuların bir tanesidir. Biz Malazgirt’i 5 yıldır bütün ülkeye haykırırken yeniden hatırlatmaya çalışırken geniş anlamda anlaşılmasına gayret gösterirken tam o Büyük Taarruz ruhunu canlı kalması için bunu yapıyoruz.”
“800 YIL SONRA İBER YARIMADASI’NDA İSLAMİ ESERLERDEN BAŞKA
BİRŞEYDEN BAHSEDEMİYORUZ”
“Geçenlerde Endülüs Emevi Devleti’nin örneğinin konuşulduğuna şahit oldum. Çok isabetli de bir örnek bizlerin ders alması gereken bir örnek.” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 800 yıl İspanya toprakları, bugün İspanya ile Portekiz’de İber Yarım Adasında Müslümanlar hükmetmiş. Çok da ileri bir medeniyet kurmuşlar. Bilimde, fende, teknolojide, edebiyatta büyük işler yapan büyük bir medeniyet kurmuşlar ama 800 yıl sonra işte biliyorsunuz fethini hatırlanacaktır. Tarık Bin Ziyad’ın gemileri yakarak fethettiği İber Yarım Adası’ndan bahsediyoruz. 800 yıl sonra bir tane kalmayana kadar büyük bir şiddetle Müslümanları oradan Avrupalılar kazımaya çalıştılar ki 800 yıl sonra bugün biz İber Yarım Adası’nda sadece bazı mimari İslam Mirası dışında bir şeyden bahsedemiyoruz.”
“ATATÜRK VE KAHRAMANLARIMIZI GENÇLERİMİZE HATIRLATACAĞIZ Kİ VATANIMIZI KORUYABİLELİM”
Türk Milletinin Anadolu’da bin yıldır var olduğunun altını çizen Erdoğan şunları kaydetti: “Gençlerimize şunu hatırlatmak istiyorum. Nasıl ki Büyük Taarruz başarılı olmasaydı bu toprakları bizden almaya çalışanlar başarılı olacaklardı. Biz bu topraklarda bin yıldır varız. Bu topraklar bize bin yıldır vatan diye, bu toprakları bizden almak isteyenlerin, bu topraklarda gözü olanların bu emellerinden vazgeçeceklerini asla düşünmemeliyiz. O gün, 100 yıl önce işte Yunan, arkasına batı ittifakını alarak o zamanki batı ittifakı; İngiltere, Fransa İtalya idi. Bu topraklardaki emellerini gerçekleştirmek istedi. Hamdolsun başarısız oldu. Ama bu emellerinden vazgeçmediklerini çok şükür ki hatırlatıyorlar, çok şükür ki yine kamuoyunda takip edebiliyoruz. Onun için bu tevakkufla, bu mesajı kamuoyuna tekrar hatırlatmak istiyoruz. Biz Malazgirt’in 951. yıldönümünü anarken, hatırlarken Alpaslan’ı gençlerimize anlatırken tabi ki 26 Ağustos 1922 tarihinde Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz’u da ne kadar bağlantılı, ne kadar birbirinden ayrılmaz iki tarihi dönüm noktası olduğunu biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını onlarla beraber cephede kahramanlıklar sergileyen, canlarını veren süngü ile bakın birçok yerde süngü ile düşmanı püskürtmeye muvaffak olan kahramanları hatırlayacağız. Gençlerimize hatırlatacağız ki bu toprakları vatan olarak önümüzdeki bir bin yıl daha koruyabilelim, tutabilelim, bizim olanı, başkasının gözü olanı biz kendimizin olarak korumaya devam edelim diyorum.”
“BİZE BU MUKADDES TOPRAKLARI VATAN YAPANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN”
MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kuruluşu ile birlikte bu yıl 951’nci yıldönümünü kutladığımız Anadolu’nun, istikbalimizin ve istiklalimizin devam ettiği Anadolu kapısının açıldığı Malazgirt 1071’i anma töreniyiz. Bu vesile ile kanlarını ve canlarını toprağa veren tüm şehitlerimizi yâd ediyorum. Cumhuriyet şehitlerimizde dâhil olmak üzere bize bu mukaddes toprakları vatan yapanlardan Allah razı olsun diyorum. 1071 yılının daha nice yıllarda Türk bilinci ve İslam ülküsüyle devam ettirecek nesillere vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Selcen Hıdıroğlu, da katılımcılara hoşgeldiniz diyerek Malazgirt Zaferi ile Büyük Zaferin yıldönümlerini kutladı.
“BÜYÜK TAARRUZUN 100. YILDÖNÜMÜNÜ GÖRKEMLİ KUTLAYACAĞIZ”
AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, Ağustos ayının Müslüman Türk Milleti’nin zafer ayı olduğunu belirtti. Özkaya şu ifadelere yer verdi: “Zafer ayı olan bir Ağustos ayında Afyonkarahisar’da biraraya geldik. Yaklaşık 2 yılı aşkın bir süre önce Büyük Taarruzun 100’ncü yıldönümünü şehrimizde görkemli kutlayalım demiştik. O tarihte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bilgi arz etmiştik. Sağ olsunlar kendileri de inşallah 29 Ağustos 2022 tarihinde ilimize teşrif edecekler. Gerçekten Büyük Taarruzun şanına yakışır bir kutlamayı başlattık ve yürüyoruz. Nasıl ki 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan büyük bir orduyu yenip ‘Size öyle bir vatan aldım ki inşallah kıyamete kadar Müslüman Türk burada kalacak.’ demiştir. Kurtuluş Savaşı sonrası büyük devletlerin arkasına geçerek işgal eden Yunanlılar’a buradan 25 Ağustos gecesi alınan kararla birlikte 26 Ağustos sabahı Kocatepe’den başlayan bir kahramanlık destanıyla 9 Eylül’de son verilerek yeniden bu vatandan Müslüman Türk’ün ebediyyen sökülemeyeceği, bayrağın dalgalanıp, ezanın dinmeyeceği bir kez daha tüm dünyaya iletilmiştir. O geceler ve o günler çok kıymetlidir. 1860 rakımlı tepeye o günkü şartlarda çıkabilmek, orada o şartlarda cephe komutanını ısrarla savunma savaşı yapalım demesine rağmen ‘Hayır taarruz savaşı yapacağız’ diyen komutanları dinleyen Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde aziz milletimizin ve hemşehrilerimizin verdiği kahramanlıkları bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Allah onların ruhunu şad etsin. İnşallah bize emanet edilen bu yurdu kıyamete kadar hep birlikte güçlendirip, kalkındırmaya milli manevi değerlere bağlı kalarak yarınlara taşımaya söz veriyoruz.”
“AFYON’DA OKÇULUĞA
BAŞKANIMIZ DESTEK VERECEK”
MHP Milletvekili Mehmet Taytak, bin 200 yıl önce Metehan askerlerine eğitim verirken dünya da sadece Türkler’in bulduğu ıslıklı ok diye tabir edilen bir okla tanışıldığını söyledi. Metehan’ın askerlerine attığı okun ardından kendisini takip etmelerini istediğini aktaran Taytak, “Alparslan’da Bizans askerlerine karşı o oklardan kullanır. Sabaha kadar uyutulmayan Bizans askerleri sabah mağlup olurlar ve Anadolu toprakları Türkler’e açılır. O günden bugüne tarihimizin önemli bütünlüğünü taşımak adına Sayın Bilal Erdoğan beyefendinin başlattığı Okçuluk Vakfı Türkiye’nin heryerinde gençlerimizi okçuluğa yani geleceğimize sahip çıkmasını sağladılar. Bende torunlarımı Ankara’da Okçuluk Vakfının bulunduğu bölgeye götürüyorum. Orada hem ata binip hem de ok atıyorlar. Afyonkarahir’da inşallah Rahvan At ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. İnşallah Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek okçuluk çalışmalarına büyük destek verecekler.” diye konuştu.
“MALAZGİRT ZAFERİNİN ANMA
TÖRENLERİNİN İLİMİZDEN BAŞLAMASI
BİZLER İÇİN ONURDUR”
AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, termalin, lezzetin ve Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda Malazgirt Zaferi ile Büyük Zafer etkinliklerinin konuşulduğu basın toplantısı düzenlemekten son derece memnun olduklarını belirtti. Yurdunuseven, “Bundan 951 yıl önce Müslüman Türk yurdu olarak bize kazandırılan Anadolu toprakları yüzyıllarca Müslüman Türk olarak kalmıştır. Buna rağmen 100 yıl önce Müslüman Türkler’i buradan sürüp çıkarmak için 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Kocatepe’den Gazi Mustafa Kemal’in ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri.’ talimatıyla buradan İzmir’e kadar düşmanı kovaladığımız topraklardır. Malazgirt Zaferi’nin 951’nci, Afyonkarahisar ve Büyük Taarruzun başlangıcı ve Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun 100’ncü yıldönümü etkinliklerinin başlangıcını ilimizde yapıyoruz. Malazgirt törenlerinin başlangıcını buradan yapmak bizler için ayrıca bir onurdur. Okçular Vakfımızın yerini Sayın Bilal Erdoğan beyefendi ile birlikte açacağız.” şeklinde konuştu.
“ZAFERİMİZİN 100’NCÜ YILINI
COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ata sporlarını yaşatmak için gösterdiği gayret nedeniyle Dünya Etnospor Başkanı Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan’a teşekkür etti. Ata sporlarının mutlaka yaşatılması gerektiğini belirten Eroğlu şöyle konuştu: “Bu sene Malazgirt Zaferi’nin 951’nci yıldönümünü kutlayacağız. İnşallah Allah izin verirse 2071 yılında da gençlerimiz Malazgirt Zaferi’nin bininci yılını kutlayacak. Büyük Zaferimizin de 100’ncü yılıdır. Esasen Ağustos ayı zaferler ayıdır. Vatanımızın muhafazası aynı zamanda şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması ve minarelerde ezanların ilelebet okunması için canlarını seve seve veren Malazgirt’ten bugüne kadar şehadet şerbeti için tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah onlardan razı olsun onlara minnet ve şükran borçluyuz. Özetle şunu ifade edeyim; Alparslan 26 Ağustos 1071 Cuma günü kefenini giyip atına binerek kendisinden çok daha kalabalık Bizans ordusunu mahvı perişan etti ve Anadolu’nun kapılarını bize yani Türkler’e açtı. Dolayısıyla o günden bugüne kadar Devlet-i Ali Osman büyük zaferler kazandı. Üç kıtada at oynattık. Osmanlı Devletini yıkmak için batı tarafından büyük projeler tatbik edildi. 30 Ekim 1918 tarihinde Mondoros Mütakeresi ilan edilip bir nevi ateşkes sağlanmasına rağmen maalesef batı durmadı. 15 Mayıs 1919 tarihinde Yunan İzmir’e çıktı. Ama şunu ifade edeyim; Yunan İzmir’e çıktığında ilk tepkiyi veren Afyonkarahisar ve Şuhut’tur. Büyük Zaferimizin 100’ncü yıldönümünü büyük bir coşkuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle birlikte kutlayacağız.”
“BÜYÜK TAARRUZ VE MALAZGİRT
ZAFERİ KUTLU OLSUN”
Programda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Şehrimiz adına Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan’a hoş geldiniz diyorum. Büyük Taarruz’un 100. Yılı olması münasebeti ile ve Anadolu’nun kilitli kapılarının açıldığı Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünün aynı tarihlere denk gelmesi münasebeti ile sizleri şehrimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Anadolu’nun İslam coğrafyası olmasının başlangıcı olan Malazgirt Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz’un 100. Yılında kurtuluşun ve zaferin başkenti olmamız nedeni ile Valiliğimizle birlikte çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu programda o etkinliklerden biri. İnşallah tarihimize yakışır, gençlerimizi bilinçlendirme açısından yaptığımız etkinliklerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.
“TÜRK MİLLETİNİN TARİHİ
ZAFERLERLE DOLU”
Toplantının son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Türk milletinin tarihinin destansı zaferlerle dolu olduğuna dikkat çeken Yiğitbaşı, “Bu zaferlerin en önemlilerinden birisi 1071 Malazgirt Zaferi. Anadolu’yu Türklere, milletimize yurt eden, aynı zamanda Anadolu’nun kapılarını bizlere açan zaferdir. 26 Ağustos tarihi de önemli. 26 Ağustos 1071 Anadolu’nun kapılarını bizlere açtı ve 1071’den bugüne bu topraklar bizlere vatan oldu. Yine aynı şekilde bunu bir yürüyüş, bir yolculuk, büyük bir resim olarak düşündüğümüzde 100. yılını kutladığımız Büyük Taarruz Zaferi’ni de 26 Ağustos’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde milletimiz, canla başla verdiği mücadeleyle kazanarak, tarihin destansı zaferlerin bir yenisini daha eklemiş oldu.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’IN ÇOK
GÜÇLÜ BİRİKİMİ VAR”
Afyonkarahisar’ın Türk İslam Medeniyetinin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Yiğitbaşı, “Bunun bir yürüyüş olduğunu düşünüyorum. Türk milletinin destansı zaferleri geçmişten bugüne dünya tarihine hem askeri, hem siyasi dehasıyla hem onurlu, şerefli mücadelenin ne demek olduğunu ortaya koyduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda Türk İslam medeniyetini çok güçlü bir şekilde ifade ettiğini burada vurgulamamız gerekiyor. Afyonkarahisar Büyük Taarruz’un 100. yılını çok coşkulu ve görkemli etkinliklerle kutluyor. Afyonkarahisar Türk İslam Medeniyetinin de en önemli şehirlerinden. Mevleviliğin ikinci merkezidir. Konya’da bir dönem Mevleviliğin buradan gidenlerle devam ettiğini ve orada eğitimler verildiğini söylemek isterim. Aynı zamanda tarih, kültür, taarruz başkenti olma noktasında da Afyonkarahisar’ın çok güçlü bir birikimi var.” diye konuştu.
“AMAÇ ETKİNLİKLERİ MİLLETİMİZE DAHA FAZLA MAL EDEBİLMEK”
Büyük Taarruz Zaferi’nin bu yıl büyük bir coşkuyla kutlanacağını belirten Vali Yiğitbaşı sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yıl yaptığımız etkinliklerde bizler Anadolu’nun pek çok farklı ilinden gelen gençlerimize, çocuklarımıza, yetişkinlerimize anlatma fırsatı bulduk. Bu basın toplantısını hem şehrimizi, hem Büyük Taarruz’u ve bu coşkulu etkinlikleri milletimize daha fazla mal etmenin bir vesilesi olarak görüyoruz. Ecdadın izini takip ettiklerinde gençlerimiz, çocuklarımız gerçekten çok etkileniyorlar. Bizim gelecek nesillere bırakabileceğimiz en büyük miras bu hatıraları unutturmamak. Büyük Taarruz coşkusunu, Malazgirt’le Ahlât’la birleştiren, o yürüyüşü ve aslında bu yürüyüşün de bir parçası olarak sonrasındaki tüm yürüyüşleri Türk milletinin sonsuza dek bu topraklardaki bağımsızlık ve istiklal mücadelesinin bir yürüyüşü olarak görmek bizler için çok anlamlı. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu hatıraları yeni nesile anlatma ve pekiştirme fırsatı verdiği içi çok teşekkür ediyorum. Okçular Vakfı’na teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Vali Yiğitbaşı, Erdoğan ile il protokolü, ok atışları yaptı, dereceye giren sporcuları ödüllendirildi. Stantların gezilmesiyle program sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM