Pancar Kooperatif’nden çiftçiye tohum desteği

Pancar Kooperatif’nden çiftçiye tohum desteği

Afyonkarahisar Pancar Kooperatifi’nce Tarım ve Orman Bakanlığının “Reis Sertifikalı Ekmeklik Buğday Üretimini Geliştirme Projesi” çerçevesinde tedarik edilen yüzde 50 hibe destekli yüzde 50 çiftçi katkılı hububat tohumu dağıtımı törenle yapıldı

 

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde dün öğleden sonra düzenlenen törenle çiftçilere yüzde 50 hibe destekli tohum dağıtım töreni yapıldı. Törene; AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, S.S. Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar ve çiftçiler katıldılar.
“PANCAR KOOPERATİFİ ÇİFTÇİ MENFAATİNE OLAN PROJELERDE VAR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra t örenin ilk konuşmasını Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu yaptı. İbrahim Eroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün uygulamaya koyduğu “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında hazırlanan “Reis Sertifikalı Ekmeklik Buğday Üretimini Geliştirme Projesi” çerçevesinde yüzde 50 hibe destekli yüzde 50 çiftçi katkılı hububat tohumunu, kooperatif olarak tedarik etiklerini belirtti. Eroğlu, “Tedarik ettiğimiz hububat tohumunun çiftçilerimizle buluşmasına ve dağıtılmasına vesile olduk. Kooperatifimiz çiftçilerimizin menfaatine olacak olan bütün projelerde yer almak için elinden gelen gayreti göstermekte ve bundan sonra da gösterecektir. Yüzde 50 hibeli hububat tohumluk dağıtım projeleri nedeniyle Bakanlığımıza ve İl Müdürlüğümüze teşekkür eder ve çiftçilerimize hayırlı, bereketli olmasını dileriz.” dedi.
“PANCAR KOOPERATİFİ SAYESİNDE ÇİFTÇİYE UCUZ TOHUM ALINDI”
Törende konuşan Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, hububat tohumu tedariki konusunda ilgili yerler ve enstitülerle görüştüklerini söyledi. Acar, “Özellikle bölgemizde kıraç alanlara daha uygun olan Eskişehir Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün geliştirdiği Reis çeşidini tercih ettik. Sağ olsun Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanımız Sayın İbrahim Eroğlu ile görüştük. Bize çok uygun şartta çok uygun tohum temininde yardımcı oldular. Ben çiftçimiz adına ayrıyeten kendisine teşekkür ediyorum. Bu tohumları getirdik. Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tohumları direk TİGEM’den aldı. Biz ise Pancar Ekicileri Kooperatifinden aldık. Eskişehir Müdürlüğü nakliye v.s işleri kendisi yaptı. Ona rağmen biz Afyonkarahisar Pancar Ekicileri Kooparetifinden Eskişehir Müdürlüğü’nün aldığı aynı fiyattan tohum almış olduk. Böylece çiftçilerimize daha ucuza tohum temini sağlanmış oldu. Bu nedenle Afyonkarahisar Pancar Ekicileri Kooperatif yönetimine bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah çiftçilerimizin ektikleri tohumların verimi ve kazanıcınız yüksek olur.” diye konuştu.
“SIKINTILI DÖNEMLERİ ÜRETEREK AŞACAĞIZ”
Törenin son konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven yaptı. Ekonomik dar boğazda üretmenin son derece elzem olduğunu söyleyen Yurdunuseven şunları kaydetti: “Çiftçimizden üretmesini istiyor ve bekliyoruz. Sıkıntılı dönemleri üreterek aşacağız. Bilindiği üzere üretmek her zaman çalışmanın bir karşılığıdır. Ne kadar çok çalışırsak o kadar çok üretimi arttıracağız. Çiftçi kardeşlerimize Tarım ve Orman Bakanlığımızın çok ciddi destekleri vardır. Bunlardan bir taneside tarımsal alanların etkinleştirilmesi anlamında yüzde 50 hibeli buğday tohumu desteğidir. Bunun bir özelliğide sulanmayan kıraç alanlarda kullanılacak tohumlar olmasıdır. Bakanlığımızın açıkladıklarını hatırlatmakta fayda görüyorum. Bilindiği üzere gübre ve mazot destekleri eskiden bahar aylarında Nisan’da verilirdi. Bu sene inşallah Kasım ve Aralık aylarında bu destekleri çiftçilerimizle buluşturacağız. Ayrıca sözleşmeli besicilik çalışmamız var. Bu çalışmayı Erzurum’da başlattık. En az 5 en çok 200 baş olmak üzere besicilik kredileri vereceğiz. Alım garantili sözleşmeli yapacağız. Geçen sene Konya’da birkaç bölgede yaptığımız çalışmayı inşallah bu sene tüm Konya ovasında gerçekleştireceğiz. Gelir Koruma Desteği, Gelir Koruma Sigortası yani don, sel v.s gibi durumlarda geliri koruyacak bir sigorta sistemini inşallah gelecek zamanda tüm Türkiye için uygulayacağız. Bu Konya’da tüm ovada başladı. Et, süt ve çiftçilik dalında bir sürü desteklerimiz vardır.” Tören çiftçiye hibe tohum dağıtımıyla sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM