“Devlet ve millet olarak  öğretmenlerimizin arkasında durma sırası bizdedir”

“Devlet ve millet olarak öğretmenlerimizin arkasında durma sırası bizdedir”

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye’nin öğretmenlerinin içten ve fedakâr duruşlarını her zaman arkasında bulduğunu vurguladı. Vali Yiğitbaşı, “Bugün, devlet ve millet olarak öğretmenlerimizin arkasında durma sırası bizdedir” dedi

 

Afyonkarahisar’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonunda dün öğleden sonra yapıldı. Kutlama programını Anafartalar Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri birlikte gerçekleştirdi.
Kutlama programına; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Çelikten, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.
“TOPLUMUN YÜKÜNÜ ÖĞRETMENLER OMUZLUYOR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, katılımcılara hitap etti. Toplumun yükünü öğretmenlerin omuzladıklarını belirten Yiğitbaşı, “Eğer geleceğimize dair bir umut taşıyorsak, daha yaşanabilir bir dünya hayali kuruyorsak, bu şüphesiz ki bir toplumun en büyük yükünü omuzlayan öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır. Çalışkan, özverili ve başı dik öğretmenlerimize armağan olunan bu özel günde, sizlerin nezdinde ülkemizin geleceği için çalışan tüm öğretmenlerimizi saygı, hürmet ve minnetle tebrik ediyorum. Bir toplum için yapılacak en zor görev geleceği inşa etmektir. Geçmişin veya şimdinin ötesinde, belirsizliklerle dolu gelecek içerisinde öğrencilerimizi doğru yerlerde konumlandırmak, yönlendirmek ve öğrencilerimizin kendi yeteneklerinin farkına varmasını sağlayarak geleceği ilmek ilmek işlemek, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘irfan ordusu’ dediği öğretmenlerimizin işidir. Bu ağır yükü sırtlarında taşıyan, henüz dünyaya açılmamış zihinleri topluma kazandıran ve varlığın en önemli hazinesi insanı hayata hazırlayan öğretmenlerimize ne kadar şükranlarımızı sunsak azdır. Ne mutlu bize ki ülkemizin genç ve dinamik nüfusunu, kültür ve medeniyetimizin çatısı altında, çağın gerektirdiği birikim ve yeterlilikler doğrultusunda yetiştirecek ve onları geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerimiz her zaman bu ülkenin yanında olmuştur.” dedi.
“DEVLET VE MİLLET OLARAK ÖĞRETMENLERİMİZİN ARKASINDAYIZ”
Yiğitbaşı sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ülke, öğretmenlerimizin içten ve fedakâr duruşlarını her zaman arkasında buldu. Bugün, devlet ve millet olarak öğretmenlerimizin arkasında durma sırası bizdedir. Öğrencilerimize öğrenmeyi öğreten, gece gündüz demeden onları hayata hazırlayan, onlara toplum olmanın sıcaklığını hissettiren öğretmenlerimize sonsuz minnetlerimizi ve desteklerimizi elbette esirgemeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde, Türkiye’mizin bütün şehirlerine, en ücra köşelerine bilgi, azim ve sevgi taşıyan bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Terör saldırılarında ve vazife başında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü en içten duygularımla kutluyorum.”
“GENÇLER BİLEBİLSEYDİ YAŞLILAR YAPABİLSEYDİ”
Emekli öğretmenler adına Emekli Eğitim Müfettişi Mehmet Demir bir konuşma yaptı. Demir, “Personelim adına görüş ve düşüncelerimi açıklamak fırsatını bana veren İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Göreve yeni başlayan ve görevi sonlandırıp emekli olan meslektaşlarım hepimizin malumudur ki insan hayatında belli başlı merhaleler belli başlı aşamalar belli başlı dönemler ve kırılma noktaları vardır. Kırılma noktaları anında insan bunların önemini bazen kavramayabilir kavradığında da iş işten geçmiş su köprüyü bölmüş olabilir. Bu aşamalar okula başlama, okuldan mezun olma, iş hayatına atılma, evlenme ve emekliliktir. Emekliler adına konuştuğuma göre içinde bulunduğum duygu durumumu emekli olduğum aydan itibaren anlatmaya çalışacağım. Emekli olur olmaz toplumda şöyle bir algıyla karşılaşırız. Ununu elemiş eleğini duvara asmış. Yaş yetmiş iş bitmiş ve biz bunu duyduğumuzda bütün emekliler bu algıyla karşılaştığında kendi içinde de şöyle der. Ah şimdi aklım olsaydı ve keşke gençler bilebilseydi yaşlılar yapabilseydi.” ifadelerini kullandı.
EMEKLİLERE BELGE VERİLDİ GENÇ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ
Öğrencilerin okudukları şiirlerin ve oratoryo sunumunun ardından Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri tarafından emekli olan Milli Eğitim Müdürlüğü mensuplarına “Hizmet Şeref Belgesi” verildi. Öğretmenliğe yeni başlayan ve mesleklerine adım atan öğretmenler yemin ederek Mesleğe Giriş andını okudular. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilmesiyle tören sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM