SYDV mütevelli heyet üyeleri seçildi

SYDV mütevelli heyet üyeleri seçildi

SYDV 2023 Yılı Faaliyet Dönemi Mütevelli Heyeti muhtar ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi seçimi yapıldı

 

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2023 Yılı Faaliyet Dönemi Mütevelli Heyeti muhtar ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi seçimi dün Belediye Şehir Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirildi.
SABAH KÖY VE MAHALLE MUHTARI ÜYELERİ SEÇİLDİ
Sabah yapılan mahalle ve köy muhtar mütevelli heyeti üyelikleri için birer aday gösterildi. Mahalle Muhtarları kategorisinde Akmescit Mahalle Muhtarı Celal Acar, köy muhtarları arasından Değirmendere Köyü Muhtarı Ömer Çöygün 2023 yılı faaliyet dönemi mütevelli heyeti üyeliklerine oybirliğiyle seçildiler. Öğleden sonra 2023 Yılı Faaliyet Dönemi için başvuruda bulunan 25 sivil toplum kuruluşu arasından mütevelli heyet üyeliğine aday olan beş kişi arasında seçim yapıldı. Genel kurul divanı; ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk ve Afyonkarahisar Gönül Dostları Yardımlaşma Derneği Başkanı Yıldız Değer’den oluştu.
2022’DE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından SYDV İl Müdürü Yaman Şenol, katılımcılara hitap etti. Mütevelli heyet üyeliği seçiminin hayırlara vesile olmasını dileyen Şenol, “Öncelikle 2022 yılında vakfımızın mütevelli heyet üyeliğinde bulunan kıymetli derneklerimizin başkanlarına bu vesile ile teşekkür ediyorum. Güzel bir hizmet yapılarak güzel çalışmalar oldu. 2023 yılında da çalışacağımız dernek başkanlarına şimdiden üye seçim sonucunun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
AİLE DESTEK YARDIMLARINDA YOĞUN BİR SÜREÇ YAŞANIYOR
Aile Destek Yardımı ile ilgili yoğun bir süreç yaşanıldığını dile getiren Şenol şöyle konuştu: “Bu konu hakkında sabah mahalle ve köy muhtarlarımız arasından seçtiğimiz mütevelli heyet üyesi seçimi öncesi muhtarlarımızı da bilgilendirdim. Şu anda il merkezinde yaklaşık 30 bin hanelik bir başvuru oldu. Yardım derneklerine mutlaka yardım talebiyle gelenler oluyordur. Onları bize yönlendirmeniz için bu bilgiyi vermek istedim. Memurlar, muhtarlar ve noterler hariç herkes Aile Destek Yardımına başvuru yapabiliyor. Hanede kişi başı geliri bin 833 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Gelir oranı bu rakamı geçmediği takdirde biz sistem üzerinden kabul edildi olarak onayladığımızda genel müdürlüğümüz tarafından aylık PTT’ye başvuruda bulunan kişi adına bu destek yatmaktadır. 850-1250 TL arasında çocuk sayısına göre bin 500 TL’ye kadar bu oran değişebiliyor. Duymayan ve bilmeyen ihtiyaç sahibi kişileri dernek başvurusu sırasında uyarabilirsiniz.”
YAKIN VE PANCAR ÜYELİĞE SEÇİLDİ
Mütevelli heyet üyeliği seçimine; Kadının Gücü Yardım ve Dayanışma Derneği’nden Nazike Pazmantoğlu, Küçük Dokunuşlar Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuriye Kocausta, Kızılay İl Başkanı Mehmet Yakın, Afyonkarahisar Gönül Köprüsü Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Lütfiye Pancar ile İyilik Hareketi İl Temsilcisi Dr. Özgür Sepin aday olduklarını açıkladılar. Beş aday birer dakika konuşarak neden mütevelli heyet üyeliği görevine aday olduklarını anlattılar. Yapılan seçim sonucu adaylar içerisinden Kızılay Derneği İl Başkanı Mehmet Yakın 12 oy ile Afyonkarahisar Gönül Köprüsü Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Lütfiye Pancar 10 oy ile mütevelli heyeti üyelik görevine seçildiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM