Günay’ın yeni kitabı yayımlandı

Günay’ın yeni kitabı yayımlandı

Araştırmacı-Yazar Muharrem Günay’ın “Dünden Bugüne Afyonkarahisar’da Kadınanalar” adlı kitabı yayımlandı

 

Araştırmacı-Yazar Muharrem Günay, Afyonkarahisar’da su, yol ve köprü gibi hizmetleriyle tanınan ve Kadınana adıyla bilinen Melek Peyker, Naima Gevher ve Asiye Sultan adlarındaki III. Alâeddin Keykubat’ın kızları olan “Hayırlı işlerde önden gitmiş” örnek şahsiyetleri ve yaptıkları hayırlı işleri yeni bir kitabında anlattı. Günay’ın yeni kitabı Dünden Bugüne Afyonkarahisar’da Kadınanalar” adını taşıyor. Günay’a çalışmasında eşi Meral Günay tarafından büyük destek verildi.
KİTAPTA GÜNÜMÜZÜN KADINANALARINADA YER VERİLDİ
“Dünden Bugüne Afyonkarahisar’da Kadınanalar” adını taşıyan kitap Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) yayını olarak yayımlandı. Kitapta, kadınanaların yanı sıra, onların izinden giderek Afyonkarahisar’da okul, yurt, cami vb. eğitim kurumları ve ibadethaneler gibi eserler bırakmış, çeşitli hayır kurumlarında faaliyet göstermiş ve ebediyete irtihal etmiş kadınanalarada yer veriliyor. Aynı zamanda hâlen çeşitli hayır kurumlarında, derneklerde çalışmaları ile hizmete devam eden, eğitim kurumları, yurtlar yaptıran, yoksulların ve engelli insanların ihtiyaçlarını karşılayan, öğrencilere eğitim bursları veren, çeşitli projelere imza atan “Günümüzün Kadınanalarına”, kadın kültür evlerine, kadın kooperatiflerinin çalışmalarına ve ürettikleri ürünlere de yer verildi.
KADIN VE KADINANA KAVRAMLARI BİR CİNSİYETİ İFADE ETMEZ
Hatırlanacağı üzere 2020 yılında Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği üyeleri Mürşide Oklu Ayhan, Uğur Ukut tarafından birer adet roman, Raziye Demiralay Celep tarafından ise öykü kitabı hazırlanıp yayımlanmıştı. “Dünden Bugüne Afyonkarahisar’da Kadınanalar” adlı kitapta Afyonkarahisar’da “Kadın ve Kadınana” kavramlarının bir cinsiyeti ifade etmekten öte bir karekteri ifade ettiği, şehirde ahlakı, bilgisi, görgüsü, çalışkanlığı ve hayırlı işlerdeki çalışmalarıyla öne çıkan ve topluma örnek teşkil eden hanımlara “Kadın ve Kadınana” denildiğine dikkat çekildi.
Araştırmacı-Yazar Muharrem Günay eşi Meral Günay ile birlikte Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı ziyaret ederek kitabını takdim etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM