Sünnetci: Mesleki Teknik Liseler fabrika gibi çalışıyor

Sünnetci: Mesleki Teknik Liseler fabrika gibi çalışıyor

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin geçen yıllarda elde edilen cironun üzerinde gelir sağlayarak adeta bir fabrika gibi çalıştığını belirtti

 

Afyonkarahisar’da bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri döner sermaye işletmeleri kapsamında 2022 yılında toplam 26 milyon TL ciro yaparak, Afyonkarahisar ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığı bildirildi.
A’DAN Z’YE ÇOK ÇEŞİTLİ ÜRETİM YAPILIYOR
Öğretmenlerin koordinesinde ve gözetiminde eğitim gören öğrenciler, meslek hayatlarına atılmadan önce iş tecrübeleri ile ilgili ilk adımlarını meslek liselerinde atıyorlar. Bu sayede üretim artışında önemli bir rol oynuyorlar. Afyonkarahisar’da Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğretmenler ve öğrenciler tarafından; İç ve dış cephe boya üretimi, el dezenfektanı üretimi, ortam dezenfektanı üretimi, elektrostatik toz boya makinası üretimi gerçekleştiriliyor. Kadın Kültür Evi Marketi iç donatımı, temizlik malzemeleri üretimi, Kadın Kültür Evleri imalatları, her eve bir okul projesi masa ve sandalye imalatı, Z kütüphane imalatları yapılıyor. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı ders araçları yapım merkezine sıra, masa takımı, dolap, öğretmen kürsüsü, oyuncak yapım işi yanında ilimizde bulunan okulların sıra yapımları ve tamiratı, On Bin Okul Projesi kapsamında yer alan anaokullarının ihtiyaç duyulan donatım malzemelerinin yapım işi yürütülüyor. Kompanzasyon panolarının bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla, “Temiz Enerji Projesi Altyapı İyileştirme Çalışmaları” kapsamında, güneş panelleri kurma çalışması, termostatlı kalorifer petek vanası değişimi, fotoselli aydınlatma, led lamba kurulumu yapılıyor. Taşımalı eğitim alan öğrenciler için yemek üretimi, Anasınıfı, Destek eğitim Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri donatım malzemelerinin üretimi, Satranç Masası üretimi yapılıyor. Ahşap Kalemlik üretimi, Cübbe ve Kep üretimi, Aıllı Ev Sistemleri Yapımı, Salon takımları, masa örtüleri, runner -peçete takımları, demir ferforje üretimi, Entegre Fırın Sistemi ile Ekmek Üretimi, Basketbol Potası Üretimi, Masa Tenisi üretimi DÖSE kapsamında yapılan bu ürünler satıldı.
TEKNİK LİSELER ADETA FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR
İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci konu hakkında yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “İlimizde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, mezun olan öğrencilere genç yaşta meslek bilinci kazandırarak kaliteli eleman yetiştiriyorlar. Aynı zamanda bu okullarımızda öğrenim gören öğrencilerin yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor Projesi’’ kapsamında öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde çevrelerinde bulunan ailelere ihtiyaçları doğrultusunda yardım ve rehberlik, sosyal sorumluluk kapsamında park ve bahçelerde çevre düzenlemesini gerçekleştiriyorlar. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri geçen yıllarda elde edilen cironun üzerinde gelir sağlayarak adeta bir fabrika gibi çalışıyor. Bu sayede öğrencilerimiz hem aile bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar. Şuan geldiğimiz noktada, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimize öğrencilerimizin yoğun talep gösteriyorlar. Emeği geçen yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM