Karla mücadele sürüyor, don ve buzlanmaya dikkat

Karla mücadele sürüyor, don ve buzlanmaya dikkat

Afyonkarahisar Belediyesi Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar küreme çalışmalarına devam ediyor. Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü ise vatandaşları özellikle don ve buzlanmaya karşı uyardı

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kar küreme çalışmaları kapsamında, yol açma, solüsyon ve tuzlama çalışması gerçekleştirildi. Cuma günü şehrimizde etkili olan kar yağışının ardından yol açma, tuzlama ve solüsyon araçlarımız, 50 iş makinesi ve 150 kişilik ekibimiz tüm mahalle ve sokaklarda mücadele ederek, yolları açık tuttu. Ekiplerimiz kar yağışının olumsuz etkilerine karşı 7/24 esasına dayalı olarak mesai yapıyor. Kar yağışıyla birlikte buzlanma riskine karşı günlük hayatın ve ulaşımın aksamaması için Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri teyakkuza geçti. Tüm ekiplerimiz gece boyu kar ve buzlanma riskine karşı sürücü ve yayaların ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için mesai harcadı. Sabaha kadar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta hastane önleri olmak üzere üst ve alt geçitler ile sokaklar ve yollarda yoğun tuzlama, solüsyon çalışmaları da gerçekleştirildi. Kar yağışı anında ve sonrasında Belediyemiz İletişim Merkezi, vatandaşlardan gelen çağrılar başta olmak üzere sosyal medyadan gelen taleplere anında cevap verdi. Aynı zamanda ekiplerimizin sahada yaptığı çalışmalar da sosyal medya aracılığıyla aktarılarak vatandaşlarımız ve kamuoyu bilgilendirildi.” denildi.
ZEYBEK: TÜM YOLLARIMIZ AÇIK
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek kapalı yol olmadığını belirterek, “Belediyemiz görev alanı içinde çalışmalarını yürütüyor. Yağışın olumsuz yöndeki etkilerinin azaltılması ve aksamaya meydan vermemek için Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde ekiplerimiz, iş makinesi ve ekipmanlarımız ile ana arterlerde, kaldırımlarda ve mahalle aralarında kar küreme-tuzlama yaptı. Kapalı yolumuz bulunmuyor. Temizlik İşlerindeki mesai arkadaşlarımız da kaldırımlarda solüsyon ve kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Yeni bir kar yağışı etkisi altına girecek şehrimizde bizler teyakkuzdayız. Çalışmalarımız gayretle sürecek. Gayemiz, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması. Bu hassasiyetle çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyoruz.” dedi.
Başkan Zeybek, karla mücadele çalışmaları kapsamında 50 araç ve 150 kişilik ekibin sahada görev yaptığını sözlerine ekledi.

 

BUZLANMA VE DON TEHLİKESİNE KARŞI UYARI
Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü de Afyonkarahisar için yoğun kar yağışı uyarısı yaparak, “Meteorolojik verilere göre kar kalınlığı 10-20 cm’yi bulacak. Acil bir durum olmadıkça dışarı çıkılmaması ve dikkatli olunması gerekmektedir. Buzlanma tehlikesine karşı da vatandaşlarımız dikkatli ve tedbirli olması zorunlu işleri olmadıkça araçları ile trafiğe ve dışarıya çıkmamaları gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM