Eğitimli gönüllülerin başvuruları bekleniyor

Eğitimli gönüllülerin başvuruları bekleniyor

Afyonkarahisar AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, deprem bölgesinde daha etkili bir süreç yönetmek adına temel ilk yardım eğitimi alan kişileri bölgeye yönlendirdiklerini açıkladı. Buldan, “AFAD veri tabanımıza kayıtlı temel eğitim almış tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi

 

Türkiye’yi yasa boğan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir haftalık resmi ulusal yas ilan edilen deprem felaketinde yaraların sarılması için vatandaşlardan destek talepleri gelmeye devam ediyor.
Çok sayıda vatandaşın sosyal medya hesapları üzerinden ve doğrudan başvurularla deprem bölgesine gitme talepleri Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğüne yönlendiriliyor. AFAD tarafından öncelikle Temel İlk Yardım Eğitimi alanların bölgeye intikali için başlatılan çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor. Akut bir dönemde bulunulduğunu belirten AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, “Maalesef hepimizi derin üzüntüye boğan depremde her vatandaşımız bölgede tek yürek olarak deprem bölgesine gitmek istiyor. Fakat şu andaki bölgede daha etkili bir süreç yönetmek adına temel ilk yardım eğitimi alan vatandaşlarımızı yönlendiriyoruz. Bu vesileyle öncelikli olarak AFAD veri tabanımıza kayıtlı temel eğitim almış tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.
Mehmet Buldan Afyonkarahisar AFAD Lojistik Deposundan şu ana kadar 60 tır araç yüklemesi yapıldığını bildirdi. Malzeme olarak; 4 bin 403 adet çadır, 5 bin 686 adet yatak, 6 bin 470 adet yastık-çarşaf seti, 60 adet battaniye, 24 adet mutfak seti gönderildiğini sözlerine ekledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM