Afyon Belediyesi yardım seferberliğine devam ediyor

Afyon Belediyesi yardım seferberliğine devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etki gösteren depremin ardından bölgeye intikal eden Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 33 mahalleye yardım ulaştırdı

Kahramanmaraş’ta herkese ulaşmaya devam eden Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta ekipleri gıda, kıyafet, hijyen malzemesi, ısıtıcı gibi temel ihtiyaç malzemelerinin tek tek hanelere dağıtımını yapıyor.
Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Belediyemiz hem başlattığı yardım kampanyası ile hem de tüm birimleri ile depremzedelerin yardımına koştu. Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları doğrultusunda tüm imkânlar, deprem bölgeleri için seferber edildi. Depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinde depremzedelerin yaraları sarılırken Zabıta ekiplerimiz de görev başında. Tüm birimleri ve personelleri ile deprem bölgesinde hizmet veren Afyonkarahisar Belediyesi’nin Zabıta ekipleri en ücra yerlerde depremzedelerin umudu oldu. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı köy, mahalle ve kasabalarda yaşayan vatandaşlara tek tek yardımlar dağıtıldı.” denildi.
33 MAHALLEYE YARDIM ULAŞTIRILDI
Açıklamada, “Kahramanmaraşlı vatandaşların tüm haneleri tek tek dolaşıldı, ihtiyaç malzemeleri dağıtıldı. Zabıta ekiplerimiz kimi zaman çocukları sevindirdi kimi zamanda yaşlıları. Ulaşılması güç olan mahallelere giden ekiplerimiz gıda, kıyafet, ayakkabı, oyuncak başta olmak üzere ısıtıcı ve aydınlatıcı gibi insani yardım malzemelerini depremzedelere teslim etti. Vatandaşlar ile yakından ilgilenildi çocuklara ayakkabıları ve kıyafetleri özenle giydirildi. Ekiplerimiz afetten etkilenen yediden yetmişe orada bulunan herkesin yüzünü güldürmek, ihtiyaçlarını karşılamak için köy köy mahalle mahalle dolaşmaya devam edecek.” ifadelerine yer verildi.
EKİPLERDEN SAHRA
HASTANESİNE LOJİSTİK DESTEK
Açıklamanın devamında şu bilgiler paylaxşıldı:
“İlk günden bu yana günlerce ulaşılamayan, uzak köylerde çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz lojistik destek çalışmalarına da katılıyor. Türkoğlu ilçesinde kurulan Sahra Hastanesine gelen malzemeler ekiplerimiz tarafından tahliye edildi. Öte yandan ilçede bulunan yardım deposunun tanzim ve temizlik işleri de yapılıyor. AFAD koordinesinde faaliyetlerini sürdüren ekiplerimiz deprem sahasında destekleyici çalışmalarda yer almaya devam edecek.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM