Depremzede çocuklar ve  gençlere özel çalışma başlatıldı

Depremzede çocuklar ve gençlere özel çalışma başlatıldı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatı ve eşi Uzman Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı’nın koordinatörlüğünde şehre gelen depremzede çocuk ve gençlere yönelik çalışma başlatıldı. Vali Yiğitbaşı,
“Ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Yaraları sarmayı da el birliği ile başaracağız” dedi

 

Çocukların deprem felaketinde yaşadıkları travmayı hafifletmeyi amaçlayan “Oyun ve Spor Temelli Sosyal Destek Çalışmaları” süreci Afyonkarahisar Valiliği’nce hayata geçirildi.
PİLOT UYGULAMA 13 ŞUBAT’TA BAŞLADI
Afyonkarahisar Valiliği’nce geçen yıl başlatılan ve devam eden “Mutluluk Kervanı Projesi”nin depremzede çocuk ve gençler için uyarlanmış bir modeli olarak planlanan çalışma paydaşlarıyla birlikte yürütülüyor. Çalışmanın paydaşları; Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlükleri, İl Müftülüğü, AKÜ, AFSÜ ve sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor. Çalışma kapsamında Afyonkarahisar’da geçici olarak misafir edilen çocuklar, yaş gruplarına göre okul öncesi, ilk ve orta öğretim olarak kategorize edilerek proje sayesinde oyun, spor, eğitim ve çeşitli kültürel etkinliklere yer verilecek. Afyonkarahisar Tınaztepe KYK Öğrenci Yurdunda misafir edilen çocuklar için 13 Şubat Pazartesi günü yapılan pilot uygulamada, okul öncesi çocuklara okul öncesi öğretmenler eşliğinde etkinlikler yapıldı. Yurdun çok amaçlı salonunda Gençlik Merkezi liderleri katkılarıyla çeşitli oyunlar oynandı.
AFETZEDELER İÇİN SOSYAL PROJELERE YOĞUNLAŞILACAK
Uygulama genişletilerek şehirde depremzedeleri misafir eden oteller, tüm KYK yurtları ve depremzedelerin kendi imkânlarıyla buldukları evleri de kapsayacak hale getirilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı.
Süreç hakkında değerlendirmede bulunan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı şunları kaydetti: “Ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Yaraları sarmayı da el birliği ile başaracağız. Çocuklarımız geleceğimiz. Bilindiği üzere ‘Mutluluk Kervanı’ çocuklarımız için başlattığımız ve çok güzel dönüşler aldığımız bir proje. Hazır böyle bir altyapımız varken bunu elimizden gelen en etkin şekilde buradaki depremzede yavrularımız için kullanacak şekilde yeniden planladık. Yavrularımızı yaşadıkları travmadan biraz da olsa uzaklaştırabilmek, psikolojik desteğe ihtiyacı olan çocuklarımızı normalleşme sürecine daha hızlı adapte etmek için bu projenin etkin bir rol oynayacağını düşünüyorum. Afetzede vatandaşlarımız için sosyal projeler üzerine yoğunlaşacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM