“Afyonkarahisar’da kentsel dönüşümün  yapılamamasının sorumlusu CHP ve İYİ Parti’dir”

“Afyonkarahisar’da kentsel dönüşümün yapılamamasının sorumlusu CHP ve İYİ Parti’dir”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Afyonkarahisar’ın kaçırdığı kentsel dönüşüm fırsatında sorumluluğun halkı kışkırtan CHP ve İYİ Parti’nin olduğunu tekrarlayarak, “CHP organize bir kötülük hareketine dönüştü. Her yerde kentsel dönüşüme karşı çıktıkları gibi Afyon’da da fırsatın kaçırılmasına neden oldular” dedi

 

Afet bölgesindeki çalışmalarını sürdüren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Afyonkarahisar için öngörülen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin gerçekleşememesiyle ilgili vebalin CHP ve İYİ Parti’de olduğu görüşünü tekrarlayarak, “Türkiye’nin her yanında kentsel dönüşüme karşı çıkan CHP zihniyeti ülkemiz için organize bir kötülük hareketine dönüşmüş durumda. İYİ Parti de bunun yancılığını yapıyor.” dedi.
“BİZİM DERDİMİZ
POLEMİK DEĞİL HİZMET”
Gazeteniz Kocatepe’ye yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin büyük acı yaşadığı, dünyanın en büyük afetlerinden birinin yaralarını sarmaya çalıştığı böylesi bir dönemde siyasi polemiklere girmemeye özen gösterdiklerini, 8 yıllık milletvekilliği sürecinde de buna azami gayret gösterdiğini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Özkaya, “Ne yazık ki karşımızdaki zihniyet polemikten başka bir şey bilmiyor. Biz hizmetlerimizle gündeme gelmeye, yaptıklarımızı anlatmaya çalıştıkça sürekli bir polemik çabasındalar. Üzülerek izliyoruz ki ülkemizin karşı karşıya bulunduğu bu acı tablodan bile polemik üretmeye çalışıyorlar.” diye konuştu.
“CHP ORGANİZE BİR
KÖTÜLÜK HAREKETİNE
DÖNÜŞTÜ. TÜRKİYE’NİN HER YANINDA KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKIYORLAR”
“CHP ülkemiz için artık organize bir kötülük hareketi haline dönüşmüştür” diyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “CHP zihniyetin ne yazık ki Türkiye’nin her yanında kentsel dönüşüm çabalarına karşı çıkmaktadır. Afyonkarahisar’daki kentsel dönüşüm çabalarımız da CHP zihniyetinin engeline takılmıştır” dedi. Mısri Camii çevresindeki bölgede kentsel dönüşüm yapılması için harekete geçildiğini, yıllar önce alınan Bakanlar Kurulu karanının uygulanması için çaba gösterdiklerini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Sayın Murat Kurum Bakanımız ile birlikte harekete geçtik. Afyonkarahisar için hazırlanan kentsel dönüşüm çalışması için Türkiye tarihinin en yüksek devlet desteğini aldık. Uygulanacak olan projede maliyetin yüzde 62’sini devlet kurumları üstlenecek, geri kalan miktarı da hak sahibi vatandaşlarımız 20 yıla varan vadelerle faizsiz olarak uygulayacaktı. Belki bu çalışmalarda eksiklerimiz, kusurlarımız olmuştur düşüncesiyle tüm hak sahiplerimiz ile AKÜ’nün tesislerinde buluştuk. O toplantıda arsa bedelleri ile ilgili hatalar oluştuğunu gördük. Yeniden çalışma yaparak vatandaşlarımızın bilgisine sunduk. Bakanımız Murat Kurum Bey de hak sahiplerimizin yüzde 50’sinin projeyi kabul etmesi halinde çalışmalara başlanacağını, kabul görmezse projenin uygulanmayacağını açıkladı.” şeklinde konuştu.
“AFYON’DA HALKI
KIŞKIRTIP KENTSEL DÖNÜŞÜM FIRSATINI KAÇIRTTILAR”
Bu dönemde CHP’li 20 milletvekilinin Afyonkarahisar’a gelerek vatandaşları kışkırttığını kaydeden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Maalesef İYİ Parti de bunlara destek verdi. Hep birlikte insanlarımızı kışkırttılar. Gazlıgöl caddesinden aşağı doğru bakıldığında sağ tarafta kalan Karaman Mahallesi neden 7-8 kat da, Mısri çevresi 4 katta kalıyor diye itiraz ettiler. Burası da 8 kat olsun hatta 30-40 kat olsun diyenler çıktı. Sayın Bakanımız ise böylesi yüksek katların Afyonkarahisar için uygun olmadığını, aynı zamanda oradaki tarihi dokuyu yüksek katların arasında boğamayacaklarını dile getirdiler. Yine de bizim ısrarlarımızla zemir + 3 kat olan projelerin zemin artı 4 kat olmasını sağladık. 90 kadar hak sahibinin talebinin Mısri Camii çevresinde karşılanmasını geri kalanlarının da başka bölgelerde değerlendirilmesini planladık. Ama CHP ve İYİ Parti’nin insanlarımızı kışkırtmaları ile bu çabalarımız da işe yaramadı.” ifadelerini kullandı.
“DEVLET AFYON’A BÜYÜK
BİR İMKAN SUNMUŞTU”
Bakanlık tarafından önerilen proje uygulanmış olsa 2+1 daire için 120 bin lira, 3 + 1 daire için 190 bin lira civarında ödeme yapması planlanırken CHP’nin organize kötülük hareketi ile bu projenin hayata geçirilemediğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Bu zihniyet her gün Meclis’te ileri geri konuşarak, her gün gazetelere beyanat vererek insanlarımızı kışkırtmayı sürdürdü. İnsanlarımızı endişeye sevk ettikleri gibi insanlarımızın beklentilerini de yükseltti. Sonuç itibariyle hak sahiplerinin yüzde 38’i önerilen projeyi kabul ederken yüzde 62 gibi bir bölüm önerilen projeyi reddetti. Bugün yaşadığımız acı depremlerle bir kez daha gördük ki bu proje son derece gerekli ve önemli bir çalışma imiş.” dedi.
“AFYON’DA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN UYGULANAMAMASININ SORUMLUSU CHP VE İYİ PARTİ’DİR”
Tüm bu gelişmelerin ardından Türkiye’nin depremin hasarlarını konuşurken sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Afyonkarahisar’da kentsel dönüşümün uygulanmasına CHP zihniyetinin engel olduğu dile getirilince kendisinin de “CHP Milletvekili Burcu Hanım’ın konuşmalarının paylaşıldığı yorumlar üzerine ben de kentsel dönüşümün uygulanamamasının ardındaki gerekçenin CHP zihniyeti ve onun yancılığını yapan İYİ Parti olduğunu dile getirdim. Biz bunu yapınca Burcu Hanım’ın saldırılarına muhatap oldum.” dedi.
Muhalefet temsilcilerinin “Bugüne kadar kentsel dönüşümü yapsaydınız, elinizi tutan mı var” tarzında suçlamalarına maruz kaldıklarını hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Dünya tarihinin belki de en büyük felaketi ile karşı karşıyayız. Devletimizin 400 bin belki 500 bin konut ihtiyacı var. Bu konutların inşasına derhal başlıyoruz. İnsanlarımızın bir kısmı sokakta, bir kısmı çadırda ve konteynırlarda iken CHP’nin halt etmesini yok sayacağız ve kaynakları Afyonkarahisar’a mı yönlendireceğiz. Böyle bir mantıksızlık olabilir mi? Kentsel dönüşümün uygulanamamasının vebali CHP zihniyeti ve onların yancısı İYİ Parti’nindir. Allah korusun bir deprem anında ödenecek bedelin mesulü bu zihniyettir. Devletimiz ve Hükümetimiz bugün deprem bölgesinin yaralarına çözüm üretmenin derdindedir. Gönül ister ki Afyon’a da sıra gelsin. Şunun da bilinmesini isterim ki, bunu da çözecek olan yine AK Parti iktidarıdır.” dedi.
“İSPAT ETMEYEN DÜNYANIN EN ŞEREFSİZ VE ALÇAK MAHLUKATIDIR”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın son açıklamasında ortaya karışık bir şekilde sıraladığı iftiraları ile ilgili de değerlendirmede bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “FETÖ ile ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili olarak eğer ben kastediliyor isem, iddia eden iddiasını ispatla yükümlüdür. O sözlerle ilgili eğer ben ya da ofisim veya stajyerlerimizdahil birimizin böyle iddia edildiği üzerebir şey mevzu bahis ise, ispat edilsin hem avukatlığı, hem milletvekilliğini hemen bırakırım. Yok böyle bir şey. Bizim ismimiz böyle şeylerle yanyana bile gelemez. Olmayan bir şeyi varmış gibi ortayasöyleyip, beni kastediyorsa ve bunu ispatetmiyorsa, her kim olursa olsun bu kişimüfteridir ve dünyanın en şerefsiz insanıdır. Kentsel dönüşüm için Ankara’dan herhangi bir müteahhitle konuşulduğunu iddia edip, bunu ispat etmeyen de dünyanın en şerefsizi ve alçak mahlukatıdır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM