“Afyonkarahisar seferberlikte  ben de varım dedi”

“Afyonkarahisar seferberlikte ben de varım dedi”

AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden sonra acının ve kaybın büyük olduğunu belirterek, “Afyonkarahisar olarak başlatılan seferberlik çalışmalarında ‘bende varım’ dedik” dedi

 

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Adana ve Hatay’daki saha çalışmalarının ardından Afyonkarahisar’da depremzede aileleri ziyaret etti.
“ACIMIZ VE KAYBIMIZ ÇOK BÜYÜK”
İbrahim Yurdunuseven depremzede aileleri ziyaretinin ardından yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Türkiye’nin büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını belirten Yurdunuseven, “Ülke olarak büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Acımız ve kaybımız çok büyük. Ancak biz millet olarak tarih boyunca yaşadığımız büyük acılardan emsali görülmemiş birlik ve beraberlikle güzellikler içerisinde çıktık. Bugün yaşadığımız bu acı felaketin ardından yine gördük ki milletimiz et ile tırnak gibi bir birine bağlı. Depremin ilk gününden bu yana başta devletimiz ve bir yaraya merhem olmak isteyen vatandaşlarımız bütün imkânlarını seferber etti. Buradan yine büyük bir kenetlenme büyük bir beraberlik örneği dünyaya gösterilmiş oldu.” dedi.
“ÖNCELİĞİMİZ BİR CAN DAHA FAZLAKURTARMAK OLDU”
Adana ve Hatay’daki çalışmalarda bizzat bulunduğunu ifade eden Yurdunuseven, “Felaketin vurduğu alanlara indiğimizde gördük ki yaşanan felaketin boyutu çok büyük. Onbir ilimizde aynı anda yaşanan büyük bir felaketten bahsediyoruz. Dağları birleştiren, ovaları ikiye bölen bir deprem oldu. Devletimiz ilk andan itibaren başta en yakın birimleriyle anında olaya müdahele etti. Tabi ki öncelikli çalışmalarımız bir can fazla kurtarabilmek üzerine oldu. Tüm bakanlarımız depremin ardından anında depremi derinden yaşayan illerimize koştu ve hala da şuan afetin yaşandığı bölgelerde aralıksız olarak koordinasyon çalışmalarını yürütüyorlar.” ifadelerini kullandı.
“AFYON’DA BİRİZ BERABERİZ DEDİ”
Afyonkarahisar olarak başlatılan seferberlik çalışmalarında “bende varım” denildiğini altını çizen Yurdunuseven şunları kaydetti: “Bu asrın felaketinin ardından ülkemizde yine benzeri görülmemiş bir nevi gönüllü seferberlik çalışması hızla sürüyor. Gerek Afyonkarahisar Belediyemiz gerek sivil toplum kuruluşlarımız gerekse hemşehrilerimiz elinde neyi varsa ortaya koyarak ‘Biriz, beraberiz.’ dedi. Depremin ardından şehrimize gelen depremzede misafirlerimizi rahat edebilecekleri en güzel ortamları ayarlayarak yerleştirdik. Hamd olsun bu birlik ve beraberlikle yine hiç zorlanmadan bütün ihtiyaçların üstesinden geliyoruz.”
“ALLAH’IN İZNİYLE YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ”
Çay ve Bolvadin ilçelerinde bulunan depremzede aileleri ziyaret eden Yurdunuseven sözlerini şöyle tamamladı: “Çay ve Bolvadin ilçelerimizde görevli olmaları hasebiyle deprem bölgesinde bulunan ve depremde canlarını ve mallarını kaybeden hemşehrilerimizle, misafir olarak bulunan depremzede ailelerimizle bir araya geldik. Hayatını kaybeden canlarımız için dualar ettik. Depremin olduğu ilk andan itibaren tüm Türkiye’nin kalbi hep birlikte atıyor. Dualarımız afeti yakından yaşayan kardeşlerimiz için. Birkez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bizler afetin içinde olmasakta tüm Türk Milleti olarak bizlerde bu acıyı en az depremzede kardeşlerimiz kadar yüreğimiz yanarak yaşadık. Cenab-ı Allah’ın izniyle yaralarımızı birlikte saracağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM