Mısırlıoğlu: AK Parti 21 yıllık iktidarını Sayın Bahçeli’ye borçlu

Mısırlıoğlu: AK Parti 21 yıllık iktidarını Sayın Bahçeli’ye borçlu

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, eski partisinin Lideri Devlet Bahçeli’ye ateş püskürdü. Bahçeli’nin Beşiktaş Kulüp üyeliğinden istifasına atıfta bulunan Mısırlıoğlu, “Ne oldu Türklükten de mi istifa ettin Sayın Bahçeli? Ülkücülere, dava arkadaşlarıma sesleniyorum. Biz ülkücüleri bu adam 21 yıldır kandırmış. Aslında bu gizli bir AK Parti hayranıymış. AK Parti 21 yıllık iktidarını Sayın Bahçeli’ye borçludur. 21 yıldır da ülkücüleri bunların esiri haline getirdi. Hiçbir ülkücü hiçbir makama Sayın Bahçeli’nin sayesinde layık görülmedi ve getirilmedi. Bu adam neyi biliyor da bir bildiği vardır? Hiçbir bildiği falan yok bunun. Bu doğru dürüst çarpım tablosu hesabı yapamaz” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, dün partide düzenlediği basın toplantısında genelden yerele iktidara ağır eleştirilerde bulundu. Mısırlıoğlu, eski partisi MHP’nin Genel Başkanı MHP Devlet Bahçeli’ye zehir zemberek ithamlarda bulundu.
“DEPREM BÖLGESİNDEN DESTEĞİMİZİ ESİRGEMEYECEĞİZ”
Muhammet Mısırlıoğlu 3 yıl önce Suriye İdlip’de şehit olan 34 Mehmetçiğin asla unutulmadığını belirterek başladı. Mısırlıoğlu, “İdlip şehitlerimizi asla unutmadık asla unutmayacağız. Şehadetlerinin yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bizim öncelikli gündemimiz deprem bölgesidir. Geçtiğimiz hafta sonu deprem bölgesine bir ziyaret daha gerçekleştirdik. Daha önce yardım TIR’larımızı peyder pey yollayıp o bölgedeki yurttaşlarımızın yarasına bir nebze olsun merhem olmaya çalıştık. Hafta sonu da ekip arkadaşlarımla birlikte iyilik evlerimizi Kahramanmaraş’taki kardeşlerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık. Ne kadar yetebiliriz bilmiyoruz tabi ki ama biz elimizden gelenin çok daha iyisini yapmaya çalışıyoruz ve böyle de devam edeceğiz.” dedi.
“AFYONUMUZDA YAPILAŞMA NE KADAR GÜVENİLİR?”
Afyonkarahisar’daki imar düzenlemeleriyle ilgili hala resmi bir açıklama yapılmamasının kendilerini endişelendirdiğini söyleyen Mısırlıoğlu, “Merak ettiğimiz ve bu felaket yaşandığından beri endişe ile takip ettiğimiz Afyonkarahisar’daki imar düzenlemeleriyle ilgili hala resmi bir açıklama yok maalesef. Deprem bölgesinde yaşamamıza rağmen depreme ne kadar hazır olduğumuz tartışılır. İmar affı diyerek vatandaşa iyilik yaptığını zannedenler evleri mezara dönüştürdüler. Ödenemeyecek bir vebalin altına girdiler. Afyonumuzda durum farksız mı? Yapılaşma ne kadar güvenilir? Daha düne kadar zemin sıvı diyerek 2 kattan fazlasına izin verilmeyen Uydukent’e son yıllarda çok katlı apartmanlar dikildi. Birileri nemalansın diye izin verilen bu yapılaşmanın sonu da felaket olursa kim nasıl hesap verecek? Neden hala bir adım atılmıyor, kontrol, denetim, sağlamlaştırma yapılmıyor anlamış değilim. Yaşananlardan ders almak bu kadar mı zor?” diye konuştu.
“AFYON KURAKLIK ACI GERÇEĞİYLE YÜZLEŞİYOR”
Afyonkarahisar için kuraklığında endişe verici olduğunu belirten Mısırlıoğlu, “Kuraklık da Afyonkarahisarımızın yüzleştiği diğer bir acı gerçek. Peki, bu konuda ne yapılıyor dersiniz? Hiçbir şey. Vatandaş, içini rahatlatacak birkaç telkin duymak istiyor. Şöyle çalışıyoruz, bu projeyi hazırlıyoruz desinler istiyor. Ama sayın yetkililerden bu konuda da ses yok maalesef. Son yılların en kurak kış aylarını geçiriyoruz. Hatta son 22 yılın en kurak Ocak ayını geride bıraktık. Barajlardaki sular tükenmek üzere. Alarm durumuna geçmemiz gerekirken yetkililer hala koltuklarında çiçek olmuş, kollarını bağlamış oturuyorlar. Araba devrilince yol gösteren çok olur, önemli olan tedbirli olmaktır. Tarımsal faaliyetler başlayacak, hiç düşündünüz mü tarımsal kuraklığın bu ülke için ne anlama geldiğini? Zaten büyük bir ekonomik buhran içinde olan ülkemizde tarımsal kuraklık sonucu fiyatlarda oluşabilecek artışı ön görebiliyor musunuz? O zaman da bu hükümet der ki, Allah tarafından kuraklık oldu, bizim suçumuz değil der. Her hataya bir kılıf uydurmaya alıştılar artık. Şimdiden öngörülebilen bir kuraklık kapıdayken neden şimdi tedbir alınmıyor?” şeklinde konuştu.
“AFJET’TEKİ KADRO DEĞİŞİKLİĞİYLE HATALARIN DÜZELTİLMESİNİ UMUYORUM”
AFJET A.Ş’deki görev değişikliğine değinen Mısırlıoğlu şu ifadelere yer verdi: “Afyonkarahisar’da son zamanlarda şikâyetlerin odağında olan AFJET’te bir kadro değişikliğine gidilmiş. Daha önce yapılan bazı yatırımların açıklamasını yapamayarak vurdumduymaz tavırlarıyla tepki çeken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Murat Toy’un AFJET’teki görevine son verilmiş. Toy’un yerine yönetim kurulu üyeliğine Vali Yardımcımız Sayın Uğur Kolsuz atanmış. Umarım bu değişiklik bazı hataların düzeltilmesine de vesile olur. Vatandaşımızın mağduriyetleri giderilir ve yersiz yatırımların da önüne geçilir. Milletin parasıyla yapılan yanlış yatırımlar yine milletin parasına mal oluyor. Kışın ortasında buz gibi evlerde yaşamak zorunda kalıyorlar. Bu yüzyılda vatandaşın bu mağduriyeti kabullenilebilir bir şey değil. AFJET’te yaşanan sorunların kaynağı kim ya da kimlerse umarım bu değişiklikle sorun çözülmüş olur.”
“DEĞİŞEN ÇARŞI MI BAHÇELİ Mİ?”
“Ülke gündeminde son günlerde sıkça yer alan tribünlerden yükselen istifa çağrıları var.” diyen Mısırlıoğlu, “Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında atılan ‘hükümet istifa’ sloganları sonrası Sayın Bahçeli Beşiktaş üyeliğinden istifa etmiş. Kendini hükümet zanneden ve sloganları üzerine alınıp istifayı basan Bahçeli’ye birisi söylesin, 20 yıldır iktidarda olan Sayın Erdoğan Fenerbahçe’den istifa etmedi. Kraldan daha kralcı olan Bahçeli, davasını, partisini sattığı gibi AK Parti hayranlığı sayesinde tuttuğu takımı da sattı. Şaşırdık mı? Hayır, tabi ki şaşırmadık. Zaten MHP’nin milletvekilleri de sahada AK Parti’ye oy toplamaya AK Parti’den daha önce başlamıştı. Böylesine bir adanmışlığı keşke milli değerlerimize, Cumhuriyetimize karşı gösterseydiniz. Bahçeli’nin çok değil birkaç yıl önce attığı tweete bakın şöyle diyor: ‘Çarşı Grubu Beşiktaş’ın gür ve cesur sesidir. Çarşı haksızlığa gelmez, yalana boyun eğmez. Çarşı centilmendir, siyasi faulleri kabul etmez.’ Ne oldu şimdi? Çarşı mı değişti, Bahçeli mi? Bu manidar sözleri sonrası Bahçeli’nin tutarsızlığı AK Parti hayranlığını bir kez daha ortaya koymuş oldu. Ayrıca bu konuya değinmişken tribünlerden deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılmak üzere sahaya atılan binlerce oyuncak için taraftarlara teşekkür ediyorum. Çok güzel, içimizi ısıtan, gözlerimizi dolduran bir görüntüydü. Renklerin bir önemi yok, içimizi coşturan bu ortak duygu seli her şeye bedel.” ifadelerini kullandı.
“BİZ ÜLKÜCÜLERİ 21 YILDIR KANDIRMIŞ”
Eski partisi MHP’nin Genel Başkanına ağır sözler sarf eden Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Sayın Bahçeli’ye ne oldu? ‘Andımızı okullarımızda okutmazsam namerdim.’ şuyum, buyum diyordunuz. Sayın Bahçeli ne oldu? Bunlarla ilgili ne yaptın? Ne oldu ne değiştide sen bunları okutmaktan vazgeçtin? Ortalığı yıkıyordun. Ne oldu Türklükten de mi istifa ettin Sayın Bahçeli? Ben bu vesile ile ülkücülere, dava arkadaşlarıma sesleniyorum. Biz ülkücüleri bu adam 21 yıldır kandırmış. Aslında bu gizli bir AK Parti hayranıymış. AK Parti 21 yıllık iktidarını Sayın Bahçeli’ye borçludur. 21 yıldır da ülkücüleri bunların esiri haline getirdi. Hiçbir ülkücü hiçbir makama Sayın Bahçeli’nin sayesinde layık görülmedi ve getirilmedi. Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenler müdür yapılmadı. 81 ilde bir tane bir Türk Eğitim Sen üyesi İl Milli Eğitim Müdürü yok. Bu adam neyi biliyorda bir bildiği vardır? Hiçbir bildiği falan yok bunun. Bu doğru dürüst çarpım tablosu hesabı yapamaz.”
“DEPREM BÖLGESİNDE VATANDAŞI BAĞIRARAK ÖLÜME TERK ETTİNİZ İSTİFA ET DİYE KİME DİYECEĞİZ?”
Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Allah’ın izniyle her zaman olduğu gibi yine söylüyorum. Ne mutlu Türküm diyene. İyi ki Türküz, iyi ki Türk Devletinin içinde yaşıyoruz. İçinde yaşadığımız bu Türk Devletini de Allah’ın izniyle hiçbir güç yıkamayacaktır. Bundan emin olun. Hükümet istifa sloganından rahatsız olmuşlar. Tabii ki istifa diyecekler. Ortada istifa edilmesi, utanılması gereken bir durum var. Deprem bölgesinde vatandaşı bağırarak ölüme terk ettiniz. İstifa et diye kime diyeceğiz? Belediye Başkanlarına mı istifa edin diyeceğiz? Tabii ki size diyeceğiz. Deprem bölgelerinde sakal koyarak, içinde banyosu, tuvaleti, dinlenme odası bulunan konteynırlarda yaşayıp ‘Depremzedelerde aynı havayı teneffüs ediyoruz.’ demenin âlemi yoktur. Ben nerelerde kalıp ne yaptığınızı çok iyi biliyorum. Helikopterle nereden gelip nereye gittiğinizi görüyoruz. Siz depremzedelerle aynı ortamda yaşamıyorsunuz. Siz tilki ile avlanıp tavukla yas tutuyorsunuz. Kümesteki tavukları kıran tilkidir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM