“Mısri’de kentsel dönüşümün hayata geçirileceğine inanıyorum, adaylık düşüncem yok”

“Mısri’de kentsel dönüşümün hayata geçirileceğine inanıyorum, adaylık düşüncem yok”

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, deprem bölgesinin toparlanması sonrasında Afyonkarahisar’da Mısrı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün Allah’ın izniyle hayata geçirileceğine inandığını söyledi. Mart ayı içerisinde
milletvekili aday adaylığı başvurularının alınacağını belirten Uluçay, “Daha öncede söyledim adaylık
düşüncemiz yok. Allah bize 2023 yılında teşkilatımızın başında olmayı nasip etsin” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Hatay dönüşü dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; İl Başkan Yardımcısı Yakup Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldılar.
“AFYON OLARAK BİZE HATAY İLİ VERİLDİ”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, gündemi değerlendirdi. 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde meydana gelen yüzyılın afeti diye adlandırılan depremin tüm Türkiye’yi yaktığını belirten Uluçay, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye’m. 5 Şubat gecesi sevdikleri ile yatanlar, 6 Şubat’ta tanımadıkları insanlarla yan yana defnedildiler. Depremde gördük ki devlet ve millet el ele. Tüm depremzedeler kardeşimiz canımız kanımız. Hiçbir mezhep, dil, din, ırk ayrımı olmaksızın tüm vatandaşlarımız tek yürek oldu. İnşallah bu depremi de ülke olarak hep birlikte atlatacağız. Depremin ilk gününde teşkilatımız ve belediyelerimiz başta olmak üzere, gönüllü vatandaşlarımız ile birlikte deprem bölgesine gıda, giyecek ve arama kurtarmada görev yapacak ekiplerin organizasyonunu yaptık. Genel Merkezimiz tarafından bize il olarak Hatay ili verildi. Biz de bölgemizde il başkanlığımız, milletvekillerimiz, merkez ve 17 ilçe teşkilatlarımız, belediyelerimiz ile birlikte arama kurtarma ekiplerinde görev yapmak isteyen vatandaşlarımızı yanımıza alarak bölgeye hareket ettik.” ifadelerine yer verdi.
“ÇAĞRIMIZ SONUCU ONLARCA İŞ MAKİNESİNİ BÖLGEYE GÖNDERİLDİ”
Hüseyin Ceylan Uluçay, “enkaz kaldırma çalışmalarında çok sayıda cana sağ ulaşıldığı gibi, depremin ilk anında hayatını kaybedenlerin olduğunu söyledi. Uluçay, “Afyonkarahisar Belediyemiz depremin ilk gününden itibaren Antakya merkezde 250 personel ile 20 bin kişilik yemek vermeye devam etti. Şu anda yemek ikramı ile birlikte 50 iş makinası ile de enkaz kaldırma çalışmalarına devam etmektedir. Depremzede vatandaşlarımızın evleri yapılana kadar deprem bölgesinde konteynır kentler kurarak Afyonkarahisar AK Parti teşkilatları olarak yine depremzedelerimizin yanında olacağız. Ayrıca şehrimize misafir olarak gelen depremzede kardeşlerimize de teşkilatlarımız ile birlikte ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Öte yandan yaptığımız çağrı ile onlarca iş makinesini depremzedelerimizin hizmetine sunarak destek veren, gıda ve ihtiyaç maddeleri ile depremzedelerimizin imdadına yetişen, hayırseverlerimize, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, il genel meclis başkanımız ve üyelerine, belediye meclis üyelerine, şu anda Hatay’da çalışmalarını sürdüren il başkan yardımcılarımıza, yönetimimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“DEVLET TÜM YETKİLİLERİYLE BİRLİKTE DEPREM BÖLGESİNDE”
Onbir ili kapsayan ve şehir merkezleri dışında ilçe, belde ve köylerine kadar sirayet eden bir depremde gün ağarır ağarmaz tüm illere AFAD, Kızılay, jandarma, polis, asker, sağlıkçı ve diğer tüm kurumların organize edildiğini belirten Uluçay, “Bu noktada bakanlıklarımızı eleştirmek gerçekten vicdansızlık ve haksızlıktır. Diğer ülkelerin bile takdir ettiği bu organizasyonda elbette eksikler olacaktır ancak kısa sürede hepsinin tamamlandığını da görmezden gelmek art niyetten başka bir şey değildir. Muhalefetin hiçbir şey yapmıyor dediği devlet 16 milyon insana yemek dağıtmış. 238 bin kişiyle sahada çalışma yapıyor. 170 helikopteri, 76 uçağıyla mücadele veriyor. Ancak millet ittifakının belediyeleri maalesef göstermelik gelmek dışında herhangi bir faaliyetlerini görmedik. Deprem bölgesinde binlerce vatandaşımız ile görüştük hemen hepsinin de ortak söylemi devletimiz ilk günden itibaren yanımızdaydı ve halen yanımızda. Depremin ilk günlerinde bölgede depremzedelerimizin elinden tutmak adına yoğun bir çalışma yaparken birileri de sosyal medyada çalışmalarımızı sabote etmek için farklı bir şekilde yansıtmak istediler ama gerçek olan devletimizin ilk günden itibaren yanımızda olduğudur dediler. Bizi eski hayat standartlarımıza en kısa sürede kavuşturacak kişi de Recep Tayyip Erdoğan’dır diyorlar. Muhalefetin beğenmediği devlet 11 il yıkılmış buna rağmen; Memur maaşları 4 gün, emekli maaşlarını da 10 gün erken yatırmıştır. Depremzedelere kira ve deprem yardımı yatırmaya da başlamıştır. Üzerine 10 şehri bir yıl gibi kısa bir süre içinde en iyi şekilde inşa etmeyi vaat ediyor. Ve gayet biliyorlar ki bunları da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapacaktır.” şeklinde konuştu.
“CHP’Yİ TUTAN MI VAR NİYE ÇADIRLARI ALMIYORLAR?”
“CHP Genel Müdürü son günlerde yine kolpa yapmaya başladı. Hatay’da kurdukları tuvaleti iki gün işletemeyen, temizleyemeyen acizler, çıkmış ülkedeki tüm çadırları almaya hazırlarmış. Hayırdır? Sizi tutan mı var da almıyorsunuz?” diyen Uluçay, “Ülkenin en büyük şehirlerinin belediyeleri sizde değil mi? Ver talimatı çadır alsınlar. Tüm bölgelere hizmet edebilecek makine ekipmanları varken sadece küçük bir bölgede bile yeterli hizmeti veremeyen belediyelerinizle mi siz hizmet edeceksiniz. Gerçekten muhalefet dışında hiçbir faaliyetiniz olmadığını birkez daha görmüş olduk. Çünkü içinizde insana hizmet etme diye bir duygunuz yok maalesef.” ifadelerini kullandı.
“MECİDİYE’DE 100 KATLI GÖKDELEN YAPIP ŞEHRİ ÖLDÜRECEK MİSİNİZ?”
2015-2023 yılları arasında 7 bin 91 kentsel dönüşüm davası olduğuna dikkat çeken Uluçay, “Bu davalar kentsel dönüşümü maalesef yavaşlatırken 2012 de çıkan yasayla atılması hedeflenen adımlar da atılmadı. CHP 2012 de çıkarılan yasayı 116 milletvekilinin imzası ile iptal için Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. Bugün bu deprem burada olsaydı kentsel dönüşüm planlanan alanlar içerisinde hayatını kaybedenlerin vebali kime olacaktı? CHP milletvekili çıkmış ‘Buralarda evi arsası olana bedelsiz konut vereceğiz.’ Nasıl yapacaksınız? Mecidiye’ye 100 katlı gökdelenler yapıp binlerce yıllık şehrimizi öldürmeyi mi hedefliyordunuz?” ifadelerine yer verdi.
“KILIÇDAROĞLU SEÇİM BİLDİRGESİNDE İMAR AFFI VAAD EDİYOR”
Ana muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim bildirgesined imar affı vaad ettiğini belirten Uuluçay, İmar affı ile ilgili ‘Bol miktarda imar afları çıktı. Bu mudur siyaset Allah aşkına?’ diyenlerin sayfalarını çevirdiğimizde Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim bildirgesinde imar affını tekrardan yürürlüğe sokulacağını görüyoruz. Meclise verilmiş olunan önergesi var. Kanun teklifi var. Hepsinin de altında imzaları var. CHP meclise kanun teklifinde bulundu diye Sözcü Gazetesinin manşeti var. Biz kamera karşısında şov yapanların zihniyetini iyi biliriz. Dört yıldır bir tane deprem için bina dönüştürmüş mü? 2019 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyemiz bir türlü açıklanamayan deprem projenizi açıklamaktan bile aciz iken projeyi hayata geçirebilecek misiniz hayal bile edemiyorum. Belediye bütçesinde reklam giderlerine ayrılan miktar neden depreme ayrılan miktardan fazla? Açtıkları musluğun reklamı, musluğa harcadıkları paradan daha fazladır. İBB’nin bütçesindeki deprem payını neden devamlı düşürüyorlar? Biz bunların farkında değil miyiz sanıyorsunuz? Kaç yerde kentsel dönüşüme başladınız? Bu kadar ihmalin altına imza atıp hangi yüze kamera karşısında şov yapabiliyorsunuz?” dedi.
“EYT KANUNU HAYIRLI OLSUN”
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanununun hayırlara vesile olmasını dileyen Uluçay şunları kaydetti: “Kanun, Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girecek. Koşulları sağlayan EYT’liler ise bunu takiben emeklilik dilekçelerini verebilecek. Dilekçelerini Mart ayının herhangi bir gününde verenlerin emekli aylıkları 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere bağlanacak. Mart ayında dilekçe verenlere, Nisan ayındaki Ramazan Bayramı dolayısıyla 1.100 TL ikramiye de verilecek. Dünya Bankası’nın yayınladığı acil hasar tespit raporuna göre iki depremin Türkiye’ye tahmini olarak yol açtığı fiziksel hasar 34,2 milyar dolar. Yani 646 milyar Türk lirası. Şimdi bu devlet bu zor günde 110 bin kilometre kare ve 15 milyon insanı etkileyen 11 il, 23 ilçede devasa bir alanda Avrupa’nın birçok ülkesinden büyük bir alanda ve daha fazla nüfusu etkileyen böyle bir depremden sonra EYT meselesini de çözüyorsa bu devlet dünyanın en güçlü devletlerinden biridir. Bu devlet, bu zor günde 34 milyar dolarlık bir hasara uğradığı bu dönemde EYT meselesini de getirip meclisten geçiriyorsa, 2 milyon 250 bin kişiye daha emekli maaşı bağlıyorsa bu devlet büyük devlettir. Bu devlete güvenmeye devam edelim. Daha fazla üretelim. Daha fazla istihdam yaratalım.”
“TRİBÜNLERDE MAKSATLI PROVOKASYONLARA GİRİŞTİLER”
Hüseyin Ceylan Uluçay, Türkiye’nin tarihin en büyük felâketlerinden birini yaşarken, birtakım çıkar gruplarının boş durmadığını söyledi. Uluçay, “Spor camiaları ve tüm kulüpler tek yürek olurken, birilerinin maksatlı provokasyonlara giriştiği görülmektedir. Depremin ilk gününden itibaren kirli bir oyun tezgâhlayan ve Zillet İttifakı’nın taşeronluğuna soyunan tribün simsarları futbol sahalarını siyaset arenasına çevirmeye çalışarak adeta milli iradeye saldırmışlardır. Spor sahaları siyaset alanları olmadığı gibi, spor müsabakaları da siyaset üretme merkezleri değildir. Sporu siyasete alet etmenin birlik ve beraberliğe ket vurmaktan başka bir neticesi de yoktur. Kulüpler yöneticilerin malı değil, taraftarlarındır.” ifadelerini kullandı.
“SEÇİMLER 16 MAYIS TARİHİNDE YAPILACAK”
Uluçay sözlerini şöyle sürdürdü: “Millet İttifakının AK Parti’nin seçimden kaçtığı ve erteleneceği iddialarını çürüten açıklama dün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmış olup, tarihi de 14 Mayıs olarak belirlenmiştir. Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. 2002’de başladığımız zafer yolculuğumuzu, 2004, 2007, 2009, 2010, 2011, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019’da yaptığımız 13 yerel ve genel seçimler ile referandumlardaki gibi 2023 Mayıs seçimlerinde de seçmenlerimizin desteği ile yeniden zaferle sonuçlanacağına inancım tamdır. Ben tekrar tüm ülkemize geçmiş olsun diyor vefat eden vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet niyaz ediyor, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemize böyle bir afeti tekrar yaşatmasın inşallah diyerek cümlemi noktalıyorum.”
“ALLAH’IN İZNİYLE MISRİ MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HAYATA GEÇİRİLECEĞİNE İNANIYORUM”
Toplantı sonunda soruları cevaplandıran Hüseyin Ceylan Uluçay, Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm konusundaki son durumu yorumladı. Uluçay şöyle konuştu: “Şimdi öncelik gösterilen yer deprem bölgesidir. Afyonkarahisar deprem bölgesi ayağa kaldırdıktan ve İstanbul başta olmak üzere ilimizde de kentsel dönüşümü destekleyen bir partiyiz. Mutlaka aksaklıklar, sıkıntılar olacaktır. Yanlış anlaşılmalar da olur açıkça söyleyeyim. Burada fitneyi sokanlar da olur. Ama önceliğimiz canımız ve vatandaşımız. Dolayısıyla orada ilk etapta yanlış anlaşılmalardan kaynaklı, art niyetlilerinde araya girmesiyle sorunlar oldu. Bu deprem felaketi hepimize ders olmasını temenni ediyorum. Gerçekten anlaşılamayacak, herkesin menfaati ve canı için katlanılamayacak hiçbir şey yoktur. Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin uygun bir şekilde inşallah yeni dönemde bunu tatlılıkla çözeceğine inanıyorum. Zorla yapılmaz. Allah’ın izni ile ben kentsel dönüşümün hayata geçirileceğine inanıyorum.”
“DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİM ADAYLIK DÜŞÜNCEM YOK”
Mart ayı içerisinde 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi için aday adaylığı başvurularının alınacağını belirten Uluçay sözlerini şöyle tamamladı: “Deprem bölgesinde olduğumuzdan teşkilatlarımız ancak bu hafta toparlanabildi. İnşallah bu hafta içerisinde az çok takvimlerinde belirleneceğine inanıyorum. Daha öncede söylemiştim milletvekili adaylığı gibi bir düşüncem yok. Allah bize 2023 yılında teşkilatımızın başında olmayı nasip etsin.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM