“Başmakçı tekrar Türkiye’nin  yumurta üretim merkezi olacak”

“Başmakçı tekrar Türkiye’nin yumurta üretim merkezi olacak”

MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Başmakçı İlçesi’nde yaşanan sıkıntının çözüme kavuşması için çalıştıklarını belirterek, “İnşallah Başmakçı ilçemizde yaşanan bu sıkıntıyı en az mağduriyetle gidererek tekrar Türkiye’nin yumurta üretim merkezi olacağız” dedi

 

Türkiye’de yumurta üretiminin başkenti konumundaki Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesini ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Tavuk ve yumurta üreticileri ile bir araya geldi. Taytak’a ziyaretleri kapsamında MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan eşlik etti. Taytak’ın Başmakçı temaslarında; Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, MHP Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan, Dinar Ticaret Odası Başkanı Veli Özcan, Tavukçuluk Kooperatif Başkanı Abdurrahman Kare hazır bulundular.
“ZARARLARI OMUZ OMUZA BİRLİKTE KARŞILAYACAĞIZ”
Mehmet Taytak, Mehmet Kocacan’la birlikte tavuk ve yumurta üreticileri ile bir araya geldi. Üreticilerin kuş gribinden dolayı yaşadıkları mağduriyetleri dinleyen Mehmet Taytak, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye Başmakçı ilçesinde yaşanan sıkıntıları ilettiğini bildirdi. Taytak, “Türkiye’de yumurta üretiminin başkenti olan Başmakçı ilçesinde yaşanan sıkıntının yakın takipçisiyiz. Cumhur İttifakı olarak yumurta üreticilerin istek ve taleplerini Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye ilettik. Bakanımızda maddi anlamda sıkıntıların giderilmesi gerekli talimatları verdi. Bende Ankara’da Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile görüşerek kredilerin ödemesinin ertelenmesi ve yeni kredi talepleri konusunda görüşmeler gerçekleştireceğim. İnşallah Başmakçı ilçemizde yaşanan bu sıkıntıyı en az mağduriyetle gidererek yine tekrar Türkiye’nin yumurta üretim merkezi olacağız. Birlikte omuz omuza bu zararları da karşılayacağız ve gidereceğiz. İnşallah Başmakçı ilçemizde üretime, istihdama, yatırıma hep beraber devam edeceğiz.” dedi.
“ÜRETİCİLERİMİZİN ZARARLARI KARŞILANACAK”
MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Cumhur İttifakı birlikteliği ile Başmakçı ilçesindeki tavuk ve yumurta üreticilerinin zararların tazmin edilmesi için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Kocacan, “Başmakçı ilçemizde yaşanan bu sıkıntı ile ilgili geçtiğimiz günlerde ilçemize gelerek tavuk ve yumurta üreticilerimiz ile bir görüşme gerçekleştirdik. Burada aldığımız istek ve talepleri Milletvekilimiz Mehmet Taytak’a ilettik. Kendisi de o günden itibaren çözüm noktasında çalışmalar gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı birlikteliği ile inşallah Başmakçı’daki zararların karşılanması, tazmin edilmesi ve yeniden bu kümeslere tavukların konularak üretimin devam etmesi için her türlü çalışmaları yapmaktayız.” diye konuştu.
SULTANDAĞI İLÇESİNDE DEPREMZEDE AİLELER ZİYARET EDİLDİ
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan Sultandağı Gençlik Kampı’nda barınan depremzedeleri ziyaret etti. Ziyarette; Karacaören Belediye Başkanı Muhterem Algül, MHP Sultandağı İlçe Başkanı Abdullah Gencer, MHP Çay İlçe Başkanı Ali Erol ile yer aldılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM