“Eczacılar en iyi organize olan  meslek örgütü olduğunu gösterdi”

“Eczacılar en iyi organize olan meslek örgütü olduğunu gösterdi”

Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Eczacı Alper Pehlivanlı, deprem felaketinin ardından oda ve birlik olarak Türkiye’nin en iyi organize olabilen, kamu kurumu statüsünde meslek örgütü olduklarını gösterdiklerini söyledi

 

Türk Eczacılar Birliği (TEB) 33. Afyonkarahisar Ecza Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrasında bölge halkına yardım için, eczacıların en ön safta yer aldığını ifade etti.
“BÖLGEYE İLK ULAŞAN KURUMLARDAN BİRİ OLDUK”
Eczacı Alper Pehlivanlı, depremin ilk anından itibaren eczacıların odalar ve birlikle birlikte, Türkiye’nin en iyi organize olabilen, kamu kurumu statüsünde meslek örgütü olduklarını herkese gösterdiklerini vurguladı. Pehlivanlı, “Bölge halkına ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmetimizi, kendi öz kaynaklarımızla kurduğumuz 26 sahra eczanesinde ücretsiz olarak yerine getirdik. Özellikle de kronik hastalığı olan depremzedelerin acil ihtiyacı olan ilaçlarını, hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırarak, hayat kurtarıcı adımlar attık. Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak depremin ilk gününde hızlı hareket ederek, durumun aciliyeti nedeniyle ilk olarak eczaneler ve ecza depolarından temin edilen serumları Hatay’a gönderdik. Bölgeye ilk ulaşan kurumlardan biri olduk. Sonrasında eczacılar, milyonlarca liralık bağış yaparak depolar üzerinden deprem bölgesine ilaç gönderiminde bulundular. Buna ek olarak, Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak yine eczanelerimizden temin ettiğimiz bir tır dolusu ilaç, tıbbi malzeme, bebek maması ve kişisel sağlık ürünlerini 50 meslektaşımız ve teknisyenimizle birlikte tasnif ettikten sonra, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine gönderdik. Depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Nurdağı’nda bir eczane bile ayakta kalmamıştı. Biz de Afyonkarahisar Eczacı Odası gönüllüleri olarak Nurdağı’nda Türk Eczacıları Birliği’nin Sahra Eczanesinin kurulumunda görev aldık. Halkımızın ilaç, tıbbi malzeme, kişisel hijyen malzemesi ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşıladık. Bölge halkıyla sıcak ilişkiler kurduk. Onların gösterdiği minneti yakından hissettik. Özellikle de ilaçları enkaz altında kalan kronik hastalığı olan insanların ilaçlarını hızlıca temin ederek hayat kurtarıcı etkide bulunduk.” dedi.
“AFYON ECZA ODASI OLARAK ENKAZDA KALAN ECZALER İÇİN 125 BİN TL BAĞIŞLADIK”
Gaziantep Nurdağı’na ek olarak Hatay Kırıkhan’da bulunan sahra eczanesinde de gönüllü eczacıların görev aldığını dile getiren Pehlivanlı şunları kaydetti: “Bölgede eczaneler açıldıkça sahra eczaneleri de görevini tamamlamaya ve kapatılmaya başlandı. Bu zamana kadar yaklaşık, haftada bir ekip olacak şekilde bölgeye gönüllülerimizi göndermeye devam ediyoruz. Nurdağı ilçemizde bulunan sahra eczanesinde bir süre daha gönüllü eczacılarımız ve teknisyenlerimizin görev yapmaya devam edeceğini de düşünüyoruz. Ayrıca, deprem bölgesinde eczaneleri enkaz altında kalan, eczaneleri hasar alan meslektaşlarımızın yeni bir hayata adım atabilmeleri için, Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak Türk Eczacıları Birliği yardım kampanyasına 125 bin TL maddi yardımda bulunma kararı aldık.”
“SADECE YASLA TUTARAK DEĞİL ELDEN GELENİ YAPARAK DESTEĞİZ”
Afyonkarahisar’da çeşitli yerlerde konaklayan depremzede vatandaşların da ilaç ihtiyaçlarını, Oda ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile yerine getirmeye devam ettiklerini belirtti. Pehlivanlı sözlerini şöyle tamamladı: “Halkımızın en yakın sağlık danışmanı olan biz Eczacılar, depremden etkilenen meslektaşlarımızın ve halkımızın acılarını, sadece birlikte yas tutarak değil, onlara yardım ederek de paylaşabilmek adına, elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğimizi belirtiyor tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM