Yardımseverler kermeste buluştu

Yardımseverler kermeste buluştu

Afyonkarahisar’da ikamet eden depremzedeler yararına açılan kermeste konuşan Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan, felaketin zararının hafifletilmesi için, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “4’üncü Marifetli Hanımlar Pazarımızdan elde edilen gelirleri dernek yetkilileri depremzede kardeşlerimize bağışlayacaklar” dedi

 

Afyonkarahisar Belediyesi, STK’lar ve yardım dernekleri depremzedeler yararına kermes düzenledi. Zafer Meydanında ‘4. Marifetli Hanımlar Pazarı’ adı altında kurulan stantlarda gönüllü kadınlar ve üyeler tarafından hazırlanan el işi tasarım ürünler, el yapımı çeyizlikler, zücaciye ürünleri ve çeşitli yemeklerin satışı gerçekleştirildi. Yapılan satıştan elde edilecek gelirlerin tamamı ise Afyon’da ikamet eden depremzede vatandaşlara bağışlanacak.
“ELDE EDİLEN GELİRLER
DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANACAK”
Depremzedeler yararına düzenlenen kesmesin açılışını Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yaşan, Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı ve Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük gerçekleştirdi. ‘En iyi insan başkasına faydalı olan insandır.’ sözlerine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Yasan, “Bizler bu şiar üzerine işlerimizi organize ediyoruz. Amacımız insanlara faydalı olmak. Biliyorsunuz 1 ay önce ülkemizde çok büyük felaket yaşadık. Bu felaket 85 milyon insanı çok üzdü ve halen bu üzüntünün içerisindeyiz. 50 bine yakın şehidimiz oldu. 100 binin üzerinde yaralılarımız var. 300 bine yakın binamız yıkıldı. Bu felaketin zararının hafifletilmesi için Afyonkarahisar Kent Konseyi olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek başımıza gelen bütün zorlukları daha çabuk aşarız. Bu nedenle burada Kent Konseyi, STK’lar ve yardım derneklerinin katılımı ile bir Pazar düzenledik. Bizler her iki üç ayda bu tür etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 4. Marifetli Hanımlar Pazarımızdan elde edilen gelirleri dernek yetkilileri depremzede kardeşlerimize bağışlayacaklar. Biz Kent Konseyi olarak maddi ve manevi depremzede kardeşlerimize sürekli yardım ediyoruz. Depremin olduğu gün konsey içerisinde gıda yardımı, temizlik malzemelerini temin ederek, Afyonkarahisar’a gelen vatandaşlarımıza dağıttık. Şuan halen elimizde onlarca koli var. Bunları da ihtiyacı olan kardeşlerimize vermekteyiz. Aynı zamanda depremzede kardeşlerimiz içerisinde psikolojik desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza psikolojik destek vermekteyiz. Allah ülkemize böyle bir felaketi tekrar göstermesin. Bütün dernek mensuplarına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“HAYIRSEVER AFYON HALKININ DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ”
STK gönüllülerinden Nurten Savaş, kermese birçok STK ve derneğin destek verdiğini belirterek, “4. Marifetli Hanımlar Derneği altında belediyemizin destekleri ile düzenlediğimiz kermesimizin gelirlerini tamamen Afyonkarahisar’da barınan depremzede kardeşlerimize verilecek. Stantlarımızda satılan tüm ürünlerimiz tamamen el yapımı. Bu etkinlikte bize destek veren herkese teşekkür ederim. Tüm herkesin desteklerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bir diğer gönüllü Zeynep Doğanlar ise, bu kermesi Allah rızası için yaptıklarını söyleyerek, “Afyonkarahisar’a gelen depremzede misafirlerimiz yaşadıkları zorlukları gördük. Bunun için bir düzenleme yapmak istedik. Depremzede vatandaşlarımıza hayırsever Afyon halkının destekleri ile birçok derneğimiz tarafından yardımlar ilk günden itibaren yapılıyor. Ancak bizler bu kardeşlerimizin nakit paraya da ihtiyaçları olduğunu fark ettik. Tüm kuruluşlarımız ve belediyemiz ile kermes düzenlemeye karar verdik. Ramazan ayına girerken bu kardeşlerinizin ellerine ulaştırabiliriz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM