İGM Kasım  toplantıları sürüyor

İGM Kasım toplantıları sürüyor

İGM Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Kasım ayının 8’nci birleşiminde de Meclis üyeleri komisyonlardan gelen raporları oylayarak karara bağladı

 

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplatılarının 8’nci birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri bugün 9’ncu toplantı için biraraya gelecekler.
Toplantı gündem dışı iki konunun okutulup rapor hazırlanması için ilgili ihtisas komisyonlarına gönderilmesiyle başladı. Daha sonra komisyonlardan gelen raporlar oylanarak karara bağlandı.
MHP GRUBU BAŞKENT’TE
PARTİ TOPLANTISINA KATILDI
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, dünkü toplantıda MHP üyelerinin başkentte partilerinin grup toplantısına katıldıkları için yer almadıklarını söyledi. Sultandağı ilçesine bağlı köylerde kullanılmak üzere ödenek aktarılması talebinin, 2022 yatırım programında bulunan Encümen Müdürlüğü kurumsal kodu altında ki Sermaye Giderleri ödeneğinden 85 bin TL ödeneğin Sultandağı Köylere Hizmet Götürme Birliğine (KHGB) aktarımını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Başmakçı Kaymakamlığı’nın yakıt alımında ve Akkeçili köyünün parke taşı ihtiyacında kullanılmak üzere Sermaye Giderleri ödeneğinden 100 bin TL ödeneğin Başmakçı KHGB’ne tahsisine karar verildi. Sandıklı ilçesi Mahalli İdare Birlikleri harcama kaleminde bulunan 515.787.00 TL ödenek parke taşı döşeme işinde kullanılmak üzere Sandıklı KHGB’ne aktarıldı.
ORHAN TARIM MÜDÜRÜ’NDEN
BİLGİLENDİRME TALEP ETTİ
Toplantı sonunda söz alan İYİ Parti Dinar İGM Üyesi Murat Orhan, meclisin 420 köyü kapsayan ve görev tanımında çiftçilik ve hayvancılık yapan vatandaşları ilgilendiren destekler hakkında konuştu. Orhan, “Mazot, gübre desteği, hububat ve tohum desteği, hayvansal ürünler ve buzağı desteği, Ulusal Süt Konseyinin belirlediği süt fiyatları ve çiğ süt destekleri adı altında yapılan ödemeler rötarlı olarak devam etmektedir. Enflasyon ve girdi maliyetleri göz önüne alındığında mevcut desteklemeler güncellenmediği için sektör emekçilerinin memnun olmadıklarını görüyoruz. Geldiğimiz noktada artan fiyatlara istinaden hükümetin destek adı altında verdiği 100 TL güncellenmediği için vatandaşın aleyhinde ve zararında olan uygulama birçok sıkıntıları tetiklemiştir. Bu durum kayıt dışı ekonomiyi özendirerek resmiyete dönüşmeyen şekliyle stopaj ve gelir vergisinden mahrum olduğu görülecektir. Bu durum diğer destekleme kalemlerinde benzer sıkıntıları göstereceği aşikârdır. Bu konularda İl Tarım ve Orman Müdürümüzün meclisimize davet edilerek bilgi verilmesini talep ediyorum.” dedi. Konu hakkında Evciler AK Parti İGM Üyesi Şener Çalışan, İhsaniye AK Parti İGM Üyesi İrfan Seçen, Dinar AK Parti İGM Üyesi Ahmet Çetin söz alarak bilgi verdiler. Bugün meclis toplantısından sonra AK Parti Emirdağ Meclis Üyesi Necati Şevik tarafından meclis üyelerine döner ikramı yapılacağı bildirildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM