KENDİMİZİ  KANDIRMAYALIM; Özel değil, genel başarı önemli

KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM; Özel değil, genel başarı önemli

Bildiğiniz gibi şehrimizle ilgili tespitlerimizi sıkça siz değerli dostlarla paylaşıyoruz. EĞİTİM konusu da bunlardan birisi. Hatta en önemlisi. Okumakta olduğunuz 57 yıllık Kocatepe gazetesinde şahsım ve gazetemiz sahibi Sayın Sezer Küçükkurt kardeşim yılda en az üç-beş defa konuyu gündeme getiriyoruz. Son iki ay içinde dört yazı paylaştık.
Bizim görevimiz bildiğimiz gerçekleri yazmak. Kimseye kastımız, kinimiz, husumetimiz yoktur. Kaynaksız ve gerekçesiz de yazmayız. Tersini iddia eden varsa bizi arayabilir. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir.
Üniversiteye girişte 81 il arasında 52. sırada, bölgemizde de en geride olduğumuzu geçen ay yazmıştık.
Sonrasında Liselere Giriş Sınavında MFÇ Lisesi öğrencilerinden Onur Yılmaz tüm soruları bilerek 500 puan aldı ve ilimizin gururu oldu. Kendisini tebrik ederiz.
Yetkililer bu olaydan sonra eğitimde sorunlarımız bitmiş gibi, “Türkiye ortalamasının üzerine çıktık” beyanatında bulundular. Yani Afyon gibi Türkiye’nin özellikli illeri arasındaki bir şehirde senelerdir ancak ortalara gelebilmişsek olumlu gelişmeye itiraz etmemekle beraber, yıllardır çocuklarımızı heba ettiğimiz anlamına gelmektedir. O zaman geçmişten ciddi dersler çıkarmalıyız. Güzel bir beyanatla sonuç alınmıyor. İl olarak biz bunu hak etmiyoruz. Birçok konuda iyi gelişmeler olduğu halde eğitimde bunu söylemek mümkün değil.
Bu sınavda 48 ilden 193 birinci var. Yani 193 kişiden bir kişi Afyon’dan çıktı. Son yıllarda ilimizden tam puan alan bir kişi zaten çıkıyordu.
Ancak bu tam puanlar ilimiz ortalamasının yükseldiğini ve genel başarımızı göstermiyor. Ferdi başarı genel başarı anlamına gelmiyor. Bir tek öğrenci çıkarmakla kendimizi avutamayız. Bunu yeterli göremeyiz. Bu arada eğitimin sadece puan almak olmadığını da yine belirtmek isterim. Puan dışındaki konularda da neslimizi nasıl yetiştirdiğimiz çokça tartışılmalıdır.
Eskiden bazı özel okulların yaptığı da göz boyamaktı. Çalışkan öğrenciyi ücretsiz alırlar, bunların üzerine titrerler, diğerleri ne olursa olsun! Sonra da ilk beş bizden çıktı diye reklam yaparlardı. Beş kişinin başarısını genel başarı olarak yansıtırlardı.
Tekrar belirtmek istiyorum; Bu işin şakası yok. Vebal çok ağır. Eskişehir, Uşak, Isparta, Burdur nasıl başarıyorsa bizde başarabiliriz. Başarmak zorundayız. Yoksa sokaklar eli bıçaklı gençlerle dolar.
Değerli dostlar; Bizler, çocuklarımızın geleceği için ciddi çözümler ve somut sonuçlar bekliyoruz. Çözüm makamında olanlar gece gündüz demeden acilen bu işe çözüm bulmalıdırlar. Bir günlük gecikmeye dahi tahammül yoktur. Vurdumduymazlık, çocuklarımızı yani geleceğimizi vuruyor.
Eğitim bozuksa, her şey bozuktur.
Kendimizi kandırmayalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM