BÜROKRASİDE  YENİ ATAMALAR

BÜROKRASİDE YENİ ATAMALAR

Afyonkarahisar Vali Yardımcılığı görevlerine yeni atamalar yapıldı. Beklenmeyen Vali değişikliği sonrasında bürokrasinin üst kademesindeki değişiklik silsilesi devam ediyor. Memuriyetin kaderi bu, itiraz yok.

Ama vatandaş nezdinde sivil toplum kuruluşları ile başlayıp, Valilik bürokrasisine kadar uzanan değişim furyasının önümüzdeki günlerde nasıl devam edeceği merakla izleniyor. Yakın zamanda ATSO ve ATB gibi dev sivil toplum kuruluşlarının seçimleri var. Hemen ardından Milletvekilliği genel seçimleri ile ardından da mahalli seçimler gelecek. “Ohoo, daha çok var” demeyin, haftalar, aylar su gibi geçip gidiyor.
Afyonkarahisar’da sivil toplum kuruluşlarından başlayarak bir çok makama yansıyan değişim furyasını önceki yazılarımızda değerlendirmiştik. Meslek odalarından başlayıp ESOB’da devam eden bu rüzgar, bürokrasiye yansımıştı. Görülüyor ki, değişim rüzgarı halen dinmiş değil.

 

BOZTEPE VALİ BÜROKRASİNİN “AĞABEYİ” İDİ

 

Cumhurbaşkanlığı’nın Mülki İdare Amirleri’ne yönelik atama kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İstanbul’un Bahçelievler Kaymakamı oldu.
Kararname’de Afyonkarahisar’ı ilgilendiren pek çok atama da yer aldı. Antalya’nın Kumluca ilçesinin Kaymakamı Uğur Kolsuz ile Burdur’un Altınyayla Kaymakamı Kübra Teymur, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı oldu.
İlimizin bir çok kaymakamı da değişti. Detaylar haber sayfalarımızda var.
2016 yılından bu yana Afyonkarahisar’da bulunan, önce Şuhut Kaymakamlığı sonrasında ise Vali Yardımcılığı görevlerini hakkıyla yerine getiren Dr. Mehmet Boztepe’nin ilimizden ayrılıyor olması bizlerde ayrı bir hüzne neden oldu.
Görev süresi boyunca basın kuruluşları ile çok sıcak ve samimi diyaloglar kuran, Dr. Mehmet Boztepe, bürokrasideki ağırlığının yanı sıra etrafına hakim kıldığı “ağabey” edasıyla bizlerin de sevgi ve saygısını kazanmıştı.
Yakın geçmişte başta Ayazini beldesinde yapılan çalışmalar olmak üzere Afyonkarahisar Valiliği’nin hemen hemen her çalışmasında sorumluluk alan, üstün çaba gösteren Boztepe Valimize, bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyoruz. Geçmişten gelen birikimini son dönemde akademik kazanıma dönüştürerek “Doktor” ünvanını da hak eden Vali Yardımcımız Dr. Mehmet Boztepe İstanbul’da da başarılı çalışmalara imza atacaktır. Afyonkarahisar’da bıraktığı izlerin silinmeyeceğini belirterek ilimize olan katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz.
Bu vesile ile Dr. Mehmet Boztepe’nin öz geçmişini paylaşarak Afyonkarahisar’ın nasıl bir bürokratla vedalaşmaya hazırlandığını hatırlayalım isterseniz:
1972 yılı Malatya doğumlu olup, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 1995 yılında birincilikle mezun olmuştur. 1995-1998 yılları arası Abant İzzet Baysal Üniversitesinde öğretim görevlisi, 1998-2001 yılları arasında İktisat Bankası, Show TV ve Cine 5 Grubunda müfettiş olarak çalışmıştır.
1999 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapmış olup, tez konusu “1982 Anayasasına Göre Cumhurbaşkanlığı ve Klasik Parlamenter Sistemden Sapmalar Çerçevesinde Analizi” dir.
İkinci yüksek lisansını İngiltere’de Exeter Üniversitesinde “Public Policy and Public Management” alanında tamamlamıştır. Tez konusu “The Political Dimension of Turkey and the Eu Relations Sınce 1980: Where Do Human Rıghts And Democratization Process Stand?”
Doktora çalışmasını ise 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim dalında tamamlamıştır. Doktora Tez Konusu “Türk İdari Sisteminde Mülki İdare Amirliği” dir.
Dr. Mehmet BOZTEPE’nin çeşitli akademik dergilerde İdare ve Anayasa Hukuku üzerine yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.
2001 yılında Kaymakamlık mesleğine intisap ettikten sonra sırasıyla; 2005 yılında Kaymakam adaylığı sürecini “üstün başarı” ile tamamlamıştır. 2005-2006 yıllarında Mihalıççık Kaymakamlığı, 2006-2009 yılları arasında Hizan Kaymakamlığı, 2009-2011 yılları arasında Malazgirt Kaymakamlığı, 2011-2013 yılları arasında Domaniç Kaymakamlığı, 2013-2016 yılları arasında Pazarcık Kaymakamlığı, 2016-2018 yılları arasında Şuhut Kaymakamı olarak görev yapmıştır. 1 Eylül 2018 tarihinde yayınlanan 2018/157 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İlimiz Vali Yardımcılığı görevine atanmıştır.

 

VALİ YARDIMCILARIMIZ BAŞARILI

 

İlimizden ayrılacak olan bir başka Vali Yardımcımız ise Ömer Tekeş. Genç ve başarılı bir bürokrat olan Ömer Tekeş de son dönemde “albikere.com” sitesi için gösterdiği efor ile dikkatleri üzerine toplamıştı. Kadım Kültür Evleri ve Kadın Kooperatifleri ile de yakından ilgilenen Ömer Tekeş’e de yeni görevinde başarılar diliyoruz.
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yeni atamaların ardından Vali Yardımcılarımız arasında yeniden görev bölümü yapacak.
Yeni gelecek Vali Yardımcılarımızla birlikte mevcut Vali Yardımcılarımız Mehmet Keklik ve Nurullah Kaya iki genç ve başarılı bürokrat olarak ilimizdeki görevlerini sürdürecekler. Vali Yardımcımız Mehmet Keklik bey, beyefendiliği, hitabeti ve nezaketi ile tanıyan herkesin gönlünü kazanmış birisi, Allah selamet versin.
Şuhut eski Kaymakamı, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya isi, Valilik bürokrasisinin iş bitirici, pratik zekalı, enerjik ismi. Yeşilay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı sorumluluğunun ardından son dönemde üzerine yüklenen “AFJET Yönetim Kurulu üyeliği” görevinin de layıkıyla hakkını vermeye çalışıyor. Allah muvaffak eylesin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM