BİR ASRIN ARDINDAN CEPHELER, İNSANLAR VE BÜYÜK ZAFER..

BİR ASRIN ARDINDAN CEPHELER, İNSANLAR VE BÜYÜK ZAFER..

Türkiye’nin önde gelen kültür sanat destekçilerinden İş Sanat’ın 100’üncü yıla özel paylaşımları oldukça ilgi görüyor. Milli Mücadele kahramanlarına ait pek çok hatırayı, İstanbul Eminönü’ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi’nde bulunan Bir Asrın Ardından Sergisi’nde görebilirsiniz.
Ankara Ulus’taki Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde devam eden Milli Mücadele’nin 100. Yılında İstiklal Sergisi’nde Milli Mücadele günlerine yakından bakabilir, Büyük Zafer’e giden yolu izleyebilirsiniz. Büyük Taarruz öncesi verilen diplomasi savaşının detaylarını İzmir Kültürpark’ta devam eden “Milli Mücadele’nin 100. Yılında İstiklal” Sergisi’nde izleyebilirsiniz.
30 Ağustos 1922’deki Büyük Zafer’e giden yolda yaşananları, gün gün takip eden İş-Sanat Milli Mücadele destanının kahramanlarına ait pek çok fotoğraf, obje ve belgeyi Türkiye İş Bankası Müzesi’nde devam eden “Bir Asrın Ardından” Sergisinde sergiliyor. Serginin etkileyici bölümlerinden biri olan madalya salonunda, aileleri tarafından Müzeye emanet edilen İstiklal Madalyaları sayesinde Milli Mücadele’nin ölümsüz kahramanları 100 yıl yeniden sonra bir araya geliyor.
Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni doğuran Milli Mücadele’nin üzerinden bir asır geçerken o olaylar, anılar ve kişilerin değeri ve ortak belleğimizde kapladıkları yer giderek artıyor. Sekiz salona yayılan Bir Asrın Ardından / Cepheler, İnsanlar ve Büyük Zafer Sergisi, hafıza yenilemeye ve yakın geçmişle onurlanmaya bir davet niteliğinde.
Serginin yanı sıra İş-Sanat tarafından sosyal medya hesaplarından gün gün paylaşımlar yapılarak Büyük Zafer’e gidilen yolda çekilenler, yaşananlar anlatılmaya çalışılıyor. Biz bugün bu köşeden son 10 günlük paylaşımları sizlere aktarıyor, bunda sonrasını bilginin kendi menbaından takip etmenizi öneriyoruz:

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM