“Afyonkarahisar üretim şehri”

“Afyonkarahisar üretim şehri”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’ın üretim şehri olduğunu söyledi

 

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı öncülüğünde Botaş Nehir Boya Emprime Sanayi Ticaret A.Ş. ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında “Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli” protokolü imzalandı.
Vali Yiğitbaşı’nın onayıyla imzalanan protokol töreninde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Botaş Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kılavuz, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet İvecen hazır bulundu.
Protokolde iplik üretim teknolojisi ve örme üretim teknolojisi ile ilgili olarak eğitim ve öğretimi destekleyici laboratuvar kurulması, eğitim faaliyetleri kapsamında kurslar/seminerler düzenlenmesi, öğrencilere işletmede staj imkânı verilmesi ve mezun olduktan sonra istihdam sağlanmasına yönelik maddeler yer aldı.
“KALKINMANIN EN TEMEL
UNSURU KALİFİYE İNSAN GÜCÜ”
Afyonkarahisar’da kurumlar arası koordinasyonun ve işbirliğinin daha etkili kullanılması gerektiğini ifade eden Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:
“Afyonkarahisar üretim şehri, üretimin olduğu yerde kalifiye eleman ihtiyacı her zaman var. Bu noktada hem şehrimizin üretimine katkı sağlaması hem de istihdama destek olması adına iş adamlarımızdan gelecek her türlü desteğin arkasında durmaya biz Valilik olarak hazır olduğumuzu vurgulamak isterim. Çünkü bir toplumun kalkınmasının en temel unsuru kalifiye insan gücüdür. Bu vesileyle bu protokolün şimdiden hayırlı olmasını diliyor ve süreçte emeği geçen tüm kurumlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.”
Protokol kapsamında istihdam ve üretim sürecinin kurumların da katkısıyla daha etkili yürütülmesi bekleniyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM