Yeni TOKİ’lerin inşaatı başlıyor

Yeni TOKİ’lerin inşaatı başlıyor

Kanlıca Mahallesi Muhtarı Serhat Tugan, yaklaşık bin 170 TOKİ konutu yapımı için hak sahiplerinin belirleneceği kura ile yapılacak ödeme rakamının netleşmesinin merakla beklendiğini söyledi

 

Kanlıca Mahallesi Muhtarı Serhat Tugan, Kanlıca Mahallesi’nde iple çekilen konut kura çekim süreci hakkındaki son durumu gazeteniz Kocatepe’ye anlattı. Hatırlanacağı üzere gazeteniz Kocatepe konuyu geçmiş günlerde sütunlarına taşımıştı.
“6 OCAK’TA YENİ FİRMAYA YER TESLİMİ YAPILDI”
Kanlıca Mahallesi’nde hak sahiplerinin TOKİ kura çekimini beklediklerini dile getiren Tugan şöyle konuştu: “Hatırlanacağı üzere 2019 yılında Küçük Çobanlı bölgesinde yapılması planlanan TOKİ konutları ve merkezde yapımı planlanan 225 konutun yapım sürecinde bazı engeller ortaya çıkmıştı. Bu engellerden dolayı bunların yeri Gökçe Mahallesi’ne taşınmıştı. Buna ilaveten 2022 yılında da 191 konut proje açıklandı. Bu proje için 20 bin civarında bir başvuru oldu. Başvurular sonucu henüz hak sahiplerinin belirleneceği kura çekimi yapılmadı. Tahminen bir aylık süreçte bu kuranın çekilmesini bekliyoruz. Burayı bir yıl önce bir müteahhit almıştı. Müteahhit fiyat artışlarından dolayı geri çekilerek ihalesini fesh etti. TOKİ burayı tekrar ihaleye verdi. Biz 7 Ocak 2023 Cumartesi günü itibariyle MBM İnşaatın ihaleyi aldığını duyduk. 6 Ocak 2023 Cuma günü yeni müteahhitfirmaya yer teslimi yapıldığını, firmanın şantiyesini kurup personel alımına başladıklarını öğrendik. İlgili firma inşaatın başlayacağını duyurdu.”
“ÖDENECEK RAKAM MERAK KONUSU”
TOKİ konut başvurusu sonucu yaklaşık 5 yıldır hak sahibi olup evleri teslim edilmeyen kişiler olduğunu belirten Tugan şunları söyledi: “Hak sahibi olarak bekleyen kişilerin ciddi anlamda mağduriyetleri sözkonusuydu. Bu süreçte bir belirsizlik sözkonusuydu. Bu belirsizliğin bir nebze de olsun giderildiği duyarak hak sahipleri adına mutlu olduk. Ancak farklı bir belirsizlik devam etmektedir. Hak sahiplerimiz bu konutlara yazılırken 150-200 bin TL civarında bir konut bedeli ödemesi ifade edilmişti. Şu anda hak sahiplerinin hangi bedeli ödeceyekleri belirsizdir. Piyasadaki fiyat artışları hepimizin malumudur. Ödemeler yeni fiyatla mı yoksa eski fiyattan mı yapılacak? Yoksa orta bir yol mu bulunacak? Hak hasipleri haklı olarak bu konuyu merak etmektedir. Hak sahipleri ödeme güçlüğü çekip çekmeyeceklerini ciddi anlamda merakla sormaktadır.”
“TOPLAM SAYI 1170’İ BULUYOR”
Serhat Tugan sözlerini şöyle tamamladı: “İnşallah bizler konut inşaatlarının bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bilindiği üzere Kanlıca Mahallemizde eski bir etap TOKİ konutları işi vardır. Orası da geniş bir alanı kapsamaktadır. Orası yaklaşık bir buçuk yılda bitti. Yeni yapılacak olan TOKİ konutlarınında birbuçuk yıl gibi bir süre içerisinde herhangi bir aksaklık, duraksama olmaması halinde biteceğini, 2024 yılının sonbaharında teslim edileceğini tahmin ediyorum. Yeni yapılacak TOKİ konutlarında 750 Küçükçobanlı bölgesinden gelenler ile 225’de il merkezinde İl Emniyet Müdürlüğüne yapılması planlanla 975 rakamını buluyor. Birde ilaveten 191 adet konutun kurası çekilecek. Genel toplam yaklaşık bin 170’i bulmaktadır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM