Uz: Ramazan Afyon’da ilim ayı olacak

Uz: Ramazan Afyon’da ilim ayı olacak

AKÜ İslami İlimler Fakültesi akademisyenlerinden, Ensar Vakfı Şube Başkanı Dr. Emin Uz, Ensar Vakfı Şubesi olarak geleneksel bir kimlik kazanan “Ramazan’da İkindi Sohbetleri”nin bu yıl 11’ncisini düzenleyeceklerini açıkladı. Uz, sohbet silsilesi ile bu yılda Ramazan Ayı’nın Afyonkarahisar’da ilim ayı olacağını belirtti. Sohbet programının ilki bugün akşam Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) başlayacak

 

Dr. Emin Uz, bu yıl on birinci yılıyla geleneksel hale gelen Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesinin düzenlediği “Ramazan’da İkindi Sohbetleri” ile kente ilmî bir hüviyet kazandırıldiğini vurguladı. Uz, sohbet programlarıın Tarihî Gedik Ahmet Paşa Medresesine (Taş Medrese) asıl kimliğini kazandırdığının altını çizdi.
“BU YIL 26 KONUŞMACIEĞİTİM VERECEK”
Bu yıl ikindi sohbet programının ilkinin bugün akşam saat 18.00’de başlayacağını belirten Uz, “Afyonkarahisar halkını bu manevi iklimden faydalanmaya davet ediyorum. Ensar Vakfı, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ortaklığında düzenlenen ikindi sohbetlerimiz, 2023 yılı Ramazan ayında da Taş Medresemizde icra edilecektir. Yirmi altı konuşmacımızın katılacağı bu sohbet silsilesi, sadece bizim değil Afyonkarahisar’daki bütün sivil toplum kuruluşları, il müftüğümüz ve çevre şehirlerden gelen alanında uzman isimlerin destek verdiği tam bir eğitim platformu haline gelmiştir. 23 Mart 2023 Perşembe tarihi itibariyle yani bugün başlayacağımız seminerler dizisine şehrimizin ilim erbabının yanında Süleyman Demirel Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi’nden hocalarımız da konuşmacı olarak iştirak edecektir.” ifadelerine yer verdi.
“DÜNYA HAYATI İMTİHAN VE DAYANIŞMADIR”
Uz sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle ülkemizin yaşadığı elim deprem felaketinden sonra hem o bölgeye gidip yaraları saran hem de maddi manevi desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerimize dünya hayatının bir imtihan olduğu gerçeğini dayanışma ve imtihan konulu sohbetlerimizle hatırlatmayı hedefliyoruz. İkindi sohbetleri cami vaazlarını ve akademik konferansları mezceden bir hüviyete sahiptir. Bütün halkımıza hitap eden seviyede olduğu kadar akademik içeriği ile de tam bir ilmî sunumlar silsilesi olacaktır. İslâm Medeniyetine dair konulardan, ilahiyat alanını ilgilendiren Hadis, Tefsir, Fıkıh gibi temel İslâm bilimlerine; sosyoloji konularından sağlık alanına kadar çok geniş bir konu yelpazesine sahiptir. Daha fazla ipucu vermeden bütün Afyonkarahisar halkını Taş Medrese’ye davet ediyor; Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve bütün İslâm âlemine hayırlar getirmesini Allâh’tan niyaz ediyorum. Hayırlar feth ola, şerler def ola.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM