“Türkiye Cumhuriyeti milli mücadele coşkusuyla kuruldu”

“Türkiye Cumhuriyeti milli mücadele coşkusuyla kuruldu”

 

 

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Mücadele coşkusuyla kurulduğunu vurguladı

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhuriyetin 100’ncü yıl kutlamalarıyla ilgili açıklama yaptı.

“ATATÜRK VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE MİNNETLE ANDIK”

Mehmet Taytak, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin büyük bir azim ve kararlılıkla atıldığını belirtti. Taytak, “Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde iç ve dış tehditlerle başa çıkmak zorunda kalan Türk milleti, büyük bir mücadeleyle bağımsızlığını kazandı. Türkiye Cumhuriyeti,  Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milletimizin kahraman mücadeleleri ile kuruldu. Milli Mücadele coşkusuyla kuruldu. Sakarya’da, Dumlupınar’da, Afyon Ovası’nda Mehmetçik’in süngü gücüyle; gazilerin, şehitlerin döktükleri kanla kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti; 15 Mayıs 1919’da, İzmir’e çıkan Yunan askerlerine, Hasan Tahsin’in ilk kurşunu ile kuruldu. “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” denilen Amasya Genelgesi’nin altındaki imzalarla kuruldu. Milletin egemenliğine dayalı Büyük Millet Meclisi’nin dualarla açılmasıyla Ulus’ta kuruldu. Cumhuriyetimizin 100’ncü yılını yüz yıl sonra Türkiye’nin her yerinde dualar ederek karşıladık ve Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle andık.” dedi.

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILIN 81 İLDE COŞKUYLA KUTLADIK”

Taytak, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye Cumhuriyeti, Sakarya Nehri’nin kızıla boyandığı, hattı müdafaa ile değil bütün vatanın bir satıh olduğu sathı müdafaa ile kazanılan Sakarya Meydan Savaşı’nda kuruldu. Türkiye’nin tapu belgesi olan Lozan’da kuruldu. Aziz milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği Cumhuriyetimizin 100’ncü yıl dönümünü, dün 81 ilimizde 100’ncü yılına yaraşır şekilde coşkularla kutladık. Türk milleti olarak hep birlikte, 100.yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda kurulan son devlettir. Cumhuriyetimizin ikinci asrına Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettiği gibi, ‘Aziz Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti daha güçlü, daha gelişmiş, daha serpilmiş vaziyette tarihi yolculuğuna devam edecek, önümüzdeki yeni yüzyıla Türkiye’nin mührü vurulacaktır.’ Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasını sağlamak için Türk Milleti olarak, Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda daha nice yüzyıllara hep birlikte ilerleyeceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM