Görgöz’e mahkeme yolu göründü

Görgöz’e mahkeme yolu göründü

CHP il Başkanı Yalçın Görgöz’ün kadınlara yönelik tavrına isyan ederek CHP’den istifa eden Dr. Sevilay Mara’nın Görgöz hakkında Savcılık’a yaptığı suç duyurusu kabul edildi, Görgöz’e Mahkeme yolu göründü

 

CHP İl Başkanı Yalçın GÖRGÖZ’ün göreve geldiği Mart 2020 tarihinden bu yana CHP’nin 98 yıldan bu yana Afyonkarahisar’da en kötü dönemini yaşadığını, Görgöz ile Milletvekili Burcu Köksalarasındaki uyumsuzlukların, yönetimdeki skandalların basında yer aldığını belirten CHP eski yöneticilerinden Dr. Sevilay Mara, “Eski kadın kolları başkanı Alev Doğru ile başlayan kadınlara yönelik fiziki ve sözlü şiddete bir de CHP Merkez İlçe Başkanlığı Eski Yönetim Kurulu Üyesi olan benim yaşadıklarım eklenince sorunların asıl nedeninin, Yalçın Görgöz’ün tüzük tanımaz yöneticiliğinden kaynaklandığını anlamak zor olmayacaktır” dedi.
KENDİNİ SAVUNAN KADIN PARTİLİ ÇAREYİ MAHKEMEDE BULDU
CHP Merkez İlçe Başkanlığı eski yönetim kurulu üyesi Dr. Sevilay Mara, Yalçın Görgözhakkında suç duyusunda bulunduğunu ve mahkeme tarafından suç duyurusunun kabul edilerek, şikayetleri ile ilgili yargı yolunun açıldığını bildirdi. Bilindiği üzere CHP’den istifasını açıklayan Sevilay Mara, CHP ilBaşkanıYalçın Görgöz’ün partide kadınlara yönelik parti ahlakına ters konuşmalara izin vermesi ve kendi yerini korumak için kendisine iftiralarda bulunan CHP il Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Köksal’ı korumaya çalışmasına da tepki göstermişti. Köksal’ın kendisi hakkında çıkardığı ahlaklabağdaşmayan dedikoduya karşı, parti yönetiminden talep ettiği disiplin dilekçesine İl Başkanı Görgöz tarafından işlem yapılmamasına tepki gösteren Mara tüm bu tepkilerini sosyal medya aracılığıyla dile getirmişti.CHP içerisinden ve kamuoyundan gösterilen tepkilere rağmen yönetim Kurulu üyesi Ahmet Köksal ile ilgili bir işlem yapmaktan kaçınan CHP il Başkanı Yalçın Görgöz, bu konuları değerlendirdiği basın toplantısında da bir başka gafa imza atmıştı. Mara Görgöz’ün bu gafı üzerine suç duyurusunda bulundu.
“GÖRGÖZ BASINA DEDİKODU
EVRAKI DAĞITTI”
Kendi yönetim Kurulu üyesi hakkında parti içi mekanizmaları harekete geçirmek yerine, koruma altına almaya çalışan CHP il Başkanı Yalçın Görgöz, 11 Nisan 2022 tarihinde yaptığı basın toplantısında Sevilay Mara’nınşikayetçi olduğu Ahmet Köksal ve Barış Can hakkında savcılığın 08.10.2021 tarihli ilk kararını basın mensuplarına dağıttı. Bu ilk kararda Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can ve İl yönetim kurulu üyesi Ahmet Köksal hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar yer almıştı. Görgöz bu açıklamasında Mara’nın iddialarının mahkemece kabul görmediğini, takipsizlik kararı verildiğini iddia etmişti. Görgöz’ün her zamanki uyanıklığı ile sanki son verilen kararı açıklar gibi yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirten Dr. Sevilay Mara şunları söyledi:
“Görgöz, kaldırılmış Savcılık kararındaki şikayete konu olan iftiralı dedikoduyla ilgili tanık beyanlarının geçtiği belgeyi bir il başkanına yakışmayacak şekilde canlı yayında dağıttı. Basın açıklamasının yapıldığı akşam tüm basına Yalçın Görgöz tarafından dağıtılan belgedeki kararın kaldırıldığını, soruşturmanın devam ettiğini ve adli süreç bitince açıklama yapacağını bildiren bir mesaj göndermiştim. Gerçekler kısa sürede ortaya çıktı.Hiçbir basın mensubunun alıp haber yapmayı uygun bulmadığı, kadınları ve Türk toplumunun hassasiyetlerini tahrip eden bu çirkin dedikodunun evrakını sadecebir yerel internet sitesi haber yapmıştır. Bu haber benim talebim ile Afyonkarahisar 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘TCK 136. Maddesi “Verilerin Hukuka Aykırı yayınlanması ihtimali‘ ve ‘’Sevilay Mara’nın kişilik haklarına saldırı niteliğinde olması‘’ gerekçesi ile erişime engellenmiştir.”
SAVCILIK ŞİKAYETİ KABUL ETTİ, MAHKEME YOLU GÖRÜNDÜ
Sevilay Mara’nın hem CHP il Başkanı Yalçın Görgöz hem de haberi yapan internet sitesinin muhabiri ve yazı işleri müdürü hakkında Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu ve soruşturma sonucunda bu kişiler hakkında “Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve yayınlamak” ve “hakaret” suçlarından Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldığı öğrenildi. Böylelikle CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’e bir kez daha mahkeme yolu görünmüş oldu.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM