“Afyon’dan söylüyorum; yeniden milli karakterli bir iktidar geliyor”

“Afyon’dan söylüyorum; yeniden milli karakterli bir iktidar geliyor”

CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Afyonkarahisar’da iddialı konuştu.
Karabat, “Milli Mücadelenin önemli bir ilinde söylüyorum; Türkiye’de yeniden milli karakterli bir iktidar geliyor.  Afyon’da bulunmamız yeniden iktidara gelecek Kuvay-yi Milliyeci karaterimizi ortaya koymak adına önemlidir” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kenan Otlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda; Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Türkarslan, İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen ve partililer hazır bulundular. Toplantı sonrası CHP Üyesi olan Bedia Kasap, Özlem Çetin, Mehmet Tunalı ve Ertuğrul Lüle’ye rozetleri takıldı.
“ATA’NIN GENÇLİĞİ O’NUN
İZİNDE YÜRÜYECEK”
CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kenan Otlu, Büyük Zaferin 100’ncü yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğinin O’nun izinde zafer kazanılıp, emperyalizme diz çöktürülen topraklarda olacağını dile getirdi. Otlu, “CHP gençliği tüm heyecanıyla Afyon örgütümüzle birlikte Genel Başkanımızın önderliğinde adım adım zafere yürünülen o şanlı meydana yürüyecek. Hem emperyalizme karşı güçlü bir mesaj verilecek hem de tekrardan birlik, beraberlik ve bütünlüğünü göstermiş olacacak.” dedi.
“ZAFERİN 100. YILINI EKONOMİK SIKINTILARLA KUTLAYACAĞIZ”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, ekonomik krizin iliklerimize kadar hissedildiği, işsizliğin en yoğun şekilde yaşandığı, üniversite mezunu gençlerimizin liyakatsiz şekilde mülakatlarda elendiği, esnafın Bağ-Kur primini ödeyemez hale geldiğini ifade etti. Köksal, “Esnafımız siftahsız dükkân kapatmaktadır. Çiftçimiz traktörüne mazot alamamakta, tarlasına gübre atamamaktadır. Yeme yapılan zam nedeniyle üreticiler süt ineklerini dahi kesime göndermektedir. Emeklilerin maaşlarıyla ayın sonunu getiremediği, emekli ikramiyelerine yapılacak zammın iktidar tarafından çok görüldüğü, bugün zamlarla boğuşan, doğalgaz, elektrik faturaları ödeyemeyen, önümüzdeki kışa zamlar nedeniyle nasıl kömür alacağını düşünen vatandaşlarımız vardır. İşte bu dönemde Büyük Zaferimizin 100’ncü yıldönümünü kutlayacağız.” diye konuştu.
“AFYON ZAFERİN BAŞKENTİDİR”
“Ekonomik sıkıntılara ayrıca değineceğim. Çünkü gündemimiz Büyük Zaferimizin 100’ncü yıldönümü kutlamalarıdır.” diyen Köksal, “Anadolu’nun ve Türk Milleti’nin kurtuluşunu sağlayan Büyük Taarruz Milli Mücadele’nin temel taşlarındandır. Vatan topraklarını işgal eden düşmana karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde varını yoğunu ortaya koyan Türk Milleti 198 bin kişilik ordu ile 220 bin kişilik Yunan ordusuna gerekli cevabı vermiş, dört günlük muharebe sonucu düşman bozguna uğratılmıştır. Zafer kazanılmıştır. Büyük Taarruz kurtuluş ve kuruluşun temellerinin atıldığı yerdir. İşte bu zafer sayesinde kurtuluşun ve Cumhuriyetin kuruluşunun temelleri atılmıştır. Onun içindir ki güzel memleketimiz Afyonkarahisar’a ‘kurtuluş ve kuruluşun’ toprakları ‘zaferin başkenti’ demekteyiz.” şeklinde konuştu.
“KOCATEPE’DE ZAFER KAZANMASAYDIK MALAZGİRT’İ KUTLAYAMAZDIK”
Bu yıl Büyük Taarruzun 100’ncü yıldönümünün idrak edildiğini söyleyen Köksal, “Büyük Zaferimizin 100’ncü yıldönümü nedeniyle daha önce TBMM kürsüsünden yaptığım çağrımı yineliyorum. Zaferimizin 100’ncü yılını şanına yaraşır şekilde kutlamak istiyoruz. Bu kapsamda 24 Ağustos 2022 Salı günü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Sultandağı ilçemizin Dereçine ve Yeşilçiftlik beldelerinden başlayan yürüyüşle kutlamalar başlayıp 25 Ağustos 2022 Perşembe günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun teşrifleriyle Şuhut’tan Kocatepe’ye çıkacağız. Geçtiğimiz yılarda gördük ki iktidar partisi Kocatepe’den ziyarede tam kadro Malazgirt’teydi. Bu iki zaferi karşılaştırmak son derece yanlıştır. Çünkü Malazgirt ve Kocatepe birbirinin rakibi değil tamamlayıcısıdır. Bugün Kocatepe’de zafer kazanmasaydık geçmişimizi tarihimizi bilemeyecek sahip çıkamayacaktık. Bugün Kocatepe’de zafer kazanmasaydık Malazgirt’i kutlayamayacaktık. Biri Anadolu’nun kapılarını açmış diğeri Anadolu’yu bizlere ebediyyen yurt kılmıştır. Onun içindir ki geçmişizi bilip, geçmişteki kahramanlarımıza sahip çıkmak gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.
“BİNLERCE KAHRAMANDAN BİRİ DE SULTANDAĞI’NDAN ELİF ANA”
Köksal sözlerini şöyle tamamladı: “Kurtuluş Savaşımızın isimsiz kahramanlarından birisi olan Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinden hemşehrimiz Elif Ana’yı da anmak isterim. Yeşilçiftlikten, Polatlı’ya kadar kağnısıyla mermi taşıyan Elif Ana kağnıyı taşıyan hayvan ölünce boyunduruğu kendisine geçirip cepheye yetişmiştir. Kağnısına Mustafa Kemal’in kağnısı demiştir. İşte bu savaş Elif Ana ve onun gibi binlerce kahramanın fedakârlıklarıyla, cesaretiyle, vatanseverlikleriyle kazanılmıştır. Onun içindir ki başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, bu topraklar için canını ortaya koyan nice isimsiz kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Büyük Zaferin 100’ncü yıldönümünü şanına yarışır şekilde kutlamayı diliyorum. Zaferimizin 100’ncü yılı kutlu, mutlu, umutlu olsun.”
“BU SAVAŞLARI EKONOMİK
BAĞIMSIZLIĞIMIZ İÇİN YAPTIK”
CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Afyonkarahisar’ın Milli Mücadele açısından son derece önemli bir olduğunu dile getirdi. Milli Mücadele’nin mihek taşlarından Kocatepe’de Büyük Zaferin 100’ncü yıldönümünü kutlayacak olma heyecanını yaşadıklarını belirten Karabat şöyle konuştu: “25 Ağustos 2022 Perşembe günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizimle birlikte Kocatepe’de olmasını kuvvetle muhtemel bekliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra gençlik örgütlerimiz tarafından kuvvetli bir gençlik katılımı olacak. Dikkat edilirse Genel Başkanımız ilk mitingini bu yıl Balıkesir’de Kuvva-yi Milliye Meydanı’nda yaptı. TBMM kapandıktan sonra ilk grup toplantısını Erzurum’da yaptı. Özellikle birşeye vurgu yapmak istiyoruz; Türkiye’nin milli değerlerine sahip çıkmak gerekiyor. Türkiye büyük kuvvetli ve zengin bir ülkedir. Bunları kıymeti bilinirse çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Birinci sorunumuz; Ekonomik, milli değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Bunun en önemli parçası tarihi kazanımlarımızdır. Onun ötesinde tarihi kazanımlarımızın devamında ekonomik bağımsızlığımız çok önemlidir. Biz bu savaşları aynı zamanda ekonomik bağımsızlığımızı elde etmek için yaptık. Dolayısıyla bugün milli değerlerimize sahip çıkmak onları büyütmek zorundayız.
“MÜCADELEMİZ KUVVA-Yİ MİLLİYE
RUHUNUN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN”
Afyon-Kocatepe’nin çok önemli olduğuna değinen Karabat şunları söyledi: “Diğer taraftan onunla birlikte kurulan Cumhuriyetin Afyon’da ve Türkiye’de yarattığı değerler vardır. Afyon’da bir SEKA gerçeği vardı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi yine Afyon’da Şeker Fabrikası gerçeği vardı. Günümüzde dünya da herkes bir gıda kıtlığı krizinden bahsediliyor. Artan gıda fiyatlarından bahsediyor. Hatırlanırsa ‘Köylü milletin efendisidir.’ diyen Mustafa Kemal Atatürk vardır. Mustafa Kemal neden köylü milletin efendisidir dedi? Çünkü cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda toplumun en üretici birimleri köylülerdi. Dolayısıyla oradan yola çıkarak sanayileşme, tarımı önceleyen bir sanayileşme önemliydi. Bugün geldiğimiz noktada ihracaatımızın tamamı ithalata dayalıdır. Dolayısıyla ne dış ticaret açığı, ne cari açık hiçbirisini çözemiyoruz. Oysa bizim kendi milli ürünlerimiz vardı. Şeker ve pamuk vardı. Açtığımız kumaş fabrikaları vardı. Çay, tütün, fındık vardı. Şimdi bunlar nerede? Niye ekilmiyor niçin teşhis edilmiyor? İşte biz Kuvva-yi Milliye ruhunun top yekûn her alanda gerçekleşmesi için bir mücadeleye devam ediyoruz.”
“İKTİDARA GELDİĞİMİZDE TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”
Kamu bankaları olan Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nın halkın ve çiftçinin bankaları olmadığını ileri süren Karabat sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bankaların nerelere kaynak aktardıklarını, medya patronlarına kaynak aktardıklarını görüyoruz. Türkiye’de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) probleminden bahsediyoruz. EYT’nin Türkiye’ye maliyeti yıllık 90 milyar TL civarındadır. Aynı zamanda bizim kur korumalı mevduata 6 ayda ödediğimiz rakam 87 milyar TL’dir. Biz bu noktada kimi tercih edeceğiz. EYT’lileri mi tercih edeceğiz, yoksa kur korumalı mevduattan zengin ettiğimiz dolar sahiplerini mi tercih edeceğiz? CHP iktidarının karakteri buradadır. Biz kaynaklarımızı toplumun geniş kesimlerine aktarmaktan yana tercih kullanacağız. Bu kaynakları verimli kullanmak gerekir. Banka borç takiplerine baktığımızda ağırlıklı belli sayıda insanlara verildiğini görüyoruz. Büyük çoğunluğu da AKP döneminde zenginleşen ya büyük inşaat firmaları ya da medya şirketleridir. Oysa kredi üretici birimlere aktarılmalıdır. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir probleminin olmadığını biliyoruz. CHP olarak bir ekonomi masamız var. Bazı zamanlarda Afyon Milletvekili Burcu Köksal hanımefendi ile birlikte bu masanın toplantılarına katılıyoruz. Çözüm önerilerimiz hazırdır. Altılı Millet İttifakıyla bunları birlikte tartışıyoruz. İktidara geldiğimizde Türkiye’nin problemlerini çok hızlı şekilde çözeceğiz. Basın toplantısının ardından CHP heyeti Şuhut ilçesine geçerek burada bulunan Atatürk Evi’nde, Çakıröz ve Kocatepe’de bir takım incelemelerde bulundular.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM