Uysal, Bayar’ı rahmet ve şükranla andı

Uysal, Bayar’ı rahmet ve şükranla andı

DP Lideri Gültekin Uysal, 3. Cumhurbaşkanı ve DP Kurucu Genel Başkanı Celal Bayar’ı vefatının 36. yıldönümünde rahmet ve şükranla andığını belirtti. Uysal, “Merhum Cumhurbaşkanımız ve partimizin Kurucu Genel Başkanı Celal Bayar,  Cumhuriyetin demokrasi ile taçlanacağına kalben inananlardandır” dedi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 3. Cumhurbaşkanı, partisinin kurucu Genel Başkanı Celal Bayar’ın 36’ncı vefat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
“BİZE ÇALIŞMA ŞEVKİNİDE MİRAS BIRAKTI”
Gültekin Uysal, 3. Cumhurbaşkanı ve DP’nin Kurucu Genel Başkanı Celal Bayar’ın vefatının 36. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Celal Bayar, bizlere yalnızca mensubu olmaktan onur duyduğumuz bir siyasi teşekkülü miras bırakmakla kalmamıştır. Milli Mücadele dönemi öncesindeki azmi, Milli Mücadele dönemindeki kararlılığı, partimizin kuruluşuna giden yolda ilerlemiştir. Sahip olduğu ve ömrü boyunca taşıdığı, büyük milletimiz için, adalet için demokrasi için çalışma şevkini de miras bırakmıştır. Millî Mücadele’nin başlaması ile birlikte Anadolu’ya geçerek, vatanın kurtuluşu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik eden kadroda yer almış Milli Mücadelenin ‘Galip Hoca’sı, bir ‘Mücadele Adamı’ rahmetli Celal Bayar, sahada kurtuluş için verdiği öykünülecek mücadeleyi ülkenin kalkınması için bürokrasinin birçok kademesinde sürdürmüştür. Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında ekonomik kalkınma ve refah hamlesinde etkisi ve katkısı yadsınamayacak olan merhum Genel Başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin belki de en önemli siyasi kazanımı, en önemli “hak” mücadelesinde, demokrasi mücadelesinde ‘galip’ gelmiş, Türkiye’nin demokratikleşmesi adına büyük bir inisiyatif almış partimizi kurmuştur.”
“CUMHURİYETİN DEMOKRASİYLE TAÇLANACAĞINA İNANANLARDANDIR”
Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayar, son Başbakanı olduğu Kurucu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi toplumun en üstün değeri olarak devleti değil milleti görmüştür. Bu nedenle de başta milletimizin hakkını, hukukunu muhafaza etmek, genişletmek ve daha da ileriye taşımak için bir çaba sarf etmiştir. Demokrasiye olan inancı ve demokrasinin yerleşmesi için verdiği mücadele bundandır. Cumhuriyetin demokrasi ile taçlanacağına kalben inananlardandır. Cumhuriyet’in 40. yılında cezaevinden yazdığı günlüğünde şu satırlar oldukça önemlidir; ‘Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yıldönümüdür. Çok iyi hatırlıyorum. Cumhuriyetin ilanına parti grubunda ve mecliste karar verdikten sonra yağışlı ve karanlık bir hava içinde Ankara’nın o zamanki çamurlu sokaklarından evimize giderken bu tarihi hadiseyi halka ilan ve ilam eden top seslerini işitiyordum. O anda bir intibaın tesiri altında kalmıştım; kendi kendime diyor ve dua ediyordum: ‘Yarabbi bize on, on iki sene yaşamak imkânını ver. Bu yeni rejimin yerleşmesini, kökleşmesini temin edelim.’ Merhum Genel Başkanımızın hayatı ile emsal olduğu gibi ‘cumhuriyet’, ‘demokrasi’ bir inanç ve azim meselesidir. Ve mücadelesi ile gösterdiği üzere kuşkusuz cumhuriyet de demokrasi de bir ‘milli mesele’dir. Aziz hatırası önünde ve ölüm yıl dönümünde bir kez daha kendisine ve demokrasi mücadelesinde kendisine yarenlik etmiş, kurtuluşta silahdaşlık, kuruluşta fikirdaşlık etmiş tüm mümtaz isimlere bir kez daha söz veriyoruz; bu büyük mirası daha ileriye taşıyacağız. Bizler için bir ‘milli mesele’ olan demokrasinin tam manasıyla yaşandığı bir Türkiye’yi kendilerinin manevi liderliğinde kuracağız. Bu duygu ve düşüncelerle 3. Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Celal Bayar’ı rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM