Turizm sektöründeki yeni hedefler değerlendirildi

Turizm sektöründeki yeni hedefler değerlendirildi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu, Afyon Gastronomi Konağı’nda seyahat acenteleri ile bir araya gelerek şehrin turizm potansiyellerini, pandemi dönemindeki sıkıntıları ve pandemi sonrası açılmış olan turizm sektöründeki yeni hedefleri değerlendirdi

Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel yaptığı açıklamada, pandemiden en çok turizm sektörünün etkilendiğini, turizm sektöründe de özellikle hac ve umre acentelerinin zor durumda kaldıklarını belirterek, ancak açılan yeni sezonla ile birlikte daha başarılı ve daha güzel organizasyonlar yapmak için bütün acenteler ile birlikte çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
“AFYONKARAHİSAR’IN BİLİNİRLİLİĞİNİ VE MİSAFİRPERVERLİĞİNİ DUYURMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA
DEVAM EDİYORUZ”
Şenel, “Pandemi döneminde şehrimiz, pandemi sonrası turizme hazır hale gelmek için yatırımlar ve tanıtımlar yaptı. Bu çerçevede TÜRSAB olarak, Valiliğimizle, Belediyemizle, ZAFTODER ile birlikte şehrin tanıtımı için 120 acente, tur operatörü ve TÜRSAB bölge başkanlarını misafir ettik. Rusya ve Sri Lanka tur operatörlerine, Endonezya Büyükelçisi ve ekibine şehrimizin turizm destinasyonları ve tanıtımı yapıldı.Gelen yatırımcılara turizm yatırım potansiyelleri anlatıldı. İstanbul’daki incoming acenteleri ile zoom toplantısında şehrimiz tanıtıldı.Pandemide operasyonları duran Türkiye genelindeki hac ve umre acentelerine alternatif ürün olarak Afyon Termal Turizm cazibesi oluşturuldu.TÜRSAB TV’de özel bir programla Afyon turizm potansiyelleri acentelere anlatıldı. Şehrimizin pandemi döneminde yaptığı hazırlıklar ve pandemi sonrası hızlanan turizm sektörü ile birlikte Afyonkarahisar turizmi güzel bir ivme kazanmaktadır. Bu potansiyeli fırsata çevirecek şehrin turizm-kültür elçileri olan seyahat acenteleri, şehrimizin dünyaya açılan kapıları olarak,Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ın bilinirliliğinive misafirperverliğini duyurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yine Antalya’daki incoming acentelerini Afyon’da ağırlayarak şehrimizin turizm destinasyonlarını tanıtacağız.” dedi.
“GASTRONOMİ FESTİVALİ SEYAHAT ACENTELERİ VASITASIYLA DÜNYA’YA PAZARLANACAK”
Şenel, 7-9 Ekim 2022 tarihinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek olan Gastronomi Festivaline, çevre illerden, Türkiye’den ve Dünya’dan rağbetin oluşması için TÜRSAB’ın desteklediği bir çalışmanın gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Gastronomi Festivali’ne katkı sağlamak için çevre illere,incomingacentelerine, büyük şehirlerdeki tur operatörlerine ilimizi tur programına almaları için ve bu bölgeye tur getirmeleri için teşviklere ve çalışmalara başlanmıştır” şeklinde konuştu.
“HAC VE UMREDE BİRLİKTELİK”
Şenel, açıklamasının devamında, “Hac ve umre pazarında yaşanan sıkıntılar göz önüne alınarak bölgedeki seyahat acenteleri ile birlik ve beraberlik içinde programların organize edilmesi, bölgedeki yolcularımıza en iyi hizmeti yapabilmek,ortakzincir uçakların konularak uçuşların ayarlanması konusunda birliktelik oluşturuldu. En iyi hizmete ulaşmak için birlikte bazı konularda birbirine yardımcı olmak için çalışmalar yapılmasına karar verildi” ifadelerine yer verdi.
“AFYONKARAHİSAR’A KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Afyonkarahisar’ın artık turizm ürün bazında çok çeşitlendiğini kaydeden Şenel, ürünlerin satışı noktasında acentelerinde artık teşvik edileceğini, kültür-doğa-spor-gastronomi-MICE-sağlık turizmi gibi konularda acentelerin ihtisaslaşarak, Afyonkarahisar’ın turizm potansiyellerine daha nitelikli katkı sağlamalarının amaçlandığını ifade etti. Şenel, yeni uluslararası hedefler konularak, birlikte daha güzel hedeflere ulaşmak için seyahat acenteleri olarak Afyonkarahisar’a katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek, ayrıca seyahat acentelerinin gelişmesine katkı sağlamak üzere THY işbirliği ile uçak bilet satış sisteminin tanıtım ve kurulması için acentelere eğitim verileceğini hatırlattı. Programın sonunda Afyonkarahisar’da yeni açılan seyahat acentesine plaketi takdim edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM