Jandarmadan “motorlu testere” kullanımı uyarısı

Jandarmadan “motorlu testere” kullanımı uyarısı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’nca üzücü olayların yaşanmaması adına, motorlu testere kullanımında;
yeterli bilgi sahibi olmadan, temiz bir çalışma alanı oluşturmadan, güvenlik ekipmanlarını giymeden kesinlikle motorlu testere kullanılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı

 

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, motorlu testere kaynaklı yaralanma olayları incelemesinde kış aylarında kullanım ihtiyacı artan ve fiyat avantajı nedeniyle rahatça ulaşılabilen ithal motorlu testere kullanımının bilinçsiz ve yanlış kullanımlarıyla yaralanmaların arttığı bildirildi.
Açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde son zamanlarda motorlu testere kaynaklı yaralanma olaylarındaki artışın dikkat çekmesi nedeniyle istatistikî veriler incelenmiştir. 2022 yılı içerisinde İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 37 ayrı olayda motorlu testere kaynaklı yaralanma olayının meydana geldiği tespit edilmiştir. Bu tür üzücü olayların yaşanmaması adına, vatandaşlarımızı motorlu testere kullanımında; yeterli bilgi sahibi olmadan, temiz bir çalışma alanı oluşturmadan, güvenlik ekipmanlarını giymeden kesinlikle motorlu testere kullanmamaları konusunda uyarıyoruz. Bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.” denildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM