Sanayicilere KOBİ- GEL programı anlatıldı

Sanayicilere KOBİ- GEL programı anlatıldı

Sanayicilere özel olarak düzenlenen “KOBİ-GEL Bilgilendirme Toplantısında” KOSGEB İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni program hakkında detaylı bilgiler verdi

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar İl Müdürlüğü ile Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde KOBİ Gelişim Programı (KOBİ- GEL) Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hizmet binası konferans salonunda düzenlenen toplantıya; OSB Müdür Ali Ulvi Akosmanoğlu ve sanayiciler katıldı.
“SON BAŞVURU TARİHİ 11 OCAK 2023”
Programda destek üst limiti 2 milyon TL olan KOBİ- GEL programı hakkında detaylı bilgiler verildi. Programın açılış konuşmasını KOSGEB İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni yaptı. Çepni, KOBİ- GEL destek programı kapsamında 3 tane çağrıya çıktıklarını ifade etti. KOBİ- GEL programının mevzuatını 2015- 2016 yıllarında çıkardıklarını ifade eden Çepni, 2016 yılından bu yana bu çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Çepni, “Son 3 yıldır otomasyon, teknoloji gibi benzeri konularda çağrıya çıktı. 2016 ve 2017 yılında ise kapasite geliştirme üzerine çağrıya çıkmıştık. Bu dönemde biz hem dijitalleşme, otomasyon hem de yine kapasite geliştirmeyi de içerecek 3 çağrı paketiyle karşınızda olacağız. Başvurularımız 13 Aralık’ta başladı, 11 Ocak tarihinde son bulacak.” ifadelerini kullandı.
“BAŞVURULAR SON GÜNE BIRAKILMAMALI”
Başvuru yapmak isteyen işletme temsilcilerine son güne bırakılmaması yönünde uyarılarda Ayşe Yeşim Çepni, “Bizim tavsiyemiz başvuruların son dakikalara bırakılmaması yönündedir. Türkiye’de çok fazla sayıda aynı anda bir sistemden başvurulacak. Binlerce kişinin başvuru yapması sistemde teknik aksaklıklara sebep olabiliyor. Bu noktada son günlere bırakmaksızın başvurularımızı yaparsanız çok daha iyi olur.” ifadelerine yer verdi.
“5 BİN PROJEYE DESTEK VERİLECEK”
Türkiye genelinde 5 bin tane projenin destekleneceğinin dile getiren Çepni şunları kaydetti: “Beş bin projenin içine girmek içinde proje dokümanlarının son derece derli toplu, son derece kendini iyi anlatan dokümanlar olması gerekiyor. Bu noktada erken başvuru şans olabilir. Çünkü biz o şekilde ön incelemede bütün istenilen düzeltmeleri aşarak sizin proje dokümanınızın daha net anlaşılır ve daha kabul edilebilir bir hale gelmesini de sağlayabiliriz.” KOBİ Uzmanı Murat Kahraman, desteklerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM