Demiryol-İş seçiminde ipi Aydın göğüsledi

Demiryol-İş seçiminde ipi Aydın göğüsledi

Demiryol-İş Sendika Afyonkarahisar Şubesi’nin 12. olağan genel kurul toplantısı sonrası yapılan seçimin galibi henüz kesinleşmeyen seçim sonucuna göre mevcut Şube Başkanı Ali Aydın oldu. Aydın’a sandıktan 93 oy çıkarken, rakibi Şube Başkan adayı Mehmet Ceylan’a 31 oy çıktı

 

Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi’nin seçimli olağan 12. genel kurul toplantısı bir otelin salonunda yapıldı. Genel kurul divanı Demiryol-İş Sendikası’nın Genel Sekreteri Hüseyin Kaya’nın başkanlığında; Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman, İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, Malatya Şube Başkanı Hikmet Kazgan, Kayseri Şube Başkanı Harun Örenden oluştu. Çalışma raporu, yönetim, denetim kurul raporları oybirliğiyle ibra edildi. Genel kurul toplantısı tamamlandıktan sonra divan görevini Seçim Kuruluna devretti. Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi’nin 125 delegesinden 124’ü oy kullandı. Bir geçersiz oyun çıktığı seçim sandığından mevcut Başkan Ali Aydın’a 93 oy çıkarken rakibi Mehmet Ceylan’a 31 oy çıktı.
KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI
Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi’nin olağan seçimine Şube Başkanı Ali Aydın ile Mehmet Ceylan başkan adayı oldu. Genel kurul gündeminde konukların konuşması maddesinde Divan Başkanı Hüseyin Kaya’nın konuşma talebinde bulunanlara söz vereceği sırada talepte bulunmayan Ceylan’ın taraftarları kısa süreli gerginliğe neden oldu. Şube Başkanı ve başkan adayı Ali Aydın, divan yönetimine konuşmak isteyenlere söz verilebileceğini belirtmesi üzerine divan konuşmak isteyenlere tekrar söz verdi. Ancak konuşmak isteyenler bu sefer konuşmak istemediklerini belirterek salonu terk ettiler.
“AZ KAZANANDAN AZ
ÇOK KAZANANDAN ÇOK VERGİ ALINMALI”
Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın 12.olağan seçimli genel kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda çalışma raporu, yönetim ve denetim kurulu raporları tek tek okunarak tek tek oybirliği ile kabul edildi. Demiryol-İş Sendikasının Afyonkarahisar Şube Başkanı ve başkan adayı Ali Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada sendikasının 70 yıldır verdiği sendikal mücadelede Türk işçi hareketine büyük katkılar sağladığını söyledi. Aydın, “Toplu iş sözleşmeleriyle sağlanan ücret zamlarının bir kısmının vergi artışı ile geri alınmasına itiraz ediyoruz. Bu nedenle, vergi sisteminin yeniden düzenlenmesini ve adil bir sistemin getirilmesini talep ediyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır. Çalışanların gelirlerine uygulanan vergi oranları değiştirilmelidir. Şubemizin yeni döneminde en önemli hedefi, yapılacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arkadaşlarımızın başta alım gücünü yükseltmek, ekonomik ve sosyal hakları geliştirmek için çalışmak olacaktır. Bu sözleşme döneminde üyelerimiz için gerekenin yapılacağı hususunda genel merkezimize inancımız tamdır.” dedi.
“KIDEM TAZMİNATI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”
İşsizlik ve yoksulluğun, her ülkenin en önemli sosyal yarası olduğunu dile getiren Aydın, “Ekonomik kayıp olarakta görülen işsizlik sorununun temel çözümü, yatırımların teşvik edilmesinde yatmaktadır. Bunun dışındaki bütün tedbirler, işsizlik sigortası da dahil pasif tedbirlerdir. Başta demiryollarımızın emektarı geçici işçilerimiz olmak üzere kamudaki tüm taşeron işçilere ayrımsız ve koşulsuz kadro verilmelidir. Kıdem tazminatı, işçilerimizin en temel güvencesidir. İş güvencesinin ve örgütlenmenin böylesine zayıf kaldığı bir dönemde kıdem tazminatı, pazarlık yapılmaması gereken bir haktır. Kıdem tazminatı, ücretin sona bırakılmış bir parçasıdır. Kıdem tazminatı işçi sınıfının gözü gibi korunması gereken bir hakkıdır. Kırmızı çizgimizdir. Kıdem tazminatını gelecek kuşaklar içinde korumak zorundayız. Bugün emeklilikte yaşa takılanlar diye bir sorun varsa 1999’da ve sonrasında emeklilik hakkımızı savunamadığımız içindir. Aynı hataya düşerek geleceğimizi göz göre göre karartmış oluruz. Demiryol-İş Sendikamızın Afyonkarahisar Şubemizin 12’nci olağan genel kurulunun başta sendikamıza, üyelerimize ve Türk işçi hareketine hayırlar getirmesini diliyorum.” diye konuştu.
“ASGARİ ÜCRET ALTINDA ÜCRET SORUNU ÇÖZÜLMELİ”
Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkan adayı Mehmet Ceylan, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada 12’nci seçimli genel kurul toplantısının şubelerine ve Türk işçi hareketine hayırlı olmasını diledi. DDY Afyonkarahisar Lojistik Müdürlüğü’nde makinist işçi olarak çalıştığını söyleyen Ceylan şöyle konuştu: “Bizlerde genel kurulumuzun bayrm havasında geçmesini gönülden isterdik. Ancak delege seçimlerinde yapılan tüzüğe aykırı hareketlerden dolayı istemeye istemeye hukuki süreç başlattık. Demokrasilerde iktidar kadar muhalefetinde olması doğaldır. Muhalefeti kabullenmek demokrasinin gereğidir. Bu durumu belirten dilekçeyi divana sundum. Divanımız kabul etmedi. Ülkemiz gündeminde olan yeni asgari ücret rakamı bir kaç gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı. Bizde de mağdur olup asgari ücret altında ücret alan üyelerimiz var. Umuyorum ki sendikamızın genel merkezi bu konu ile ilgili gerekli çalışmayı yapmaktadır. Seçimden çkıcak sonuç camiamıza hayırlı olsun.”
ALİ AYDIN GÜVEN TAZELEDİ
Mevcut Şube Başkanı Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi’nin Ali Aydın’ın başkan adaylığında; Şube Sekreterliğine Abdulmecit Akbaş, Şube Mali Sekreterliğine Arif Selçok aday olurken, yönetim kurulu üyeliklerine Yaşar Karabalut, Hasan Tahsin Sandıkcıoğlu yer aldı. Denetim kurulu üyeliklerinde; Murat Çakmakcı, Ramazan Kılıçaslan, Mestan Türk, Mehmet Sevim, Mehmet Deniz Mert bulunuyor. Disiplin kurulu üyeliklerinde; Ercan Uysal, Halil İbrahim Kahvecioğlu, Sefa Yılmaz, Mustafa Özgazi, Gökhan Gürkan bulunuyor. Üst kurul delegeliklerinde; Abdulmecit Akbaş, Arif Selçok, Sedat Acun, Üzeyir Arıkbuğa, Mustafa Akduman ve Tufan Çınar var.
BAŞKAN ADAYI MEHMET
CEYLAN KAYBETTİ
Mehmet Ceylan’ın Şube Başkan adaylığında; Şube Sekreterliğine Alaaddin Görgülü, Şube Mali Sekreterliğine Mustafa Topal, Yönetim kurulu üyeliklerine Serdar Uslu, Yusuf Yıl aday oldu. Denetim kurulu üyeliklerine; Ali Yıldız, Eyüp Can Karaarslan, Fatih Mertgenç, Mustafa Aydın, Akif Çelik bulunuyor. Disiplin kurulu üyeliklerine; Harun Özpınar, Serdar Ayaz, Abdullah Aydın, İsmail Uslu, Abdullah Karatepe aday olurken üst kurul delegeliklerine; Mehmet Ceylan, Aladdin Görgülü, Mustafa Topal, Serdar Uslu, Yusuf Yıl, Akif Çelik aday oldular.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM