“Mutluluk Kervanı sosyal sorumluluk projesine dönüştü”

“Mutluluk Kervanı sosyal sorumluluk projesine dönüştü”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Mutluluk Kervanı Projesi” ile kırsaldaki çocukların devletin
tüm kurumları ile tanıştığını söyleyerek, “Mutluluk Kervanı bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü” dedi

 

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Gün FM’de gazeteci İsmail Akar’ın sorularını yanıtladı. Göreve başladığı tarihten itibaren gerçekleştirilen projeler ile ilgili konuşan Vali Yiğitbaşı, sürdürülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
“AFYONKARAHİSAR’DA KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON ÇOK İYİ”
Gazeteci Akar’ın göreve geldiği günden itibaren yoğun bir programı olduğunu ve Büyük Taarruz’un 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’a gelişi ve kentte gerçekleştirilen organizasyonlarla ilgili sorusu üzerine Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:
“Tabi ilk günden itibaren makam ziyaretleri ve 100. yıl etkinlikleri ile başlayan yoğun bir organizasyon sürecine girdik. Vatandaşlarımız benden Sayın Cumhurbaşkanımızı şehrimize davet etmemi istediler. Ben de bunu görev addedip kendileriyle görüştüm ve Sayın Cumhurbaşkanımız da vatandaşlarımızı kırmayarak Büyük Taarruz’un 100. Yılında şehrimize teşrif etti. Tabi bu durum yoğunluğu ve şehrimize olan ilgiyi de artırdı. Akabinde Şehrimiz Motokros Şampiyonası ve GastroAfyon gibi büyük organizasyonları da başarıyla gerçekleştirdi. Aslında bu başarı şehrimizin kurumlar arası koordinasyonunun ve eşgüdümünün ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.”
“KIRSALDAKİ ÇOCUKLAR DEVLETİN TÜM KURUMLARI İLE TANIŞIYOR”
Gazeteci Akar’ın “Mutluluk Kervanı Projesi” ile ilgili sorusunu yanıtlayan Vali Yiğitbaşı, kırsaldaki çocukların devletin tüm kurumları ile tanışmasının önemini vurgulayarak şunları söyledi:
“Çocuklarımızın köyler ve beldelerde yaz tatili sürecini de dikkate aldığımızda daha nitelikli zaman geçirmeleri ve devlet kurumlarımızın her türlü imkan ve fırsatlarından rahatlıkla istifade edebilmeleri düşüncesiyle yola çıktık. Çocuklarımızın ekonomik dezavantajlarının onların yeteneklerinin keşfedilmesine engel olmamasını amaçlayarak spor, sanat ve müzik alanlarında yeteneklerini keşfetmeye çalıştık. Bu çalışmaların sonucunda Mutluluk Kervanı bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Hamdolsun şimdiye kadar 4-12 yaş grubu 17 köyde toplam yaklaşık 5000 çocuğumuza dokunduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Rehberlik Araştırma Merkezimizdeki uzmanlar ile çocuklarımız ilgili konular üzerine yönlendiriyoruz.”
“PROJELERİMİZDE KADIN VE ÇOCUKLARA ÖNEM VERİYORUZ”
Projelerinde kadın ve çocuklara verdiği önemi vurgulayan Vali Yiğitbaşı, Kadın Kültür Evlerinin geldiği aşamayı değerlendirerek “Kadın Kültür Evleri ve Kooperatiflerimiz son derece sağlıklı bir şekilde yürütülüyor. Hatta kooperatiflerimizin ürünleri artık online satış platformlarında da kendini göstermeye başladı. Hatta size buradan tekrar ifade edeyim shopsa.com.tr adresinde de artık kadınlarımızın el emeği sergilenmeye başlayacak. Bu vesileyle bu süreçte emeği geçen başta Kayseri Valisi Gökmen Çiçek olmak üzere, bugüne kadar her zaman kadınlarımıza destekler sunan Sn. Demet Sabancı Çetin Doğan’a ve diğer tüm katkı sağlayanlara teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar yerel basını hakkındaki düşüncelerini sorusuna cevap veren Vali Yiğitbaşı, “Öncelikle bu nazik davetinizden dolayı başta Fatma Akar olmak üzere tüm Gün FM çalışanlarına teşekkür ederim. Tabi Afyon’da oldukça güçlü bir yerel basın var. Basında birlik ve beraberlik sağlandığında ne kadar güçlü olunacağının da güzel bir örneği bu anlamda. Ayrıca Afyon basının çok sesli bir yapısı olduğunu da vurgulamak gerekiyor.” dedi.
“VATANDAŞLARIMIZIN DUASINI ALDIĞIMIZ ZAMAN MUTLU OLUYORUZ”
Gazeteci Akar’ın Afyonkarahisar ile ilgili “iyi ki” ve “keşke” olarak sınıflandırabileceği olaylar yaşayıp yaşamadığını sorusuna cevap veren Vali Yiğitbaşı, somut bir olayın aklına gelmediğini belirterek, “Böyle nokta atışı bir olay aklıma gelmiyor şu an ama vatandaşlarımıza dokunduğumuz, onların duasını aldığımız zaman mutlu oluyoruz. Bir de okul ziyareti yaptığımızda ya da genç kızlarımızla bir araya geldiğimizde Vali olmak isteyen, idareci olmak isteyen kızlarımızın olması, beni rol model olarak gören kızlarımızın varlığı tabi ki mutlu ediyor. Olumsuz olarak demeyelim ama anlaşılmak adına şehit ve gazi aileleri bizim için ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu söylemeye gerek yok. Ancak bazen şehit ve gazi ailelerinin hassas olduğu konular sosyal medya üzerinden siyasi bir noktaya çekilmeye çalışılıyor ve bu bizi üzüyor tabi.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM