Turizm Fakültesinde “Gastronomide Zirveye Yolculuk” anlatıldı

Turizm Fakültesinde “Gastronomide Zirveye Yolculuk” anlatıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Reha Kora konferans salonunda “Gastronomide Zirveye Yolculuk” konferansı gerçekleştirildi

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Şef Aytekin Erdoğan, tecrübelerinden bahsederek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Gastronomide belli kriterlerin olduğunu ve ekip olarak çalışmak gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Teorik olarak okulda eğitim veriliyor. Pratik olarak da mesleğin verdiği ağırlık var. Mesleğimizin zayıf ve güçlü yönleri var. 14 yaşında mesleğe girdim. Annemden ilham aldım. Kendime hedef olarak gördüğüm mekanlarda stajlara başladım. Hollanda’da kendime liste hazırladım. Çalıştığım mekanlarda tecrübe edindim. İyi ve kötü anılarım var. Meslekte aşağı yukarı 35 senelik birikimim var. Daha sonra kendi mekanlarımı açtım” diye konuştu.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:
“Yurt içinde belli bir tecrübe edinmişseniz ve kendinizi modern mutfak tarzında geliştirmek istiyorsanız yurtdışına çıkmanızı tavsiye ederim. Avrupa’da belli ülkeler var. İskandinav ülkeleri gastronomi anlamında daha öncü. Avrupa’nın belli ülkelerinde gastronomi anlamında Türk mutfağını da bilmeleri güzel duygu. Bizim gençlerimiz anne babalarında gördükleri mutfak sanatlarını zaten orada sergiledikleri zaman bir artı olarak hanenize işliyor. Şeflikte ilerlemek istiyorsanız; yeni teknikler, yeni ürünler araştırmalısınız. Tabak seçimi çok önemli. Kendinizin tasarlayıp yapacağı servisler çok önemli. Servisin yemeği tamamlaması gerekir. İyi hammadde seçimi çok önemlidir. İyi yemek, kaliteli yemek her zaman modern yemek değildir. Geleneksel olan yemekleri de çok iyi sunabilirsiniz.”
Konferans soru cevabın ardından sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM