Veysel Eroğlu Barajı, ekonomiye  yılda 4 milyar lira katkı sağlıyor

Veysel Eroğlu Barajı, ekonomiye yılda 4 milyar lira katkı sağlıyor

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, adını taşıyan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı’nın milli ekonomiye yılda 4 milyar TL katkı sağladığını vurguladı

Orman ve Su İşleri eski Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun “Dicle’nin Gizli Hazinesi Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı” ile ilgili değerlendirmede bulundu.
“KÜLTÜREL VARLIKLARIN ÇIKARILMASI DÜNYAYA NUMUNE OLDU”
Veysel Eroğlu, Dicle Nehri üzerinde inşa ettikleri Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı; projesinden başlayarak inşaatının son safhasına kadar bizzat takip ettiği Cumhuriyet tarihinin en önemli barajlarından biri olduğunu kaydetti. Eroğlu, “Su kaynaklarının her geçen gün daha çok ehemmiyet kazandığı son yıllarda Türkiye; inşa ettiği baraj ve göletlerle bu alanda Dünya’nın en gelişmiş üç ülkesinden birisi haline gelmiştir. 654’ü son 20 yılda olmak üzere inşa edilen toplam 930 baraj ve gölet; ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir yere sahiptir. Ülkemize kazandırdığımız bu barajlardan belki de en önemlisi Dicle Nehri üzerinde inşa ettiğimiz Ilısu Barajı’dır. Unutulmamalıdır ki Ilısu Barajı; yalnızca devasa gövdeye sahip bir baraj ve enerji projesi değildir. Çevre, yeniden yerleşim, arkeolojik kazılar, tarihi ve kültürel varlıklara ait çalışmalar; Ilısu’yu bir baraj projesi olmanın ötesine taşımış ve bilhassa kültürel varlıkların taşınarak baraj göl sahasından çıkartılmasına yönelik faaliyetler Dünya’ya numune olmuştur. Enerjinin her geçen gün daha fazla ehemmiyet arz ettiği son yıllarda, temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı olan hidroelektrik enerji üretimine büyük katkı sağlayan Ilısu Barajı’nın kurulu gücü 1.200 megavat olup, yıllık enerji üretimi ise 4 milyar 120 milyon kilovattır.” dedi.
“YENİ HASANKEYF ADETA AÇIK HAVA MÜZESİ HALİNE GELDİ”
Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı’nın milli ekonomiye yılda 4 milyar TL katkı sağladığını dile getiren Eroğlu şunları kaydetti: “Ayrıca enerji ihtiyacının gün içinde talebin arttığı pik saatlerdeki veya yaz aylarındaki artan enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Plan ve projelerinden son harcın konulduğu güne kadar her türlü inşaat ve diğer faaliyetlerini bizzat takip ettiğim Ilısu Barajı ülkemizin gururudur. Diğer taraftan baraj göl alanı ile tarihi ve kültürel eserlerin sergilenmesi neticesinde adeta açık hava müzesi haline gelen Yeni Hasankeyf; turizmin de cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Böylece bölgede yaşayan vatandaşlarımızın önemli bir turizm geliri elde etmeleri sağlanacaktır.”
“ÖNEMLİ BİR ESERİ DAHA ÜLKEMİZE KAZANDIRDIK”
Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Yeniden yerleşim çalışmaları kapsamında bölge mimarisine has inşa edilen geniş ve ferah evler, yeni kamu binaları, devlet hastanesi, okullar, kütüphaneler, cami ve altyapı tesisleri ile Yeni Hasankeyf, Türkiye’nin en güzel ve en modern ilçesi olmuştur. Ayrıca baraj yanına inşa ettiğimiz Ilısu Köyü de ülkemizin en güzel köyü olma unvanına sahiptir. Cumhuriyet tarihimizin en önemli eserlerinden biri olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajına, şahsımın ismini vermesi ve projenin hayata geçmesinde bizlere her daim destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli eserin ülkemize kazandırılmasında büyük emekleri olan DSİ Genel Müdürlüğümüze ve onun her bir çalışanına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM