Milletvekili Köksal, deprem bölgesinde

Milletvekili Köksal, deprem bölgesinde

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Hatay ve İskenderun’da depremzedelerin acılarına ortak oldu. Bölgede kurtarma çalışmalarına katılan Köksal, “Hala daha çalışma yapılmayan çok sayıda göçük var. İnsanlar umutla bekliyorlar” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dün depremin etkisini en çok hissettirdiği illerden biri olan Hatay’a gitti.
“İNSANLAR UMUTLA BEKLİYORLAR”
Hatay ve İskenderun’da depremzedelerin acılarına ortak olan Milletvekili Burcu Köksal, “İskenderun’da akşamdan beri insanlar enkazların başında yakınlarından gelecek güzel haberleri bekliyor. Herkes yakınlarına sevdiklerine ulaşmaya çalışıyor. Enkazdan kurtulan veya hasarlı binalardan çıkan vatandaşlar ise sokakta yaşamaya çalışıyor. Burada ne yazık ki yaklaşık 300 bina göçmüş durumda ve hala çalışma yapılmayan göçükler var. Ekip yeterli değil, en önemlisi kurtarma için gerekli malzeme az. Elektrik yok, su kesik.” dedi.
KURTARMA ÇALIŞMASINA KATILDI
İskenderun İlçesi’nde Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Melek Hatun Apartman’ında 17 yaşındaki bir gencin kurtarma çalışmasına katılan Milletvekili Köksal, “17 yaşında Kaan isminde bir gencimizi sabaha karşı kurtardık. Bu bizim için bir teselli ama enkaz altında bir sürü vatandaşımız hala daha şu anda kurtarılmayı bekliyor. Dileğimiz onların bir an önce sağ salim kurtarılması ancak İskenderun’da yaklaşık 300 bina göçmüş durumda ve AFAD ekipleri yeterli sayıda değil. Malzeme yok, insanlar kendi imkanlarıyla vinç kiralayarak kendi çabalarıyla yakınlarını çıkartmaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.
“HERKES PERİŞAN HALDE, ÇALIŞMA YAPILMAYAN ENKAZLAR VAR..!”
Göçük altından kurtulanların veya hasarlı binalardan kaçan vatandaşların da dışarıda kaldıklarının önemle altını çizen Milletvekili Burcu Köksal, “Burada maalesef yeterli battaniye yok, çadır yok, gıda yok! Herkes perişan bir şekilde sokakta yaşamaya çalışıyor. Yetkililerin bir an önce buraya kulak vermesi insanların temel ihtiyaçlarını karşılaması bu soğukta özellikle ayazda sokakta yaşayan vatandaşlarımızın battaniye, çadır, gıda gibi temel ihtiyaçlarını bir an önce karşılanması gerekiyor. Bir taraftan da hala daha çalışılmayan enkazlar var onlar için de AFAD ekiplerinin yeterli sayıda gönderilmesi ve malzemelerin de bir an önce buraya ulaşması gerekiyor. Artık yeter bir an önce buraya bu insanların sesine kulak verin.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM