AFSÜ’de ücretsiz keratokonus tedavisi başladı

AFSÜ’de ücretsiz keratokonus tedavisi başladı

Afyonkarahisar’da sadece AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde (SUAM) bulunan cihaz ile sık görülen kornea hastalıklarından biri olan Keratokonus için ücretsiz korneal çapraz bağlama (Cross-linking) tedavisine başlandı

 

Özellikle ergenlik çağında ve genç yaşlarda tespit edilen, miyopi ve astigmat değerlerinin yüksek olması nedeniyle bireylerin görme bozukluğu yaşadığı Keratokonus, son derece sinsi bir hastalık olarak kabul ediliyor. Hızlı ilerleyerek kalıcı görme kaybına neden olabilen bu hastalığın nihai tedavisi kornea naklidir.
Keratokonus hakkında bilgi veren AFSÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Ethem Ay şunları söyledi:
“Keratokonus hastalarına korneal çapraz bağlama operasyonu yapılması halinde hastalık büyük ölçüde yavaşlar ve hastaların kornea nakli olacak kadar hastalıklarının ilerlemesi engellenmiş olur. Bu hastalığın oldukça sinsi olmasının sebebi; pek çok kişi kendisinde miyopi ve astigmat olduğunu bilir ancak keratokonus olduğunu bilemeyebilir. Bunun tespiti için hastanemizde de mevcut olan özel filmler çekilmesi gerekmektedir.”
Keratokonus’u tespit eden cihazın AFSÜ Hastanesinde hizmet verdiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Ay, miyopi ve astigmat değerleri yüksek bireylerin hastalık teşhisi için muayene olması gerektiğini söyledi.
“Bu cihaz Afyonkarahisar’da yalnızca bizim hastanemizde bulunmaktadır.” diyen, Dr. Öğr. Üyesi Ay, bazı çevre illerde bu cihaz bulunmadığı için hastaların AFSÜ’ye yönlendirildiğini dile getirerek “Özel hastanelerde her iki göz için 40.000 ile 100.000 lira arasında ücret talep edilen bu operasyon, AFSÜ’de tamamen ücretsiz yapılmaktadır. Son bir aydır 30’a yakın hastamıza bu operasyon yapılmıştır. Bu cihazın Afyonkarahisar’a ve AFSÜ’ye kazandırılmasını sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş olmak üzere, dekanımız Prof. Dr. Necip Becit’e ve başhekimimiz Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer’e bütün hastalarımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM