“Yardımseverler güncel  listelere göre bağış yapmalı”

“Yardımseverler güncel listelere göre bağış yapmalı”

Türk Kızılay İl Başkanı Mehmet Yakın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 565 aileye çeşitli şekillerde yardım etiklerini açıkladı. Yakın, “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları henüz tamamlanmış değil. Yardımseverlerin güncel ihtiyaç listelerini dikkate alarak bağış yapmalarını önemle rica ediyoruz” dedi

 

Türk Kızılay Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Yakın, dernek şubesi olarak depremin olduğu andan itibaren görev yapmaya başladıklarını ifade etti.
“BESLENME ANA ÇÖZÜM ORTAĞI SORUMLUSUYUZ”
Mehmet Yakın, mobil aşevini depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine gönderdiklerini, iki personelin orada görev yaptığını bildirdi. Yakın, “AFAD koordinasyonunda Beslenme Ana Çözüm Ortağı sorumlusu olarak görev yapmaktayız. Deprem bölgesindeki afetzede ve kamu görevlilerinin iaşeleri, ilimize gelen depremzedelerin kuru gıda, kıyafet ve temel ihtiyaç destekleri derneğimiz tarafından karşılanmaktadır. Depremin olduğu andan bugüne kadar 565 aileye 30 bin 276 muhtelif giyim ve hijyen malzemeleri, 144 bin 900TL nakdi yardım ve 78 bin 800TL değerinde alışveriş çeki yardımı yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir. Kızılay olarak Valiliğimiz koordinasyonunda Afyon Barosu, İl Özel İdaresi, Memur-Sen Afyon Başkanlığı gibi kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla yardım kampanyaları düzenledik. Gelen yardımlar Vali Yardımcımız Kübra Teymur’un organizasyonunda Veysel Eroğlu Spor Salonu ve Fuar alanındaki toplama merkezine yönlendiriyoruz. AFAD’ın koordinasyonunda gidecek iller ve noktalar belirlenip, toplanan yardımlar gönderiliyor.” dedi.
“150 GÖNÜLLÜMÜZ AKTİF GÖREV YAPIYOR”
“Kızılay Kan Merkezimiz depremin olduğu andan itibaren halkımızın yoğun talebiyle bir buçuk gün içerisinde tüm kan stoklarını tamamlamış ve kan laboratuvarlarımız gece gündüz demeden çalışmışlarını yürütmüştür.” diyen Yakın, “Kan merkezimiz şu anda rutin çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir. İl şube binamızda her gün ortalama 150 gönüllümüz aktif olarak sabah 8.30, gece 23.00’e kadar görev yapmaktadırlar. Diğer sivil toplum kuruluşlarının gönüllüleri ile bize destek olmaktadır. İlimizdeki bağış sever vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Bugünden sonrada bu yaraları sarana kadar mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalara devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
“İHTİYAÇLAR HENÜZ TAMAMLANMADI”
Yakın sözlerini şöyle tamamladı:
“Depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları henüz tamamlanmış değil. Yardımseverlerin güncel ihtiyaç listelerini dikkate alarak bağış yapmalarını önemle rica ediyoruz. Valiliğimiz tarafından açıklanan acil ihtiyaçlar: Kullanılmamış kıyafet, mont ve ayakkabı, gıda kolisi, battaniye, soba, katı yakıt ve kadın hijyen malzemesidir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM