Depremzedelerin sobaları Afyonkarahisar MTAL’den

Depremzedelerin sobaları Afyonkarahisar MTAL’den

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, velileri, öğretmenleri el birliği ile 6 günde 500 soba üretti. Üretilen Sobalar Afyonkarahisar İl AFAD Müdürlüğü’ne teslim için yola çıkarıldı

 

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri başta olmak üzere velileri, öğretmenleri ve gönüllü öğretmenleri ile birlikte depremzedeleri ısıtmak için 500 adet soba üretti. Üretilen sobalar, deprem bölgelerine gönderilmek üzere Afyonkarahisar İl AFAD Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Sobaların yapımı hakkında bilgiler veren Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek yaralananlara da acil şifalar diledi.
Okulda 6 günde 500 soba üretildiğini ifade eden Sünnetci şunları söyledi:
“81 ilimizde şuanda 10 ilimiz için meslek lisesi öğrencilerimiz yanımda. Arkamda çalışan usta öğreticilerimiz, öğretmenlerimiz sadece bu bölüme ait öğretmenler değil arkadaşlar, kültür bölümü öğretmenlerimiz, coğrafya öğretmenlerimiz, tarih öğretmenimiz de gönüllü olarak bugün burada kaynak makinesinde gücünün yettiği şekilde bize destek veriyor. Meslek liselerimiz Afyonkarahisar’da olayın olduğu an itibarıyla biz bütün velilerimizle, öğretmenlerimizle, hemen olaya müdahil olduk. Bugün bu meslek lisemizde cumartesi pazar dahil olmak üzere 6 günde 500 tane soba ürettik. Şuanda üretim devam ediyor. 17 ilçemizde de bu soba üretimine destek veren ilçelerimiz var. Bakın bir haftalık sürede öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle gönüllü öğretmenlerimizle bu projeyi destek oldular ve bir hafta içerisinde 500 tane soba ürettik. Şuanda dışarıda kamyonumuz yüklendi, İl AFAD yönetimine teslim edeceğiz. Kardeş illerimiz var bu illere yakacakla birlikte sobasıyla borusuyla bir bütün halinde teslim edeceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM