YKS Koordinasyon Kurulu toplandı

YKS Koordinasyon Kurulu toplandı

YKS Koordinasyon Kurulu toplantısı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın başkanlığında yapıldı

 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 17 Haziran 2023 ve 18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından “Sınav Koordinasyon Kurulu” (SKK) toplantısı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş başkanlığında gerçekleştirildi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Sandıklı Kaymakamı Mehmet Sülün, Dinar Kaymakamı Kemal Duru, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri ve ÖSYM İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız katıldı.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HAFTA
SONUNDA DA HİZMET VERECEK
Toplantıda; sınavın yapılacağı binalarda ve çevresinde güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, il ve ilçe sınav merkezlerinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler, il ve ilçe merkezinde ulaşıma engel olan durumların giderilmesi, sınav süreleri içerisinde elektrik ve su kesintisinin yapılmaması, sınav binası çevrelerinde sesli yayın yapılmaması ve gürültü çıkarılmaması, kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar için sınav yapılacak Cumartesi ve Pazar günleri nüfus müdürlüğünün açık bulundurulması, konvoy oluşturulmaması ve il ve ilçeler genelinde sesli ilan ve duyuru yapılmaması kararları alındı.
YKS İLK KEZ 3 İLÇEDE DE YAPILACAK
ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız, toplantıda sınav hazırlıkları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, 17 Haziran 2023 ve 18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavlarının önceki yıllardan farklı olarak Bolvadin, Dinar ve Sandıklı ilçelerinde de yapılacağını sözlerine ekledi.
TYT’YE 23 BİN AYT’YE
15 BİN ADAY GİRECEK
Afyonkarahisar ve ilçelerinde ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü bilgilerine göre; 3 oturumda gerçekleştirilecek ve 17-18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testine Afyonkarahisar’da 18 bin 409, Bolvadin’de bin 779, Dinar’da bin 258, Sandıklı’da bin 480, Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) Afyonkarahisar’da 12 bin 777, Bolvadin’de bin 157, Dinar’da 856, Sandıklı’da bin 095, Yabancı Dil Testine ise Afyonkarahisar’da 972, Bolvadin’de 78, Dinar’da 57, Sandıklı’da ise 57 aday sınava girecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM