AK Parti’de aday kim olacak?

AK Parti’de aday kim olacak?

2024 yılında yapılacak Mahalli İdareler seçimlerine kısa bir süre kala siyasi partilerde yerel seçimlere yönelik hazırlıklar hızlandı. Afyonkarahisar Merkez Belediye Başkanlığı için AK Parti’de birçok isim anılırken kimlerin aday adayı olacağı merakla bekleniyor

 

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın, kamuoyunda AK Parti’den Merkez Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı yönünde ismi gündeme gelen siyasilerle görüşerek, 2024 yılında yapılacak yerel seçimler için aday adayı olup olmadıklarını sordu. Aday adaylığı Afyonkarahisar kamuoyunda sıklıkla gündeme gelen isimlerin açıklamalarını noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

“YENİ DÖNEME ADAY ADAYIYIM YAPILACAK ÇOK DAHA GÜZEL ŞEYLER VAR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek:  “Yeni dönem de aday adayıyız. Önümüzde 2024 Mart ayında yerel seçimler var. 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız bizi tensip buyurdu, Cenab-ı Hak nasip etti, halkımız teveccüh gösterdi, kazandık ve 4,5 yılı hep birlikte geride bıraktık. Yeni dönem de aday adayıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız tensip buyurur, Genel Merkezimiz uygun görürse biz aday adayıyız. İlimizi seviyoruz, yapılacak çok daha güzel şeyler var.”

BİZE İHTİYAÇ DUYULURSA GÖREV ALIRIZ, BİZDEN DAHA İYİ GÖREV YAPABİLECEK İSİM VARSADA ARKASINDA DURURUZ

Önceki dönem Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban: “Bu konuları açıklamak için daha erken. Genel merkezimiz henüz yerel seçimlerin startını vermedi. Bu start verildikten sonra bize de ihtiyaç duyulursa her yerde görev alırız. Bizden daha iyi görev yapabilecek liyakatta, samimiyette, tecrübede bir isim varsa da onun arkasında dururuz. Şimdilik bu konulara girmek için erken.”

AFYONKARAHİSAR’A HİZMET ETMEK BÜYÜK ONURDUR

  1. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak: “Daha çok erken, doğmadık çocuğa don biçmek gibi bir şey, çok erken. Aday adayı tabirinin ötesinde biz bu milletin hizmetkarıyız. Otuz seneyi aşkın bir zamandan beri millet bizi her makamda her mevkide denemiş test etmiştir. Bu millete hizmet etmek hele ki şehrime Afyonkarahisarımıza hizmet etmek benim için büyük onurdur. Gün ola harman ola. Öyle bir gergin ortam yaşanıyor ki bazı yazılar gerginliğe neden oluyor. Biz hepimiz kardeşiz. Aynı şehrin çocuklarıyız. Aldığımız eğitimde belli, bulunduğumuz makamlar, görev yaptığımız makamlar da belli. Bu tecrübeye bu bilgiye yakışan seviyede bu süreçleri yürütmek lazım. Burada ben adayım, öteki aday, beriki aday gibi tabirlerden ziyade Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi milletin iradesi konuşur. Siyasette milletin iradesi olan insanlar her zaman bir adım öndedir. Millet ne diyorsa hepimiz milletin iradesini baş tacı etmemiz lazım ki edeceğiz. Çünkü söz konusu olan makam şehrin emin makamıdır. Önümüzdeki 5 yıl yatırımlarıyla çoluğun çocuğunun geleceğiyle sosyal ve kültürel hayatıyla yönetecek kişiye emanet edilecek. Belediye Başkanı deyip geçmeyin. Bir şehrin kaderini emanet edeceğimiz kişidir belediye başkanı. Şehrin 5 yılını emanet edeceğimiz kişidir. Büyük bir sorumluluk makamı, Allah o makamlarda olanların yardımcısı olsun. AK Parti içinde ismi geçen arkadaşlarda, diğer partilerdeki adaylarda biz aynı memleketin çocuklarıyız hepimiz kardeşiz.”

KAMUOYUNDA İSMİMİZİN GEÇMESİ BÜYÜK ŞEREFTİR, ADAY ADAYLIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Önceki dönem AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen: “Belediye Başkanlığı için aday adaylığını düşünmüyorum. Kamuoyunda bu makam için ismimizin geçmesi bizim için onurdur. Vatandaşlarımızın böyle bir teveccühü bizim için büyük şeref ve memnuniyettir.”

ADAY ADAYI OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM

Önceki Dönem AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Eczacı Bülent Eser: “Afyonkarahisar Belediyesi AK Partimizin 2004 yılında girdiği ilk yerel seçimden beri AK belediyecilik anlayışıyla yönetilmektedir. Geride kalan yaklaşık 20 yıllık süre zarfında hizmet eden belediye başkanlarımızın hepsi Afyonkarahisarımıza AK Parti teşkilatımızlar ile birlikte pek çok alanda fark edilir oranda hizmet etmiş ve çok büyük yatırımlar kazandırmıştır. Bunun sonucu olarak da Afyonkarahisar başta termal ve spor turizmi ve gastronomi başta olmak üzere çevresindeki pek çok kenti geride bırakır bir ivme ile gelişim göstermiştir. Bundan sonra da hizmetler ve yatırımlar Allah’ın izni ve aziz hemşerilerimizin takdiri ile AK belediyecilik anlayışı ve farkı ile artarak devam edecektir. Başka partiler belediye başkan adayı bulamazken AK Partimizde belediye başkanlığını en iyi şekilde yapabilecek onlarca arkadaşımız vardır. 2019 mahalli idareler seçimlerinde ben de belediye başkanlığını AK teşkilatlarımızla ve hemşerilerimizle ortak aklın merkezde olacağı bir biçimde yapabileceğim iddiasıyla aday adayı oldum. 2024 yılında da aynı düşünce ve ideallerle AK Partimizden Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olmayı düşünüyorum.”

AFYONKARAHİSAR BİR HAZİNE, BU HAZİNE EHİL YETENEKLİ ELLERDE İŞLENİRSE HEPİMİZ KAZANÇLI ÇIKARIZ, NEREDE DEĞERLENDİRİLİRSEK TÜM GÜCÜMLE ÇALIŞIRIM

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner: “Afyonkarahisar bir hazine, bu hazine de ne kadar ehil yetenekli ellerde ve kadrolarda işlenirse şehir olarak hepimiz kazançlı çıkarız. AK Parti’nin neferiyim. Nerede değerlendirilirsek o makamın hakkını vermek için tüm gücümle çalışırım.”

ŞUAN BÖYLE BİR GÜNDEMİM YOK

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Şükrü Tunçbilek: “Şuan böyle bir gündemim yok.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM