Park Afyon’da intiharı önleme günü etkinliği yapıldı

Park Afyon’da intiharı önleme günü etkinliği yapıldı

10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü etkinlikleri kapsamında, Park Afyon AVM’ de Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı personeli tarafından stant kurularak, AVM çalışanları ve ziyaretçilerine konu ile ilgili bilgiler verilip broşür dağıtıldı.

“Harekete geçerek umut yaratmak” teması ile yapılan etkinlikte; Belirli davranışların bu kapsamda risk yönünden gösterge değerinde olduğu aktarıldı.
Konuyla ilgili olarak intihar düşüncesinde olan kişinin ölmek istediğinden ya da acılarından kurtulma arzularından bahsetmesi halinde internetten veya çevresinden silah, ilaç vb. gibi intihar araçlarını araştırması, alkol ya da madde kullanımında artış olmasının dikkat çektiği belirtildi. Park Afyon AVM’de açılan 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü standında şu ifadelere yer verildi: “İntihar düşüncesinde olan kişi değerli eşyalarını dağıtıyor, vasiyet hazırlıyor veya çevresindekilerle vedalaşıyorsa, kendi içine çekiliyor veya kendini tecrit ediyorsa, başkalarına ya da hayata yük olmaya başladığından bahsediyorsa bunlar iyi değerlendirilmelidir. Öfkeli davranışlar sergiliyor veya intikam duygularından bahsediyorsa, önünü ardını düşünmeden canını tehlikeye atıyorsa, umutsuzluktan veya yaşamak için bir sebebi olmadığından bahsediyorsa intihar düşüncesinin sorgulanması gerekir. Bu düşünce ve davranışların kendiliğinden geçeceği veya önemli olmadığı yanılgısına kapılmak sakıncalı olabilir. İnsanın yakınlarının desteği her zaman kıymetlidir. Bu belirtileri deneyimleyen kişiler sıklıkla yakın desteğinin yanı sıra uzman desteğine de ihtiyaç duyar. Umut yaratmak için harekete geçmek ve harekete geçirmek hayat kurtarıcı olabilir. Elinizi uzatın ve hayat kurtarın.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM