AKÜ’de TEKNOFEST 2024 Bilgilendirmesi Yapıldı

AKÜ’de TEKNOFEST 2024 Bilgilendirmesi Yapıldı

AKÜ’nün en genç koordinatörlük ünvanına sahip Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü yetkililerince TEKNOFEST 2024 hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü tarafından Atatürk Kongre Merkezinde “TEKNOFEST 2024 Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

“AKÜ’NÜN EN GENÇ KOORDİNATÖRLÜĞÜYÜZ”

Toplantının açış konuşmasını yapan Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kaysal, Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kaysal, “Koordinatörlüğümüz 2022 yılında kuruldu. Üniversitemizin en genç koordinatörlüğü ünvanına sahip. Koordinatörlüğümüz, yarışmalara katılacak takımlar arasında koordinasyon sağlanmasında, ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarında duyurular yaparak etkinliklerin hızlı ve doğru bir şekilde öğrencilere aktarılmasını sağlar. Takımlarımıza destek sağlar. Bu sayede koordinatörlüğümüz, takımlarımızın sadece projelerine odaklanmalarını sağlamakla beraber nicelik ve niteliklerinin arttırılmasını hedeflemektedir.” dedi.

“AMACIMIZ; MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ”

T3 Vakfı Afyonkarahisar İl Sorumlusu Betül Can, yaptığı konuşmada milli teknoloji yolculuğunda TEKNOFEST yarışmalarının T3 Vakfının bir parçası olduğunu ifade etti. Can, “TEKNOFEST’te amaçlarımızdan birisi; milli teknoloji hamlesi. Millilik, özgürlük ve yerlilik amaçlarımızın arasındadır. Burada toplumsal seferberliğimiz ön plandadır. TEKNOFEST en önemli projelerimizden bir tanesidir. Diğeri Deneyap Atölyeleridir. Bir diğer projemiz de Bilim Türkiye’dir. T3 Girişim Merkezinde biz öğrencilerimize ödüller alan öğrencilerimizi girişimciliğe hazırlıyoruz. Burada öncelikle girişimci yetiştirme programı ile öğrencilerimizi destekliyoruz. Yatırım programı var. Burada çeşitli yatırımcılarla girişimcilik yapmak isteyen öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Daha sonra öğrencilerimiz melek yatırımcı olarak kendi girişimcilik şirketlerini kuruyorlar.” diye konuştu.

“TEKNOFEST’İN İÇERİSİNDE 46 FARKLI YARIŞMA VAR”

Enformatik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Ergün, şunları kaydetti: “ Dört senedir TEKNOFEST yarışmalarının içinde olan biriyim. TEKNOFEST’in içerisinde 46 farklı yarışma var. Bu yarışmalar ilkokul, lise ve üniversite olmak üzere çeşitli kategorilerde oluyor. Çoğu kategori bilinmiyor. Hangi bölüm öğrencisi olursanız olun aklınıza bir fikir geldiyse; biraz yazılım, biraz programlama ya da biraz makine kullanmayı biliyorsanız TEKNOFEST’te mutlaka sizin işinize yarayacak bir yarışma var.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZE İŞ TEKLİFİ GELDİ”

Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hasan Akkoç, şunları kaydetti: “Parası ve malzemesi olmayan bir topluluktuk. Üniversitemizden, TÜBİTAK’tan ve sivil toplum örgütlerinden aldığımız desteklerle malzeme sorunumuzu çözdük. O zaman bizimle çalışan öğrenci arkadaşlarımız mezun olduktan sonra iş aramadı. Hepsi bir işte çalışıyor. Teklifler kendilerine geldi. Öğrenci arkadaşlarımız bizimle çalışırken takıma uyum sağlama, iş, çevre edinme ve sponsorluk nasıl bulunur konularında tecrübe kazandı.”

“İŞE SORUN BULMAKTA BAŞLAYIN”

AküBioTek Takım Danışmanı Öğretim Görevlisi Tamer Aslan, da AküBioTek kuruluş süreci ve yaşanan süreci anlattı. Aslan şunları söyledi: “Bizim sürecimiz 2022 yılında başladı. 2022 yılında Türkiye 4.’sü olduk. Ardından 2023 yılında Türkiye birincisi olduk. 2022 yılında Afyon Meslek Yüksekokulu bünyesinde takımımızı kurduk. İşe proje bulmakla değil, sorun bulmakla başlatın. Bunun için mutlaka sahaya inin. Bir sorunu tam olarak tespit edip, belirlemek çözümün yarısını oluşturuyor. Kendi fikrinizi bulduktan sonra röportajlar yapıp başkaları bu fikre nasıl bakıyor diye öğrenebilirsiniz. Bu konudaki uzmanlarla görüşebilirsiniz. Biz de öyle yaptık sahaya indik. Gazlıgöl çevresinde bir köyün muhtarı ile görüştük. Projemiz orada şekillenmeye başlandı. Bir proje kapsamında içme suyu deponuz hakkında bilgi almak için muhtarla görüştük. Orada projemiz şekillenmeye başladı. Sorunu bulduk, gerekli notları aldık. Araştırmaya başladık, raporu yazdık ve geçemedik. Rapor aşamasında itiraz ettik ve geçtik. Rize’de yarışmaya hak kazandık.” AKÜ Mezunu Elektrik Elektronik Mühendisi Ömer Türkmen ise TEKNOFEST yarışmalarının kendisine kazandırdığı tecrübelerden bahsederek tavsiyelerde bulundu. Toplantı soru cevabın ardından sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Afyon AKÜ

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM