“Emeklinin Sizi Enflasyon Gibi Ezeceği Günler Yakındır”

“Emeklinin Sizi Enflasyon Gibi Ezeceği Günler Yakındır”

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, enflasyon rakamlarına göre emekliye verilmesi düşünülen zammın, zulüm olacağını belirterek, “Emeklinin sizi enflasyon gibi ezeceği günler yakındır” dedi

 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AK Parti hükümetinin söylemlerinin bugüne kadar birbirini tutmadığını ifade etti.

“EMEKLİLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AK Parti hükümetinin, yıllarca çalışarak yatırdığı primler ile yaşlılığında huzurlu bir hayat hayal eden emeklileri, hayal kırıklığına uğrattığını vurguladı. Olgun, “Gündeme gelen yüzde 37.75’lik zam oranı, emekliler arasında ciddi bir rahatsızlık ve tepki doğurmuştur. Bu durum, emeklilerin maddi durumlarının iyileştirilmesi ve hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşmaları konusundaki beklentilerini karşılamadığı için büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştur. Emekliler, yıllarca çalışarak topluma hizmet etmiş bireyler olarak, hak ettikleri değeri görmeyi ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan maddi kaynaklara erişebilmeyi talep etmektedirler. Yapılan zam oranının bu beklentileri karşılamadığı düşünüldüğünde, emeklilerin tepkileri oldukça anlaşılabilir bir durum haline gelmektedir. Bu bağlamda, emeklilere yönelik yapılan zam oranlarının, onların yaşam standartlarını iyileştirecek düzeyde olması ve hak ettikleri değeri almalarını sağlaması gerekmektedir. Emeklilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri ve insanca bir şekilde yaşayabilmeleri için, bu konunun üzerinde titizlikle durulması ve adil çözümler üretilmesi gerekmektedir. Emeklilerin memnuniyetsizliği ve tepkileri, bu konunun önemini ve aciliyetini göstermektedir.” dedi.

“VİCDANINIZ VARSA BİRDE GERÇEK HAYATI GÖRÜN”

Olgun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarnın hiçbir inandırıcılığının kalmamıştır. Siz kâğıt üzerinde oynamaya devam edin. Vicdanınız varsa bir de gerçek hayatı görün. Çarşı pazarı gezin, marketleri gezin ki, kâğıt üzerindeki enflasyon ile gerçek enflasyonu görün. Bir günde yüzlerce telefon aldım. Telefonlarım susmadı. Emeklilerin tepkileri, bu konunun üzerinde ciddiyetle durulması gerektiğini göstermektedir. Emeklilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri ve insanca bir şekilde yaşayabilmeleri için adil çözümler üretilmesi gerekmektedir. Şimdi de memur emeklisi, işçi emeklisi ayrımı yapılıyor. Çalışana seyyanen zam yapılıyor emekliye gelince tık yok. Bir taraftan vergilere zam yapılıyor bir yandan kasamız dolu deniliyor. Dediklerine bile kendileri inanmıyor. Şimdi birileri çıkacak emekliye biraz da biz verdik diye vatandaşın tepkisini azaltmaya çalışacaklar. Kimsenin sinir uçlarıyla oynamayın. Enflasyona ezdirmedik diyenlere son sözüm bu emeklinin sizi enflasyon gibi ezeceği günler yakındır.”

“HER KESİMDE KUTUPLAŞTIRMAYA DEVAM EDİYORLAR”

Milletvekili Olgun, sözlerini şöyle tamamladı:

“AK Parti hükümeti her kesimde kutuplaştırma ve ayrıştırma yöntemini sürekli uyguluyor. Şimdi de memur emeklisi, işçi emeklisi ayrımı yapılıyor. Çalışana seyyanen zam yapılıyor emekliye gelince tık yok. Bir taraftan vergilere zam yapılıyor bir yandan kasamız dolu deniliyor. Dediklerine bile kendileri inanmıyor. Şimdi birileri çıkacak emekliye biraz da biz verdik diye vatandaşın tepkisini azaltmaya çalışacaklar. Kimsenin sinir uçlarıyla oynamayın. Enflasyona ezdirmedik diyenlere son sözüm bu emeklinin sizi enflasyon gibi ezeceği günler yakındır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM