Bağımlılıkla Mücadele Karikatürlerle Anlatıldı

Bağımlılıkla Mücadele Karikatürlerle Anlatıldı

Psikolog Okan Açık’ın karikatür sergisi AKÜ’de açıldı. Açık, Türkiye’de artan madde ve davranışsal bağımlılığa dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacıyla çizdiği karikatürleri sergilemek istediğini belirtti.

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesinde “Bağımlıkla Mücadele Etkinlikleri” kapsamında sergi düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin’in işbirliğinde Psikolog Okan Açık tarafından çizilen karikatürler fakültede sergilendi. Sergi hakkında açıklamada bulunan Psikolog Okan Açık, dünyada ve Türkiye’de artan madde ve davranışsal bağımlılığa dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacıyla sergiyi açtıklarını ifade etti. Açık, “İnsanlar arasında gittikçe yaygınlaşan bağımlılıklar bulunuyor. Kişiler hayatta birçok şeye karşı bağımlı olabilir. Bağımlılık, kişinin kullandığı bir madde, alkol, nesne veya yaptığı bir davranış üzerinde kontrolünü kaybetmesidir. Kontrolsüzce kullanılan her madde ya da gerçekleştirilen her davranış bağımlılık oluşturma riski taşır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM