Gönül Dergahı’nı ziyaret ettiler

Gönül Dergahı’nı ziyaret ettiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki hafta sonu Afyonkarahisar’da bulunan Gönül Dergahı’nı ziyaret etti

 

Ziyarette; AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bilal Uçar, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’te yer aldılar.
“BÜYÜKLERİMİZİN HAYIR DUASINI ALIYORUZ”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki Afyonkarahisar’da AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Afyonkarahisar’da bulunan Gönül Dergâh’ında ‘şekerci ve trafikçi dede’ diye anılan Yıldırım Şanlı’yı ziyaret eden Özhaseki ve beraberindeki heyet Şanlı’nının anılarını dinledi, hayır duasını aldı. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptığı açıklamada, “Şehrimizin manevi önderlerinden gönüllerin sultanı Yıldırım Şanlı dedemizi ziyaret ederek gönlünü hayır dualarını aldık. Afyonkarahisar, türbeler şehri olmakla birlikte Mevleviliğin de Konya’dan sonraki ikinci adresi olması sebebiyle manevi değeri çok yüksek olan kıymetli insanlar yetiştirmiştir. Bizler de bu büyüklerimizin gönlünü ve hayır dualarını almak için ara ara ziyaretler gerçekleştiriyor, gönüllerini alıyoruz.” dedi.
“MANEVİ DEĞERLERİMİZE KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Şehrimizde şekerci ya da trafikçi dede diye anılan Yıldırım dedemizi dergâhında ziyaret ederek anılarını dinledik, hayır dualarını aldık. Bizler dün olduğu gibi bugün de şehrimizin manevi isimlerini, manevi şahsiyetlerini ve anılarına saygı duyan, saygı duyulması gereken kim varsa sahip çıkacak ve bu kültürü devam ettireceğiz. Bizlerin yaşayan manevi değerleri olan bu insanlar, aslında birer kültür hazinesidir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM