Kur’an-ı Kerim yakılmasına Afyon’dan sert tepki

Kur’an-ı Kerim yakılmasına Afyon’dan sert tepki

İsveç polisinin, Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılması eylemine izin vermesine Afyonkarahisar’da halk büyük tepki gösterdi. Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, sabah namazı için halkı Mevlevi (Türbe) Camii’ne davet etti. Sabah namazı programında Afyonkarahisar halkı tepkisini ortaya koydu

 

Sabah namazı buluşmasında camiide vatandaşlarla birlikte AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yönetim kurulu üyeleri ve Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de yer aldılar. İsveç’te, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmasına izin vermesine tepkiler çığ gibi büyüyor.
“MİLLETVEKİLİ OLARAK DEĞİL MÜSLÜMAN KİMLİĞİMLE BULUNUYORUM”
Afyonkarahisar’da halk sabah namazında Mevlevi Camii’nde bir araya gelerek okunan Kur’an tilavetini dinledi. Camiiyi dolduran vatandaşlar sabah namazının akabinde edilen dualara eşlik etti. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven namaz akabinde açıklama yaptı. Yurdunuseven, “Sabah namazında tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de Afyonkarahisar Mevlevi Camii’nde nasipsiz Poluden’in bizim kutsal kitabımız, rehberimiz, yol göstericimiz Kuranı Kerim’i yakmasına karşı bir protesto ve kınama için bir araya geldik. Tabii bu yapılan hareketi şiddetle kınıyoruz. Biz Müslüman olarak bozulmamış, tahrip edilmemiş bütün kitaplara inanıyoruz. Hazreti İsa’ya inanıyoruz. Hazreti Musa’ya inanıyoruz. Onların kitaplarında dinlerinde bozulmamış şekle inanıyoruz. Çünkü onlar da Allah’tan geldi. Bunu biliyoruz. Ben burada bir bürokrat olarak değil, bir milletvekili olarak değil, bir Müslüman kimliğimle bulunuyorum. Bir Müslüman olarak yapılan bu hareketi kınıyorum. İnşallah akıbeti kendi yaptığı gibi olur, kendi yaptığı hareketiyle olur diye buradan Cenabı Hakk’a dua ediyorum.” dedi.
“TÜRK DEMEK MÜSLÜMAN DEMEK MÜSLÜMAN DEMEK TÜRK DEMEKTİR”
Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Sabah namazında biraraya geldiğimiz tüm cemaatimize, tüm Müslüman kardeşlerimizden de Allah razı olsun diyorum. Biz Müslümanlar olarak bir ve beraberiz. Sayın müftümüzün de hutbesinde söylediği gibi Avrupa’da bir inanç var Türk demek Müslüman demek, Müslüman demek Türk demek. Dolayısıyla biz bir Türk Müslümanı olarak, bir Müslüman olarak burada buluşarak, şiddetle kınamamızı, tepkimizi koyuyoruz. Tüm Arap ülkelerinden de bazıları maalesef şu anda hala uyuyorlar. Müslüman ülkelerinden de bu tepkinin aynısının hatta daha fazlasını bekliyoruz. Ve bu yapılan hareketi şiddetle kınıyoruz.”.
“SABAH NAMAZI AKABİNDE TEPKİMİZİ ORTAYA KOYDUK”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye genelinde organize edilen Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızında organize ettiği bir namazı eda ettik. Kur’an-ı Kerim’imize uzatılan eller, Kuranı Kerim’imize yapılan yakma eyleminden dolayı tepkimizi dile getirmek adına bir nebze olsun tüm teşkilatlarımızla, tüm Afyonkarahisarlı hemşehrimizle beraber sabah namazı programına katıldık.” Toplu fotoğraf çekimi akabinde cami çıkışında vatandaşlara çorba ikram edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM