“Millet İttifakında dönen dolaplar ortaya çıktı”

“Millet İttifakında dönen dolaplar ortaya çıktı”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Millet İttifakını sert bir dille eleştirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenen Taytak, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Millet İttifakının içinde dönen dolaplar seçim sonrası ortaya çıkmıştır. Cumhurbaşkanı seçilmek için Ümit Özdağ’a iki bakanlık, bir MİT Müsteşarlığı verdiniz. HDP’ye ne verdin, PKK’ya ne teklif ettin? Seni niye desteklediler?” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar teşkilatının 14. olağan ilçe kongreleri Dazkırı ve Kızılören ilçelerinde başladı. Milliyetçi Hareket Partisi, ilçe kongrelerinin ilki Dazkırı ilçesinde gerçekleşti. Dazkırı 14. olağan seçimli genel kurul toplantısına MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İl Başkanı Ahmet Kahveci, Başkan Vekili Doğan Şimşek, Başkan Yardımcıları Ahmet Özköse, Recep Yaman ve İl Sekreteri Beytullah Bostancı ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

KILINÇ DAZKIRI DA GÜVEN TAZELEDİ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongre divan heyetinin seçilmesiyle devam etti. Kongrenin Divan Başkanlığını MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak yaptı. Kongre de ilk olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kongrelere gönderdiği mesajı okundu. Faaliyet ve mali raporunun okunmasından sonra yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan seçimde mevcut İlçe Başkanı Mustafa Kılınç, oyların tamamını alarak yeniden Dazkırı MHP İlçe Başkanı seçildi.

KIZILÖREN’DE DE MEVCUT BAŞKANLA YOLA DEVAM

MHP Kızılören ilçesinde yapılan seçimli olağan genel kurul toplantısında kongrenin Divan Başkanlığını MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongre de MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kongrelere gönderdiği mesajı okundu. Faaliyet ve mali raporunun okunmasından sonra yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan seçimde mevcut İlçe Başkanı İbrahim Gürbüz, oyların tamamını alarak yeniden Kızılören MHP İlçe Başkanlığı görevine seçildi.

“YERELDE MİLLETİ ZİLLET İTTİFAKINDAN KURTARACAĞIZ”

Kongrelerde konuşan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, ilçe kongrelerinin hayırlı olması temenni etti. 2024 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere hazır olduklarını söyleyen Taytak, “Önümüzde yerel seçimler var. İnşallah yerel seçimlerde Ankara’yı da, İstanbul’u da, Adana’yıda, İzmir’i de alacağız. Nereye vermişsek hepsini teker teker bu millet ittifakının zillet anlayışından kurtaracağız. Genel seçimler öncesine dönüp baktığımızda altılı masa dediler. Biz dedik yedili masa. Altınız burada oturuyorsunuz biriniz Fetö, Amerika ile yedili masa. Birinizde içinde saklı olan ve göstermediğiniz HDP yani PKK var dedik. Yetmedi İmamoğlu, yetmedi Mansur Yavaş’a getirdiler. Türkiye’de 7 tane Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktı. ‘Geliyor gelmekte olan.’ dediler Biz de meydanlarda ‘Gidiyor gitmekte olan.’ dedik. Allah’a şükür sizin helal oylarınızla onları gönderdik.” ifadelerine yer verdi.

“MİLLET ÖZÜNDEN ÇIKAN MHP’Yİ YÜCELTTİ”

“Cumhur ittifakı 323 milletvekilini meclise gönderdi. MHP yüzde 5’i geçmez diyenler yüzde 10’u aşarak meclise gönderdi.” diyen Taytak, “MHP TBMM’ye 50 milletvekili gönderdi ve bugün MHP meclisin 3. büyük siyasi partisidir. Şükürler olsun milletimiz o sahte hesaplara, o anket firmalarına inanmadı. Özünden çıkan kendinden çıkan Milliyetçi Hareket Partisini yüceltti ve yükseltti. O gün tek başına iktidar olacağım diye bas bas bağıran hanımefendi’yi de bir kenara itti, oradaki 6 kişiyi de bir kenara itti. Şimdi CHP’de akşama sabaha kavga var. Ancak şunu biliyoruz ki bu yetmez darmadağın olacaklar. CHP kendi rayına oturana kadar bu sancı yaşanacak.” ifadelerini kullandı.

“KİME NE TEKLİF ETTİN? SENİ NİYE DESTEKLEDİLER?”

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Millet İttifakının içinde dönen dolaplarla, yapılanların seçim sonrası ortaya çıktığını dile getiren Taytak, şunları kaydetti: “Millet İttifakı bileşenlerinin nelerle pazarlık ettiğini görüyoruz. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilmek için Ümit Özdağ’a iki bakanlık bir MİT Müsteşarlığı veriyor. Bu mutabakatta da kimsenin haberi yok diyor. Peki, biz bu tarafı anladık şimdi soruyoruz? HDP’ye ne verdin? PKK’ya ne teklif ettin? Seni niye desteklediler. Sen Gelecek Partisi’ne 10, diğerine 15, diğerine 10 toplamda 38 tane milletvekili dağıttın. Kendi Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanını bile aday etmedin. Muharrem İnce’ye dahi bir milletvekili vermedin. Ama bunları yaptın niye yaptın? Anlaşılıyor ki ben oraya oturayım da arkam ne olursa olsun, nasıl olursa olsun diye düşünmüş. Allah nasip etmedi. Bir Kemal Kılıçdaroğlu’na bakın bir de ‘Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben.’ diyen Bilge Lider Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’e bakın.”

KAHVECİ:  DAHA GÜÇLÜ BİR MHP İÇİN ADIMLAR ATACAĞIZ

Kongrelerin açılışında konuşan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, partisinin kongrelerinin ülke genelinde parti içi demokrasinin bir yansıması olduğunu belirtti. İlçe kongrelerinin önemine vurgu yapan Kahveci, “Partimizin temel taşları olan ilçe kongrelerimiz, demokrasinin en temel unsurlarından birini yansıtıyor. Bu kongreler, partimizin yerel yönetimlerdeki vizyonunu belirleyecek, stratejilerini oluşturacak ve kadrolarımızı güçlendirme açısından da kritik bir rol üstlenmektedir. MHP olarak, milletimize en iyi hizmeti sunabilmek için sürekli olarak kendimizi yenilemeli ve güçlendirmeliyiz. İlçe kongrelerimiz de bu anlamda büyük bir önem taşıyor. Değerli delegelerimizin katkılarıyla, yerelde ve genelde daha güçlü bir MHP için adımlar atacağız.” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM