Kavuncu: Her zafer kutlaması bir şahlanış ve diriliştir

Kavuncu: Her zafer kutlaması bir şahlanış ve diriliştir

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, partisinin Lideri Meral Akşener’in Zafer Haftası kutlamaları kapsamında 26 Ağustos 2023 tarihinde Afyonkarahisar’da kıymetli bir konuşma yapacağını söyledi. Kavuncu, her Zafer Haftası etkinliği ve Büyük Zafer kutlamasının başlı başına bir şahlanış ve diriliş olduğunu belirtti

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, dün öğlen Afyonkarahisar’a geldi. Kavuncu, DoubleTree by Hilton Otelde basın toplantısı düzenledi.

“44. İL TEŞKİLAT ZİYARETİNİ AFYONKARAHİSAR’A YAPTIK”

Buğra Kavuncu, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı kapsamında il başkanlıklarına yaptıkları ziyaretleri sürdürdüklerini belirtti. Kavuncu, “Parti teşkilatlarımızı ziyarette 43 ilimizi ziyaret ettik. 44’ncü ziyaret ettiğimiz il Afyonkarahisar oldu. Basın mensuplarımızla görüştükten sonra Afyonkarahisar teşkilatımızla hem sohbet edeceğiz hem de kente ait meseleleri konuşacağız. Aynı zamanda gelecek dönemi de konuşacağız. Maalesef Pençe Kilit Harekâtı’nda şehit sayımız beşe çıktı. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor yakınlarına da sabırlar diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Allah sabırlar versin, milletimizin başı sağ olsun. Umarım bşaka acı haberler gelmez. Partimizin üçüncü olağan kongresi Haziran ayında gerçekleşti. Sonrasında Genel Başkanımız Başkanlık Divanını oluşturdu. Teşkilat Başkanlığıyla ilgili görevde bana verildi ve akabinde ben hemen bir plan program yaptım. Oluşturduğumuz takvimle ifade ettiğim gibi bugüne kadar 43 il başkanlığımızı ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde deprem bölgesiyle başladık. Deprem bölgesiyle başlamamızın sebebi de çok büyük bir felaket, büyük bir afet yaşadık. Çok fazla sayıda vatandaşımızı kaybettik. Bölgeye biraz dikkat çekmek ve oradaki yaraların halen kanadığını, halen kapanmadığını ve tekrar hatırlatma ihtiyacının olduğunu hissettirmek maksadıyla deprem bölgesindeki il başkanlıklarımızı ziyaret ettik. Mesela Hatay’da kendi il başkanlığımızda toplantı yapamadık. Çünkü bina ağır hasarlı ve kullanılamıyordu. İlçe Başkanlarımızdan vefat edenler oldu. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı tekrar rahmetle anıyorum. Deprem bölgesinin akabinde Orta Anadolu Karadeniz, Ege, Trakya ziyaretlerimiz devam edecek. Teşkilat Başkanlığı göreviyle başlayan bu ziyaretlerimizi 2 ay içerisinde neticelenecek değiliz. Biz her hafta sahada en az 4-5 il teşkilatımızı ziyaret edecek ve konuları yerinde değerlendiren, bizzat iç içe bir anlayışla yönetmek arzusundayız. Gittiğimiz her bölgede parti ile alakalı konularımız olduğu gibi genel gündeme dair de birçok mevzuyla, sıkıntıyla, seçmenimizin talepleriyle de karşılaşıyoruz.” dedi.

“HER BÖLGENİN AKTÜEL KONULARINI YERİNDE DEĞERLENDİRİYORUZ”

Her yörenin kendine has sorunları ve talepleri olduğunu belirten Kavuncu, “Deprem bölgesi başlı başına bir ayrı durumdur. Ama Orta Anadolu’ya gittiğimizde çiftçimizin, özellikle buğday hasatı yapan çiftçimizin Toprak Mahsulleri Ofisi’nden randevu alamamış olması sıkıntısıyla karşılaştık. Çiftçi buğdayını ne zaman teslim edecek ki daha fiyatı da yeni belirlendi. O zamanki ziyaretimizde fiyat bile belli değildi. Ciddi şekilde sıkıntı olduğunu gördük. Hatta yol üzerinde kilometrelerce silo kuyrukları, kamyon kuyrukları olduğunu, çiftçinin toprak mahsulleri ofisine buğdayını teslim edebilmek için adeta eziyet çektiğini gördük. Çiftçimiz rahatsız, mağdur durumdadır. Yakıta yapılan zamlar malumdur. Emeklilere yapılan zam oranı çok düşüktür. Tüm bunların yarattığı çok ciddi ekonomik sıkıntıları gezdiğimiz bütün bölgelerde hissediyoruz. Mesela Karedeniz ziyaretimiz fındık dönemine rast geldi. Fındık fiyatı ile ilgili çiftçimizin ciddi bir beklentisi vardı. Ama ziyaretimiz sırasında henüz fiyat belli değildi. Dolayısıyla her bölgenin kendine ait aktüel konuları var. Onları da gittiğimiz her yerde konuşuyoruz.” diye konuştu.

Teşkilatlarla ilgili partilerini ilgilendiren konular üzerine eğildiklerini dile getiren Buğra Kavuncu, “Ziyaretlerimizde teşkilatlarımızla geçtiğimiz Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarının yanı sıra yaklaşan Mahalli İdareler Genel Seçimine yönelik değerlendirmelerimiz oluyor. 26 Ağustos 2023 tarihinde Afyon’da önemli bir etkinliğimiz olacak. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı, Büyük Taarruz’un, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 101’nci yıl dönümü dolayısıyla, ‘Yeniden Şahlanış, Diriliş’ adı altında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de katılacağı bir aktivitemiz olacak. Özellikle Afyon ve civarındaki bölge illerimizin tahminimizce yoğun katılım gösterecekleri bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Afyon toplantımızda herhalde bu organizasyonu İl Başkanımız Muhammet Mısırlıoğlu ile konuşup değerlendireceğiz. İfade ettiğim üzere Teşkilat Başkanlığı göreviyle yaptığım bir ziyaret değil. Görev süresince sıkça illerimizi, ilçelerimizi ziyaret ederek teşkilatlarımızın sıkıntılarını, ihtiyaçlarını, beklentilerini anlayabilmek adına sürekli sahada olacağız. Basın mensuplarımızın ilgilerinden son derece memnunuz. Çünkü siyasette basının varlığı önemlidir. Yaptığınız çalışmaları duyuramazsanız onun çok da faydası olmaz. Onun için basının gösterdiği ilgiye bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“TÜRK SEÇMENİ İYİ PARTİNİN VARLIĞINI ÖNEMSİYOR”

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, Afyonkarahisar yerel medyasının sorularını yanıtladı. İYİ Parti’nin son genel seçimde Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin aldığı oydan daha düşük oranda oy almasına ilişkin düşüncesi sorulan Kavuncu, şöyle konuştu: “Seçim sonuçlarını değerlendirirken herhangi bir siyasi partinin altında ya da üstünde almış olduğumuz oy oranına bakmıyoruz. Bizim için bu hususta iki ölçü vardır. Birincisi beklentimizin ne kadar yakınında bir oy aldık. Ama ondan çok daha önemlisi biz iktidar olmak isteyen bir partiyiz. Dolayısıyla bizi iktidara götürmeyecek her sonuç başarılı bir sonuç olarak tarafımızca addedilmez. Bunun gerekçelerini, sebeplerini tartışıyoruz. Başka bir siyasi partinin aldığı sonuçta bu bağlamda bizi çok alakadar etmiyor. Bu genel seçimlerde hemen hemen bütün partiler oy oranlarını kaybettiler. Özellikle AK Parti’deki düşüş çok yoğun oldu. Diğer birçok siyasi partideki oy oranları da düştü. Bizim ölçümüz iktidar olup olmamak. Dolayısıyla başarı çıtasını oraya koyuyoruz. Elbette ki bizim açımızdan başarılı bir netice değil. Cumhurbaşkanlığı seçimleri açısından olsun. Genel seçimlerde de almış olduğumuz oy oranı açısından olsun aldığımız oy beklentimizin altındaydı ve bu sonucu başarılı olarak atfetmiyoruz. Ancak elde ettiğimiz sonuç kıymetli. Yani bu başarısız tespitini yaparken aldığımız oyun da bizlere ne kadar büyük sorumluluk yüklediğini ve ne kadar kıymetli bir oy olduğunu anlamak durumundayız. Zira oy oranınız 4,9’dan 5,2 milyona çıkmış. Nüfus ve seçmen sayısı arttığı için oransal olarak 9,96’dan, 9,7’ye düşmüş. Biz 2018 yılında aldığımız oy oranını muhafaza etmişiz. Bunu iyi anlamamız, bunu iyi okumamız lazım. Buradaki mesaj nettir. Bence buradaki ana mesaj şu. Türk seçmeni İYİ Parti’nin varlığını çok önemsiyor ve Türk siyasetinde var olmasını ve güçlü bir şekilde hayatına devam etmesi gerektiğini tescillemiş durumdadır. Ancak seçmen 2018 yılında vermiş olduğu oyun çok üstünde bir oy vermedi. Demek ki gözden geçirmemiz gereken, bugüne kadar atmış olduğumuz adımları tekrar değerlendirmemiz gereken bir mesajı da bize veriyor. Bunu iyi anlamamız lazım. İYİ Parti olarak oyumuz muhafaza edildi. Bu mesajı iyi anlamak lazımdır. Zaten teşkilatlara yaptığımız bu ziyaretlerde de bunun anlamını ve önümüzdeki süreçte ne yapmamız gerektiğini çok yoğun olarak tartışıyoruz.”

“HER ZAFER HAFTASI BİR ŞAHLANIŞ VE DİRİLİŞ ANLAMI TAŞIR”

26 Ağustos 2023 tarihinde İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Afyonkarahisar’da önemli bir konuşma yapacağı açıklamasıyla ilgili ipucu istenilen Kavuncu, şunları kaydetti: “26-30 Ağustos tarihleri bizim için Türk tarihinde, Türk Milleti için çok önemli günlerdir. Milli günlerimizdir, milli bayramlarımızdır. Dolayısıyla bunu biz büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz ki her milli bayram bize enerji veren her seferinde bizi yeniden şahlandıran, yeniden heyecanlandıran ve mücadele azmimizi kamçılayan günlerdir. Çünkü bundan 101 yıl önce çok büyük sıkıntılar altında, büyük mücadelelerle bu vatanı bizler için vatan yapan aziz şehitlerimizi anacağımız onların yüreklerindeki heyecanı, onların o mücadele azmine kendimize entegre edeceğimiz bütün teşkilatlarımızla bu ruhu, bu heyecanı uyandıracak bir birliktelik bu. ‘Şahlanış’ ve ‘Diriliş ve dirilişten kastettiğim bu. Bu önümüzdeki sene de olacak, ondan sonraki sene de olacak. Çünkü milli bayramların anlamı, önemi çok büyüktür. Birileri tarafından bu unutturulmak istense de bunun hatırlanması ve bunların yaşatılması çocuklarımıza, evlatlarımıza gelecek nesillerimize bunların taşınması ve bunların çok daha büyüyen bir coşkuyla kutlanması Türk Milletinin varlığı, Türk devletinin varlığı açısından çok önemlidir. Dolayısıyla her sene bu bizler için bir şahlanış ve direniştir. Buna özel bir anlam atfetmek çok doğru değil. Genel Başkanımız da etkinliğe katılacak. Genel başkanımızın katıldığı her etkinlikte olduğu gibi burada da elbette bir sesleniş, bir konuşma yapacak. Ama seçimlerden sonra çok uzun bir süredir böyle büyük bir etkinliğe katılmadı. Uzun süre sonra böylesi güzel ve önemli bir etkinlikte yapacağı konuşma dikkat çekerek merak uyandırıyor. Çünkü Genel Başkanımız Meral Akşener’in yaptığı her konuşma önemlidir, mühimdir, kıymetlidir. 26 Ağustos’taki konuşmada o anlamda, her konuşmasında olduğu gibi önemli ve kıymetli.”

“YIKICI VE KARALAYAN BİR ANLAYIŞI DOĞRU BULMUYORUZ”

Buğra Kavuncu, parti içinde küskünlerle ilgili görüşü konusunda da şunları kaydetti: “Siyaset uzlaşıdır. Siyaset, insan kazanmaktır. Biz hiçbir arkadaşımızı kaybetmekten dolayı mutlu ve memnun olmayız. Ama en az bu duygumuz kadar şu duygumuzla anlaşılabilmeli. Gelenler olur, gidenler olur. Ama İYİ Parti bizlerin hepimizin, il başkanımızın, il teşkilatlarımızın büyük mücadeleleriyle kurulmuş, hayatına devam eden ve bizim de mücadelemizi devam ettireceğimiz bir çatıdır. Dolayısıyla giden arkadaşların, beraber yol yürüdükleri arkadaşlarına, partililere, partiye zarar veren bir şekilde, böyle bir beyanla kopuyor olmaları bizi hem üzmekte hem de samimiyetleri konusunda da ciddi soru işaretlerine yol açmaktadır. Bu kabul edebileceğimiz bir anlayış değil. Eleştirilir, tartışılır. İYİ Parti her şeyi konuşan, kendi içerisinde her şeyi tartışan her türlü eleştirinin yapılabildiği bir yer. Ama giderken partiyi yakacak, yıkacak ve üzerinde ithamlar bırakacak bir anlayışı biz doğru bulmuyoruz. Dediğim gibi siyaset uzlaşıdır, siyaset insan kazanma sanatıdır. O doğrultuda da çalışmalarımıza devam edeceğiz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

“TEŞKİLATLARIMIZ İÇİN YEREL SEÇİME TEK BAŞINA HAZIRLANMA KONUSUNDA TEREDDÜT YOK”

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler için ittifak ile işbirliği konusunda değerlendirme yapan Kavuncu, şunları söyledi: “Yerel seçimler için ittifak ve işbirliği ayrı kavramlardır. Bunu partimizin ilgili, yetkili organları değerlendirip karara bağlayacaktır. Genel İdare Kurulumuzda elbette ki görüşülecektir. Yerel seçimlere yaklaşık 8-9 ay gibi bir süre var. Bizim il başkanlıklarıyla yaptığımız, teşkilatlarla yaptığımız görüşmelerde, edindiğimiz intibaları genel merkezimizde, başta Genel Başkanımız olmak üzere bütün başkanlık divanı, Genel İdare Kuruluna aktarma sorumluluğumuz var. Teşkilatlarımızda bir çok büyük bir motivasyon var. Seçimlere hazırlanmak ve seçimlere tek başına girecekmiş gibi hazırlanmak çerçevesinde hiçbir tereddüt yok. Bakın Maraş’tan Kırklareli’ye kadar ben hangi il ve ilçe teşkilatımızla görüştüysem iş birliği olmayacakmış gibi muazzam bir hazırlık var. Yani en uygun aday en doğru aday partimize en iyi oy getirecek, o kentin, o ilçenin meselelerine hâkim isimleri bulma konusunda muazzam bir çalışma var. Bu çok kıymetlidir. Bu partimizin teşkilatlarının kendilerine olan özgüvenini gösteriyor. İş birliği kararı genel merkezimizin vereceği bir karardır. Ancak karar ne olursa olsun teşkilatlarımız tek hiçbir oluşumun içerisinde yer almadan ve müstakil olarak yerel seçimlere gidecek kapasiteye hazırlığa motivasyon heyecana sahiptir.”

 

“50 ARTI BİR OY ALMA SİSTEMİ İTTİFAKLARI ZORUNLU KILDI”

Bundan sonra CHP’nin İYİ Parti için ne anlama geleceği sorusunu Kavuncu, şu sözlerle yanıtladı: “Bizim hiçbir siyasi partiye veya herhangi bir siyasi oluşuma, mücadele azmimizi pekiştirmek için ihtiyacımız yok. İYİ Parti’nin bundan 6 yıl önce hangi hedeflerle kurulduğu ve yoluna nasıl çıktığı ve nasıl devam ettiği bütün milletimizce malum. Dolayısıyla bizim herhangi bir şekilde mücadele azmimizi pekiştirmek için hiçbir siyasi partiye başka hiçbir siyasi oluşmada ihtiyacımız yok. Türkiye’de bir ucube cumhurbaşkanlığı sistemi var. Bu ucube cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği bir mecburiyet, bir zorunluluk var. O da şu ülkeyi yönetmek istiyorsanız yüzde 50 artı bir artı bir oy almak zorundasınız. Ve bunun için de ittifak yapmak durumundasınız. Bu yapının getirdiği matematiksel bir gerçekten kaynaklanan bu mecburiyette sadece bizi değil bütün siyasi partileri bir ittifa sürüklüyor. Temel kavramlar üzerinde bizim bir mutabakatımız var. Bunu da kamuoyuyla paylaştık. Şimdi yepyeni bir sürece girdik. Bu yeni süreçte de tüm bunlar değerlendirilecek. Ama tekrar altını çiziyorum. Bu 50 artı bir sistemi siyasi partilere, bu ittifaklarda zoraki kendi rengini, kendi sesini, kendi kimliğini net olarak ayakta tutma konusunda zorluyor. Bunun da iyi bir şekilde irdelenmesi algılanması lazım.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM