“MHP bu ülkenin temel taşıdır”

“MHP bu ülkenin temel taşıdır”

MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Av. Fahri Fevzi Kartal, dün yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısında görevi İbrahim Danaoğlu ve ekibine bıraktı. Seçimde 400 delegeden 148’i oy kullanırken tek aday ve liste olarak seçime katılan Danaoğlu ve listesine sandıktan 146 geçerli oy çıktı. Genel Kurul’da konuşan MHP Milletvekili Mehmet Taytak, MHP’nin Türkiye’nin temel taşı olduğunu söyledi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın 14. olağan seçimli genel kurul toplantısı Uydukent’te bir düğün salonunda gerçekleştirildi.

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM GÖZLENDİ

MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın genel kurul toplantısına; MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, MHP Afyonkarahisar eski Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, KAÇEP İl Temsilcisi Av. Nesrin Çelikbilek, İGM MHP Üyeleri Ahmet Zeki Ertürk, Faruk Kökcür, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, MHP 28. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili adayı Doç. Dr. Hakan Çolpan, Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, ESOB Başkanı Cengiz Üstün, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Demir, Kamu-Sen İl Temsilci Yardımcısı İsmail Akman, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci ve çok sayıda partili katıldı.

“MHP TÜRK MİLLETİNİN YIKILMAYAN SON KALESİDİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra genel kurul divanı MHP Milletvekili Mehmet Taytak’ın başkanlığında; Av. Nesrin Çelikbilek, Nesrin Tüplek ve Songül Yıldırım’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin genel kurul mesajını MHP Merkez İlçe eski Başkanı Av. Fahri Fevzi Kartal okudu. Bahçeli’nin mesajı ayakta alkışlandı. Toplantı kurul raporlarının sırayla okunup oybirliği ile ibra edilmesiyle devam etti. Toplantının açış konuşmasını MHP Merkez İlçe Başkanı Av. Fahri Fevzi Kartal yaptı. MHP’nin bugünlere kolay gelmediğini vurgulayan Kartal, “MHP bugünlere kolay gelmedi. Sarp yollar, keskin virajlar, imkânsız dönemeçler hep karşımıza çıkarılmıştır. Bundan yaklaşık buçuk yıl önce, şahsımın Merkez İlçe Başkanı seçildiği 12. olağan kongremizde, bizleri hor görerek, son kongrelerini yapıyorlar diyerek, utanmadan, rezilce dil uzatanlara sesleniyorum. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde bir takım hain örgütlenmeter tarafından, MHP kapatılsın diyerek bir kampanya yürütülmek istendi. Bu hainlere şunu hatırlatınız; MHP Türk Milleti’nin yıkılmayan son kalesidir. MHP’den bahsederken göğsünüzü gerin, MHP’den bahsederken sesiniz gür çıksın. MHP onurun ta kendisidir, MHP bir kara sevdadır. Bu kara sevdayı anlayamayanları tarihin tozlu raflarına gömeceğiz. Bu vesile ile başta cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere, Ruhi Kılıçkıran’dan, kardeşim Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na, İbrahim Türkeş’ten, Alparslan Gümüş’e tüm ülkücü şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bir hakkı da bu kürsüden vermek boynumun borcudur. Afyonkarahisar teşkilatlarımız her daim yanında olan, MHP’li belediyelere getirilen ve getirilecek hizmetler için gecesini gündüzüne katan, her daim yol göstericiliği ile yüzümüzü Genel Merkezimize çeviren MYK Üyemiz, Milletvekilimiz Mehmet Taytak’a bugüne kadar bizlere vermiş olduğu tüm destekler için ayrıca teşekkür ediyorum. Uzaktan, yakından gelerek kongremizi onurlandıran, tüm gönüldaşlarımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

“KUVAYI MİLLİYE İRADESİNİN ADI MİLLİYETÇİ HAREKETTİR”

“Milliyetçi Hareket Partisi sizin ihanet senaryolarınıza meze olacak bir parti değildir.” diyen Kartal, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkücü hareketi yok etmek isteyenlere, üzerimize kinlerini kusanlara, ülkücülüğü hakir görenlere bu kürsüden sesleniyorum. Siz PKK ile işbirliği yapanlar, siz Fetö denen hainden talimat alanlar, siz kandilden medet umanlar, siz vatan millet düşmanları, siz bir taraf, biz bir taraf. Bizim tarafımız apaçık ortadadır. Türklükten tarafız, Türk Bayrağından tarafız. Türk Milletinden tarafız, Türk Devletinden tarafız. Ne yaparsanız yapın, kiminie iş birliğine girerseniz girin yaptığınız her türlü ihanete rağmen, Milliyetçi Ülkücü Hareketi yok etme planlarınızı başınıza geçirdik, geçirmeye de devam edeceğiz. Kim ne derse desin, Cumhuriyeti kuran irade; Kuvayı Milliye’nin iradesidir ve adı Milliyetçi Harekettir. Bugün bu Milliyetçi Hareket, cumhuriyeti nasıl kurduysa, yedi düveli nasıl mağlup ettiyse, Cumhuriyetin kazanıldığı bu toprakları da yönetmeye talip ve hazırdır. İşte seçilmiş kadrolar buradadır, işte liyakatli kadrolar buradadır, işte Vatan sevdalıları alandadır. Allah’ın verdiği son nefese kadar cennet mekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in izinde, Liderimiz, Türkmen Beyi’miz, Sayın Dr Devlet Bahçeli’nin emrinde Türk Milliyetçiliği davasına hizmet etmeye devam edeceğim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne Mutlu Türküm diyene.”

“MHP HEM MİLLİ HEM DE DİNİ BİR PARTİDİR”

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Konuşma yaptığım bu havzirunun karşısında heyecanlanmamak mümkün değil. Çünkü ben Ülkü Ocaklarına ilk geldiğimde İl Başkanımız olan Sayın İsmail Alpata’dan bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün dava büyüklerimizin hepsini Merkez İlçe Başkanlığımızın genel kurulunda görmekten çok mutluyum. Bizler ortak kuşağız. Bizden daha genç olan, bizden önce bu davayı bize tanıtan büyüklerimizle birarada olmak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk denince Müslüman, Müslüman denilince de Türkler akla gelir. Elhamdülillah bununla gurur duyuyoruz. Bununla yaşıyoruz. Son zamanlarda bir siyasi partinin temsilcisi Sayın Genel Başkanımızın ‘Gelin komşu olalım.’ dediği bir noktada şöyle bir açıklamada bulundu. ‘Siyasal İslamcılar’a, Türk Milliyetçilerini peşkeş çekecekseniz biz orada yokuz.’ dedi. Elhamdülillah biz Türk İslam senteziyle yetişmiş, inançlı insanlarız. Bizim siyasal İslamcılarla herhangi bir problemimiz yoktur. MHP hem siyasi açıdan, bulunduğu nokta itibariyle hem millidir, hem de dini bir partidir. Bizim ne Atatürk’le sorunumuz vardı, ne de bizim inanmış kesimle bir sorunumuz vardır. Biz tabii ki yerli olan, milli olan, Allah’tan korkan, kuldan utanan insanlarla beraber olacağız. PKK’yla, HDP’yle bir olanlarla değil. Elhamdülillah bu çatı altında şerefli ve namuslu olan milliyetçilerle biraradayız. Bugüne kadar Fevzi Kartal Başkanımız 7 yıl boyunca MHP’nin bütün çalışmalarında eksiksiz, lakinsiz, fakatsız, âmâsız çalıştı. Bizlerde hep birlikte teşkilatlarımıza yeteri kadar destek vermeye çalıştık. Kendisine ve yönetimine teşekkür ediyorum. Şimdiden yeni olaşacak yönetimede başarılar diliyorum.”

“BUGÜNE KADAR YEREL SEÇİMLER İÇİN HİÇBİR PARTİYLE GÖRÜŞMEDİK”

Kahveci, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler Milliyetçi Ülkücü Hareket’in neferleri olarak Sayın Genel Başkanımız Devlet Bey’in emrinde ve izindeyiz. Önümüzde yaklaşan bir yerel seçim var. Yerel seçimlerde genel merkezimizin bize vereceği talimatlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Bugüne kadar yerel seçimler açısından hiçbir partiyle görüşmemiz, anlaşmamız ya da onunla beraber hareket edeceğimiz noktasına hiçbir görüşümüz yoktur. Çünkü biz genel merkezimizin bize vereceği talimatların dışında hiçbir hareketin ve eylemin içinde olmayacağımızı bu vesileyle herkesin bilmesini istiyorum. Uzaktan yakından kongremize teşrif etmiş herkese teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun diyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

“ALLAH DEVLET BEYE’DE REİSE’DE UZUN ÖMÜR VERSİN BİR OLSUNLAR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı genel kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi. Zeybek, şöyle konuştu: “Kongremiz hayırlara vesile olsun. Bilindiği üzere Belediye Başkanları olarak talihsiz bir dönemden geçiyoruz. Bizler 2019 yılında göreve geldiğimizde ciddi bir ekonomik kriz vardı. 2021-2022 yıllarında da Covid-19 pandemisi dünyayı kasıp kavurdu. Cenab-ı Hak bir daha göstermesin. Ardından ülkemizi derinden yaralayan 11 ilimiz etkileyen yüzyılın deprem felaketini yaşadık. Gelirlerimizde ciddi bir düşüş yaşadık. İki ay üst üste İller Bankası ödeneklerimiz aynı rakamda gelmedi. Bu zor şartlarda belde Belediye Başkanımız beldelerinde bizler ilimizde, belde Belediye Başkanlarımız ilçelerinde hizmet etmeye gayret sarf ettik. Kısıtlı bütçelerle göreve geldiğimiz andan itibaren çalışıyoruz. Belde Belediye Başkanlarını da ben kendimden hiçbir zaman farklı görmedim. Ne talep ettilerse gücüm nispetinde elimden geldiği kadar yardımcı olmaya gayret sarf ettim. Kadim bir şehirde yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir yazı okudum. Milattan önce 3 bin yılına dayanan kadim bir şehre sahibiz. Bu güzel topraklarımıza tarihimize sahip çıkma adına elimizden geldiği kadar gayret sarf ediyoruz. Termalin başkenti, mermer’in başkenti, zaferin başkenti, sporun başkenti derken bunun yanında Anıtlar Kurulu tarafından tescilli 600 konağımız, tarihi yapılarımız var. Bunları gün yüzüne çıkararak turizmde de hak ettiğimiz yere getirmek için gayret sarf ediyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olduğu sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Cenab-ı Hak Devlet Bey’e de uzun ömür versin. Reise de uzun ömür versin. Bir olsun. Kongremiz, kongremiz hayırlara vesile olsun.”

“YERLİ VE MİLLİ ERDOĞAN’LA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, toplantıda yaptığı konuşmada, genel kurul toplantısı yapılacak 10 ilçenin kaldığını belirtti. Taytak, şunları söyledi: “İnşallah önümüzdeki günlerde 10 ilçemizin genel kurullarını tamamlayacağız. Genel kurullar bizlerin toyu yani düğünleridir. Yeni seçimle birlikte umutlu geleceğe bakışımızdır. 54 yıldır MHP Türk siyasi hayatında olması gereken yerde, yapması gereken her şeyi zaman içerisinde gerçekleştirmiş ve dosdoğru yürüyerek bugünlere gelmiştir. MHP bu ülkenin temel taşıdır. Bu ülkenin ete kemiğe bürünmüş şeklidir. MHP vatan diyenlerin bayrak diyenlerin, devlet diyenlerin Allah diyenlerin siyasi partisidir. Kol kola, omuz omuza yürüdüğümüz ve rahmetli Başbuğumuzdan bize emanet olan Ülkü Ocakları vardır. Ülkü Ocakları ve Ülkücüler her zaman bu ülke için, bu vatan ve millet için ne yapması gerekiyorsa canını vermesi gerekiyor, canını vermiştir. Cezaevine girmesi gerekiyor, cezaevine girmiştir. Ve kaybetmesi gerekiyorsa namusu, haysiyeti, haysiyeti ve şerefinin ve vatan dışında her şeyi kaybetmeyi göze almış ve bu yolda korkmadan, yılmadan, arkasında Avrupa Birliği, Amerika, Rusya olmadan, Çin olmadan, Allah’ına güvenmiş, yola çıkmış ve Allah’ın yolunda devam etmektedir arkadaşlar. 54 yıl dilek olay, mazlumumuz var, mağdurumuz var, mahkûmumuz var. Binlerce şehidimiz var. Düne baktığımızda çok ciddi manada işi, gücü olan bir siyasi parti mensubu değiliz. Ama ülkücüler evine helal lokma götürmek için mücadele eden helal rızık için çalışan, ama kimseye eğilmeyen, bükülmeyen ve ülkücü olduğunun onurunu taşımaktadır. Allah sizlerden razı olsun. Hiçbir şey beklemediniz ve çalıştınız. Hiçbir şey paylaşamadık. Ama bir şeyi paylaştık. Sevgiyi, muhabbeti, varlığı, birliği ve dirliği paylaştık. Her toplantımızda ifade ettiğimiz gibi 15 Temmuz öncesinde yaşananlarda MHP’nin tavrı, düşüncesi, liderimizin anlayışı her zaman ortadadır. Biz o dönemde çözüm sürecine karşıydık. FETÖ’yle olan ilişkilere karşıydık. Avrupa Birliği’yle ilgili onurlu gidişten bahsediyorduk. Öyle istiyorduk. Ancak 15 Temmuz akşamına kadar yine AK Parti’nin yaptığı doğru şeylerin hepsinde de yanındaydık. Destek vermemiz gereken yerde de her zaman desteğimizi verdik. Vermeye de devam edecektik. 15 Temmuz 2016 akşamı gösterdi ki biz doğru yoldayız. O gün o hainler Cumhurbaşkanımızı Marmaris’te eğer yakalayabilmiş olsalardı ya öldüreceklerdi ya da bir tuzak kuracaklardı. Sayın Başbakan Binali Bey, Kastamonu’dan gelerken tünellerin altında kalmak zorunda kaldı. Fakat biz o gün 15 Temmuz’da diğer siyasi partinin görevlileri, genel başkanları oraya buraya sıvışmışken bir tek ışığı yanan parti MHP ve içinde de Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey vardı ve tek başına karşı olduğunu ifade etti. Nihayetinde milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız, diğer arkadaşlarımız devreye girdiler. Şükürler olsun. Milletimizin meydanlardaki büyük desteğiyle sonuca vardık. Ondan sonra bir şey yapmak gerekiyordu. Onu da yaptı genel başkanımız. Yenikapı’da miting sonrasında milyonların orada toplandığı yerde dedi ki ‘Bundan sonraki ittifakımızın adı Cumhur İttifakı olacak. Yerli ve milli olan Tayyip Erdoğan böyle yürüyeceğiz.’ Ne yapacaktık ya? Sorduk zaman zaman arkadaşlarımıza. Petrole mi yürüyecektik? Amerika’yla mı büyüyecektük. Elbette yerli ve milli olan Tayyip Erdoğan’la yürüyecektik. Yürüyoruz, yürümeyede devam edeceğiz. Pazara kadar değil, mezara kadar adalet üzere oluruz. Bu birliktelik siyasi bir birliktelik değil. Bu birliktelik masa, sandalye, bakanlık, makam, para birikleri değildir. Bu büyüklerin rahmet, bereket, birliği ve o birliğin getirdiği düzendir. Niyetinde o günden bugüne ülkemizde Belediye Başkanımız Mehmet Zeyebk’in de ifade ettiği gibi çok büyük sıkıntılar yaşanmıştır. Ama rahmetini Cenab-ı Allah bozmamış, her şeye rağmen güzel şeyler yaşıyoruz. On bir ilimizde deprem oldu. Her gün yangınlar çıkıyor. Ekonomik sıkıntılarımız var. Ama eğer parlamenter sistemde devam etmiş olsaydık 40 defa hükümetler birleşir, 40 defa hükümetler bozulurdu.”

“MHP RÜZGARINI ESTİRMEK İÇİN GELİYORUZ”

Seçim öncesi toplantının son konuşmasını MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe’nin yeni Başkanı İbrahim Danaoğlu yaptı. Danoğlu, şunları söyledi: “MHP siyasi arenada 54 yıldır bulunan ancak fikri temelleri yüzyıllar öncesine dayanan Türk milliyetçisi düşüncesini siyasi alandaki tek ve yegâne temsilcisidir. Bizim siyasetten tek gayemiz Allah’ın rızasını kazanmaktır. Rahmetli Başbuğumuzun veci sözünde ifade ettiği gibi ‘Bize sandıktan tek bir oy çıkmasa dahi biz Türkçülükten, biz İslamiyet’ten, biz insaniyetçilikten vazgeçmeyeceğiz.’  Göreve talip olan şahsım ve yönetim kurulu üye adayı arkadaşlarım bu bilinçle başta Başbuğumuz ve ülkücü şehitlerimizin ardından bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye mahcup olmadan emaneti aldığımız yerden daha ileriye götürmeye inandık, iman ettik. Başaracağız. Bizler kutlu davaya inanan, inandığımız değerleri yüceltmek için bu yola çıkmış dava erleriyiz. Ancak kimse şunu unutmasın ki geçmişte partimiz üç vekil çıkarmış 40’a yakın belediye başkanı göndermiş. MHP’nin kalesi olan bu topraklarda yeniden MHP’nin rüzgârını estirmek için geliyoruz. Yaklaşan yerel seçimlerde tüm seçim bölgelerinde köy köy, kapı kapı, belde belde çalışarak kutlu üç hilalli sancağı, yerelde iktidar yapmaya söz veriyoruz. Bu vesileyle bugüne kadar görev yapmış tüm ülküdaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, kutlu davayı daha ileriye götürmek adına ‘Ben de varım.’ diyen ülküdaşlarımızı üç hilal altına davet ediyor, yeni asrın Türk asrı yapmak adına biz geliyoruz diyoruz. Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

DANAOĞLU VE EKİBİ GÖREVE SEÇİLDİ

MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı 14’ncü olağan seçimli genel kurul toplantısı sonucu 400 delegeden 148’i oy kullandı. Seçim sandığından 2 geçersiz, 146 oy geçerli çıktı. İbrahim Danaoğlu’nun Başkanlığı’nda MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliklerine şu isimler seçildi: “ Adem Adıgüzel, Ahmet Alp, Ahmet Gürlek, Ali Yılmaz, Atila Özkan, Beytullah Keskin, Erbil Kulantaş, Erkan Peynircioğlu, Erol Yıldırım, Gamze Bektaş İkiz, Hakan Akçay, İsa Güven, İskender Manap, Lokman Yıldırım, Mehmet Çöygün, Metin Akyayla, Mustafa Savrık, Orhan Kutlu, Salih Güven, Sema Dinç, Şule Denk, Ümit Gülü, Volkan Balkan.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM